21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ηγούμενος Ι.Μ. Αποστόλου Βαρνάβα, Ιωάννης: «Αν εκλεγώ η πόρτα της Μητρόπολης θα είναι πάντα ανοικτή»

Ηγούμενος Ι.Μ. Αποστόλου Βαρνάβα, Ιωάννης: «Αν εκλεγώ η πόρτα της Μητρόπολης θα είναι πάντα ανοικτή»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 4 / 1 / 2023 , 13:09 από news_room

Σε περίπτωση εκλογής του θα συμβάλει στην επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τα κοινοτικά συμβούλια της αρχιερατικής περιφέρειας Πάφου, δήλωσε ο πάτερ Ιωάννης Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Ηγούμενος της Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου του Β’ και του νυν Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Γεωργίου και πρώην Μητροπολίτη Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας υποστήριξης του ο πάτερ Ιωάννης, επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, τις κοινότητες Αυδήμου, Ανώγυρα, Αλέκτορα, Άγιο Θωμά, και Πλατανίσια συναντήθηκε με κοινοτάρχες, ιερείς και εκκλησιαστικούς επιτρόπους.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της συντήρησης ιερών ναών και της επάνδρωσης τους με ιερείς.

Σε περίπτωση εκλογής του, είπε, θα συμβάλει στην επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τα πιο πάνω κοινοτικά συμβούλια. Θα ακολουθήσω ανέφερε το παράδειγμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου του Β΄, αλλά και του νυν Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Γεωργίου και πρώην Μητροπολίτη Πάφου.

Έστειλε επίσης το μήνυμα ότι θα είναι δίπλα τους ως πατέρας, αδερφός και φίλος και ότι όποτε χρειάζονται κάτι σε περίπτωση εκλογής του, η πόρτα της Μητρόπολης θα είναι ανοικτή για τους κοινοτάρχες, τους ιερείς και τις εκκλησιαστικές επιτροπές.

Επιπρόσθετα, προστίθεται στην ανακοίνωση στο πλαίσιο της επίσκεψης του επισκέφτηκε σπίτια και κατοίκους της περιοχής, όπου έθεσε τις θέσεις και τις προτεραιότητες του.

Σήμερα αναμενόταν να επισκεφτεί την περιοχή του Ομόδους και να συναντηθεί με τα Κ.Σ. του Φοινί, Πάνω και Κάτω Πάχνα, της Δωράς, Ποταμιού, και της Βάσας Κοιλανίου, καθώς και του Πραστειού και άλλων στο Πολιτιστικό κέντρο Ομόδους για συζήτηση.

Σημειώνεται πως οι πιστοί στην μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου, που περιλαμβάνει εκτός της επαρχίας Πάφου 19 κοινότητες της Λεμεσού και μια της επαρχίας Λευκωσίας, θα ψηφίσουν στις 19 Φεβρουαρίου ένα από τους υποψηφίους και η Ιερά Σύνοδος θα επιλέξει, από το τριπρόσωπο που θα καταρτισθεί από τις εκλογές, τον νέο Μητροπολίτη. Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου αναμένεται στις αρχές Μαρτίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος συγχαίρει τον μαραθωνοδρόμο Γκελαούζο Κωνσταντίνο

Η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος συγχαίρει τον μαραθωνοδρόμο Γκελαούζο Κωνσταντίνο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 11 / 2021 , 16:07 από news_room Η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα ειλικρινή της συγχαρητήρια στον εξ Αμφίσσης καταγόμενο Κωνσταντίνο Γκελαούζο, ο οποίος με αληθινή πίστη στα ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας και του αθλητισμού και έχοντας κάνει προσωπικό ρεκόρ στον Μαραθώνιο του 2021, εν καιρώ πανδημίας, […]

Η πανήγυρις των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγριάς

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 2 / 2021 , 4:49 από news_room Με την συμμετοχή πλήθους πιστών και σύμφωνα με τα ισχύοντα για την προστασία της δημόσιας υγείας, πραγματοποιήθηκε η πανήγυρις των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγριάς. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, πλαισιωμένος […]