20 °C Athens, GR
23/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Γάλλο Πρόεδρο Ι.Μ. Λέρου: Με θρησκευτική λαμπρότητα η μνήμη του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης H Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Καθεδρικό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας 2024: Έτος Λόρδου Βύρωνα και Φιλελληνισμού Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος χειροτόνησε τον Επίσκοπο Συνάδων Αντώνιο Στο Παρίσι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο στα Ασπρόγεια της Ι.Μ. Καστορίας Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η χειροθεσία του Νικόλαου Πατέρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας

Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 23 / 1 / 2023 , 16:25 από news_room

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας η εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

Την εκδήλωση συντόνισε η φιλόλογος και συγγραφέας κ. Ευαγγελία Μαρούδη, ενώ κατά την διάρκειά της η βυζαντινή χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηρακλείου Αττικής παρουσίασε υπό τη διεύθυνση του κ. Στέφανου Λούτζη ένα επίκαιρο και συνάμα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι με παραδοσιακά κάλαντα, τραγούδια, ύμνους και σκοπούς τόσο από τη Μικρά Ασία, όσο και από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας.

Στη συνέχεια, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό των ποιμαντικών, κοινωνικών και φιλανθρωπικών δράσεων της Ιεράς Μητροπόλεως κατά το περασμένο έτος, οι οποίες αποτελούν μία διαρκή στήριξη, καθώς και μία φωτεινή ελπίδα προς όφελος του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας και των δοκιμαζομένων αδελφών μας.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νικόλαος Παπαθανάσης, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, οι Βουλευτές Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης, κ. Δημήτριος Καιρίδης, κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, η πρ. Υπουργός κ. Μιλένα Αποστολάκη, η πρ. Υπουργός κ. Αικατερίνη Μπατζελή, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, ο πρ. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σωτήριος Ρίζος, ο πρ. Γραμματέας Καινοτομίας και Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής κ. Παναγιώτης Βλάχος, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, μέλη της Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής καθώς και μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων και των τριών Δήμων της μητροπολιτικής περιφέρειας εκπρόσωποι κομμάτων, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ του Δήμου Ν. Ιωνίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο τ. πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας κ. Χάρης Σαπουντζάκης, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και προσφυγικών σωματείων και πλήθος λαού που ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο επετειακό κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η εορτή ολοκληρώθηκε με την ευλογία και την κοπή της Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς τόσο για την αγάπη τους, όσο και για την έμπρακτη και πολυσήμαντη στήριξή τους στα κοινωνικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεως καθ’ όλη την διάρκεια του περασμένου έτους, αναφέρθηκε στην ελπίδα και στην ευκαιρία που ανατέλλει με την απαρχή του νέου έτους για ένα δημιουργικό ξεκίνημα για όλους.

Σύντομους χαιρετισμούς και ευχές για ένα καλό και ευλογημένο νέο έτος απηύθυναν η κ. Νίκη Κεραμέως, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, κ. Νικόλαος Παπαθανάσης, η κ. Ζωή Ράπτη, ο κ. Γεώργιος Πατούλης, οι Βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης, κ. Δημήτριος Καιρίδης, κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, η πρ. Υπουργός κ. Μιλένα Αποστολάκη εκ μέρους των παρισταμένων υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, και οι Δήμαρχοι κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, κ. Ιωάννης Βούρος, κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, καθώς και ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου.

Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας ΙωνίαςΕορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας

Σχετικά Άρθρα

Στη Μόσχα ο Πρόεδρος της Κίνας για να προωθήσει «την ειρήνη»

Στη Μόσχα ο Πρόεδρος της Κίνας για να προωθήσει «την ειρήνη»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 20 / 3 / 2023 , 8:58 από news_room Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξήραν σήμερα τη διμερή τους συνεργασία, λίγες ώρες πριν την άφιξη του Κινέζου προέδρου στη Μόσχα για μια συνάντηση κορυφής με τον Ρώσο ομόλογό του. Η τριήμερη επίσημη αυτή επίσκεψη στη Ρωσία, μια χώρα με την οποία […]

Φιλανθρωπικό γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI) στη Νέα Υόρκη

ΗΠΑ: Φιλανθρωπικό γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI) στη Νέα Υόρκη

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 12 / 2021 , 20:20 από news_room Με τίτλο «Προχωρώντας Μαζί» (Moving Forward Together) πραγματοποιήθηκε το ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (ΤΗΙ) στη Νέα Υόρκη. Η εκδήλωση επέστρεψε φέτος με φυσική παρουσία, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια. Το κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την ανακούφιση των […]