13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση»

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 1 / 2023 , 15:26 από news_room

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση»

Στην εκδήλωση προς τιμήν του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος, κ. Κυριάκου Κενεβέζου που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρευρέθηκε χθες το βράδυ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

«Οι προαιώνιοι αδελφικοί δεσμοί, που συνδέουν την Κύπρο με τη μητροπολιτική Ελλάδα, σφυρηλατούνται, ενδυναμώνονται και ανανεώνονται με τη συμβολή χαρισματικών προσώπων που μέσα από εμπνευσμένες δημιουργικές πρωτοβουλίες, συνέργειες και δράσεις, ενισχύουν τους ακατάλυτους δεσμούς του Ελληνισμού που τροφοδοτούνται από την κοινή μας γλώσσα, την κοινή ιστορία, τις κοινές εθνικές και πολιτιστικές μας ρίζες και το κοινό ευρωπαϊκό μας παρόν» σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος.

Ο Κυριάκος Κενεβέζος, τόνισε, προσέφερε πολλά στον Ελλαδικό και Κυπριακό Πολιτισμό. «Στην αντίληψη όλων μας», είπε, ο εκάστοτε Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα δεν αποτελεί απλώς και μόνο τον θεσμικό εκπρόσωπο μίας άλλης χώρας. Είναι η προσωποποίηση αυτών των ακατάλυτων δεσμών μας με τη Μεγαλόνησο, έναν τόπο οικείο, μια ακριτική πατρίδα του Ελληνισμού, που οδεύει μέσα στον χρόνο, διατηρώντας, σε πείσμα της γεωγραφίας της ιστορίας και των επίδοξων κατακτητών, ανέπαφη και αναλλοίωτη την ελληνική ταυτότητά της.

Και σημείωσε: «Ο τιμώμενος Κυριάκος Κενεβέζος με τη συνολική προσφορά του στον Ελλαδικό και Κυπριακό πολιτισμό έχει ενισχύσει τους δεσμούς αυτούς, επιτελώντας έργο σημαντικό και εθνωφελές, πρότυπο και παρακαταθήκη για όλους όσους βρεθούν στο μέλλον σε αυτή τη σημαντική για τον Ελληνισμό θέση».

Πέραν των άλλων θεσμικών καθηκόντων του, σημείωσε, είναι γνωστή άλλωστε η ευαισθησία του σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού.«Για τον λόγο αυτόν καθ’ όλη τη διάρκεια της δημιουργικής θητείας του ανέπτυξε και διατηρεί στενές σχέσεις με τις ενεργές πνευματικές και καλλιτεχνικές δυνάμεις της Ελλάδας και της Κύπρου, έχοντας καταξιωθεί ως μία γέφυρα άμεσης επικοινωνίας και ουσιαστικού διαλόγου των δημιουργών του κοινού μας πολιτισμού»

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του τιμώμενου, υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που σέβεται τους θεσμούς, χωρίς να κάνει ποτέ κατάχρηση της θεσμικής του θέσης, την οποία υπηρετεί με συνέπεια και αφοσίωση, καλλιεργώντας την προαιώνια σχέση ελλαδικού και κυπριακού Ελληνισμού.

«Ευχόμεθα και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει για καιρό ακόμη το εθνικά πολύτιμο και αναγκαίο αυτό έργο του, καθώς ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση εν όψει και των εθνικών κινδύνων αλλά και της παγκόσμιας κρίσης που ταλανίζει την ανθρωπότητα» κατέληξε.

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση

Σχετικά Άρθρα

ΚΕΣΟ: Δράση με Ολυμπιονίκες για Σχολικό εκφοβισμό σε Σχολείο των Άνω Λιοσίων

ΚΕΣΟ: Δράση με Ολυμπιονίκες για Σχολικό εκφοβισμό σε Σχολείο των Άνω Λιοσίων

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 21 / 1 / 2023 , 16:03 από news_room Μια μοναδική εμπειρία έζησαν το πρωί της Παρασκευής 20-1 περίπου 150 μαθήτριες και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, όπου είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν και να ενδυναμωθούν από Ολυμπιονίκες, πρεσβευτές της Ολυμπιακής Εκεχειρίας συγκεκριμένα τους: Δημήτρη Μιτελούδη Πόλο, δυο φορές Ολυμπιονίκη Αθήνα […]

Ελληνικό Διαβατήριο : Το μοναδικό Ευρωπαϊκό Διαβατήριο που λήγει σε 5 χρόνια και κοστίζει πιο ακριβά από όλη την ΕΕ

Aύξηση της διάρκειας ισχύος των Ελληνικών Διαβατηρίων από τα 5 στα 10 έτη μετά από δημοσίευμα του adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 7 / 2022 , 0:40 από news_room Aύξηση της διάρκειας ισχύος των Ελληνικών Διαβατηρίων από τα 5 στα 10 έτη μετά από δημοσίευμα του adologala.gr Και προσωπική επιτυχία του Adologala.gr η αύξηση της διάρκειας ισχύος των Ελληνικών Διαβατηρίων από τα 5 στα 10 έτη Στις 14 Ιουλίου 2022, δημοσιεύσαμε άρθρο του […]