24 °C Athens, GR
26/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο Επίσκοπος Επιδαύρου Νικόδημος στον λαμπρό εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στον ομώνυμο Δήμο των Αθηνών Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Ομωνύμου Δήμου Αττικής – Πρόγραμμα Αθήνα: Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού μετά τις έντονες βροχοπτώσεις 52 χρόνια Δημοκρατίας: Το μήνυμα του ΠτΔ Κωνσταντίνου Τασούλα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ακρίβεια εξανέμισε τις αυξήσεις των εισοδημάτων» Κακοκαιρία σε εξέλιξη στη χώρα: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και προειδοποιήσεις 112 σε πολλές περιοχές Med MoU & Κύπρος ενώνουν δυνάμεις για καλύτερους ναυτιλιακούς ελέγχους Η παγκόσμια πείνα υποχωρεί, αλλά η επισιτιστική κρίση παραμένει σύμφωνα με τον ΟΗΕ Νέος Βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου – Το ανακοινωθέν εργασιών της 23ης Ιουλίου 2026 Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πλήγματα κατά του Ιράν για 13η νύχτα – Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή και άλμα στην τιμή του πετρελαίου

Το Μέγα Μήνυμα του εψηφισμένου Επισκόπου Νιέρι και Όρους Κένυας Πανάρετου

Το Μέγα Μήνυμα του εψηφισμένου Επισκόπου Νιέρι και Όρους Κένυας Πανάρετου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 14 / 1 / 2023 , 23:08 από news_room

Το απόγευμα της 14ης Ιανουαρίου 2023, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρος Β’ χοροστάτησε κατά τον Μ. Εσπερινό στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας, συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα εκ Κύπρου, των Συνοδικών αρχιερέων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Σεβ. Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμονος, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, Σεβ. Μητροπολίτου Πηλουσίου κ. Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας και Θεοφιλ. Επαρχιούχου Επισκόπου Ελντορέτ κ.Νεοφύτου, ως και του Πανιερωτάτου Τιτουλαρίου Μητροπολίτου Ταμιάθεως κ. Γερμανού, Προϊσταμένου της προειρημένης Ι. Μονής. Ακολούθως, ετελέσθη η Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος του Εψηφισμένου Επισκόπου Νιέρι και Όρους Κένυας κ. Παναρέτου. Προ της απολύσεως ο Μακαριώτατος προσεφώνησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ταμασού, στο πρόσωπο του οποίου εξεδήλωσε την ευγνωμοσύνη του προς την Εκκλησία της Κύπρου, καθώς και προς την Ιερά Βασιλική Σταυροπηγιακή Μονή Κύκκου, για την επιδεικνυομένη συναντίληψη προς το ιεραποστολικό έργο στην Αφρικανική ήπειρο. Επίσης, εξέφρασε ευχαριστίες και για την επί έτη εκδηλωθείσα αγάπη και μέριμνα της περιωνύμου Θεομητορικής Μονής προς τον εψηφισμένο Επίσκοπο Νιέρι κ. Πανάρετο.

Ακόμη, ανεφέρθη στην αυριανή ημέρα, 15η Ιανουαρίου, η οποία είναι σημαντική ημέρα για το παλαίφατο Πατριαρχείο, αφού τιμάται αφενός η μνήμη του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά, Πατριάρχου Αλεξανδρείας (1688-1710), αφετέρου η υπό του μακαριστού Πατριάρχου κυρού Πέτρου Ζ’ Συνοδική αποκατάσταση του Αγίου Νεκταρίου (15 Ιανουαρίου 1998) για την άδικη εκδίωξή του από το κλίμα του Θρόνου.

Κατακλείων ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος προσέφερε στον Σεβασμιώτατο αρχιερατικό εγκόλπιο μεγάλης πνευματικής αξίας, εμπεριέχον αποτμήματα ιερών λειψάνων του Αγίου Γερασίμου Παλλαδά και Ρώσων Αγίων, ευχόμενος ένδακρυς όπως οι Άγιοι διαφυλάττουν την ενότητα της Εκκλησίας από διαιρέσεις, προερχόμενες από αλλότριες προς την Ορθόδοξη διδασκαλία και το χριστιανικό ήθος σκοπιμότητες και πολιτικής φύσεως έωλες και εμπαθείς θεωρήσεις.
Της τελετής προηγήθηκε επίσκεψη του Σεβ. Ταμασού κ.Ησαΐα με όμιλο κληρικών από την Κύπρου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, όπου είχαν συνάντηση με τον Μακαριώτατο, προς τον οποίον προσέφεραν ιερά εικόνα της Παναγίας του Κύκκου.

Σημειώνεται ότι η εις Επίσκοπον χειροτονία του Θεοφ.Εψηφισμένου Νιέρι και Όρους Κένυας κ.Παναρέτου θα τελεσθή αύριο, Κυριακή 15η Ιανουαρίου ε.ε., στην Ι.Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΙΕΡΙ κ.ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ

Ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Επίσκοπος Νιέρι κ. Πανάρετος Κυκκώτης (κατά κόσμο Samuel Kimani) γεννήθηκε το 1985 στο Gikuni της επαρχίας Kikuyu Kiambu στην Κένυα.

Είναι πτυχιούχος της Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’», το 2008. Μετέβηκε στην Κύπρο το 2009 και χειροτονήθηκε Διάκονος στην Ιερά Μονή Μαχαιρά από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακάριο, την 1η Μαΐου 2010.

Ακολούθως, στις 2 Ιανουαρίου 2011, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακάριο.Στην Ιερά Μονή Κύκκου εκάρη, στις 9 Σεπτεμβρίου 2011 μικρόσχημος μοναχός από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθόνικο, Πρωτοσύγκελλο καί Έφορο της Ιεράς Μονής Κύκκου. Χειροθετήθηκε, στις 11 Νοεμβρίου 2015, σε Αρχιμανδρίτη στην Αλεξάνδρεια στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα από την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’.

Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το 2017. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το 2019, καθώς και κάτοχος πτυχίου Masters Business Administration (MBA) από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όπου εκπονεί Διδακτορική Διατριβή, με θέμα: «Η Καινή Εντολή της Αγάπης (Ιωάν. 13,34) στην Ιωάννεια Γραμματεία. Θεραπευτική και Μεταμορφωτική Δύναμη για τον Κόσμο και την Ανθρωπότητα». Υπηρέτησε 2 χρόνια, ως Ιερέας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας και ακολούθως στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Μοσφύλι της Ιεράς Μητρόπολης Κύκκου και Τηλλυρίας. Τώρα υπηρετεί ως Εφημέριος στο Μετόχιο της Ιεράς Μονής Κύκκου στη Λευκωσία. Ομιλεί και γράφει την Αγγλική, Σουαχίλι και Κικούγιου και την Ελληνική γλώσσα.

Την 24η Νοεμβρίου 2022, με πρόταση της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β’ και με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εξελέγη Επαρχιούχος Επίσκοπος Νιέρι και Όρους Κένυας.

Το Μέγα Μήνυμα του εψηφισμένου Επισκόπου Νιέρι και Όρους Κένυας Πανάρετου Το Μέγα Μήνυμα του εψηφισμένου Επισκόπου Νιέρι και Όρους Κένυας Πανάρετου Το Μέγα Μήνυμα του εψηφισμένου Επισκόπου Νιέρι και Όρους Κένυας Πανάρετου Το Μέγα Μήνυμα του εψηφισμένου Επισκόπου Νιέρι και Όρους Κένυας Πανάρετου Το Μέγα Μήνυμα του εψηφισμένου Επισκόπου Νιέρι και Όρους Κένυας Πανάρετου Το Μέγα Μήνυμα του εψηφισμένου Επισκόπου Νιέρι και Όρους Κένυας Πανάρετου Το Μέγα Μήνυμα του εψηφισμένου Επισκόπου Νιέρι και Όρους Κένυας Πανάρετου Το Μέγα Μήνυμα του εψηφισμένου Επισκόπου Νιέρι και Όρους Κένυας Πανάρετου Το Μέγα Μήνυμα του εψηφισμένου Επισκόπου Νιέρι και Όρους Κένυας Πανάρετου Το Μέγα Μήνυμα του εψηφισμένου Επισκόπου Νιέρι και Όρους Κένυας Πανάρετου Το Μέγα Μήνυμα του εψηφισμένου Επισκόπου Νιέρι και Όρους Κένυας Πανάρετου Το Μέγα Μήνυμα του εψηφισμένου Επισκόπου Νιέρι και Όρους Κένυας Πανάρετου

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ – Ρωσία: Νέες συνομιλίες με σκοπό τη σταθεροποίηση της διμερούς σχέσης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 7 / 2021 , 14:34 από news_room Οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα διεξαγάγουν συνομιλίες υψηλού επιπέδου την ερχόμενη εβδομάδα, για δεύτερη φορά σε ισάριθμους μήνες, με σκοπό τη σταθεροποίηση της τεταμένης διμερούς σχέσης, ανέφερε η αμερικανική διπλωματία χθες Παρασκευή. Ο διάλογος για τη λεγόμενη «στρατηγική σταθερότητα», που αναγγέλθηκε στη σύνοδο […]

Η μνήμη του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Τρίκορφο Φωκίδος

Η μνήμη του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Τρίκορφο Φωκίδος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 3 / 1 / 2024 , 8:06 από news_room Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού στο ανδρώο μοναστήρι των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου, της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος. Την παραμονή 1 Ιανουαρίου 2024 τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Καθηγουμένου Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη. Ανήμερα της εορτής […]