3 °C Athens, GR
05/02/2023

Τελευταια Νέα
Νάουσα: Θυρανοίξια πρώτου Παρεκκλησίου Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου Αθηνών Ιερώνυμος: «Η προσπάθεια του Κέντρου Έρευνας & Μελέτης Βοιωτίας είναι ακόμα στην αρχή» Κορίνθου Διονύσιος: Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε ώστε με την χάρη του Θεού να κατορθώσουμε να «θεοποιηθούμε» Οικουμενικός Πατριάρχης: Μόνο μέσω του διαλόγου θα τερματιστούν οι πράξεις βίας και τρόμου Προς νέο πακέτο στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά τον Φεβρουάριο Έρευνα: Πιθανότητα αύξησης των καταστροφικών πλημμυρών στην Ελλάδα Η Μόνικα Μπελούτσι επισκέφθηκε το προξενείο μας στη Νέα Υόρκη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία & Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών Επίσκεψη του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου σε Αεροπορία & Αστυνομία «Ιερός πόλεμος» για το Κοράνι Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής γονέων & Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών Τον Μητροπολίτη Ζάχλε Αντώνιο δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ιερά Λείψανα των Αγίων νεομαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης υποδέχθηκε ο Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Θησείου Απόψεις: Για υποκλοπές ακούσαμε, για εκλογές ακούσαμε, «Go Back mr Erdogan» δεν ακούσαμε Σύναξη Ιεροψαλτών στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: Να έχουμε έγνοια για την κατεχόμενη και την ελεύθερη Κύπρο Στη Σάμο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση» Έφυγε από την ζωή ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ – Πως σχολίασαν την είδηση τα ξένα Μέσα ενημέρωσης Εκοιμήθη ο πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος Κανονικά έκλεισαν οι κάλπες στις 18.00, αρχίζει η καταμέτρηση Επιμνημόσυνη δέηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τον μακαριστό Ιεράρχη Περγάμου Ιωάννη Η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου στην Ιερά Μητρόπολη Σύμης Ψήφισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Όποιος και να βγεί, να εγκύψει στα προβλήματα του τόπου» Yπ. Δικαιοσύνης : Η εκλογική διαδικασία προχωρεί ομαλά – Δύο χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός Αναπροσαρμογή λειτουργίας του Δημοσίου λόγω κακοκαιρίας – Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών Θεία Λειτουργία στο Σικάγο των ΗΠΑ προεξάρχοντος του Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριου Εισαγωγή στο Άγιο Τριώδιο Προεδρικές Εκλογές: Κούρσα για 1+2 Κίνα κατά ΗΠΑ: «Σοβαρή παραβίαση των διεθνών πρακτικών» η κατάρριψη του μπαλονιού

Σερρών Θεολόγος: «Όλοι έχουμε ανάγκη μετανοίας, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο!»

Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα Σερρών

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 8 / 1 / 2023 , 15:09 από news_room

Στον περικαλλή ιερό Ναό του Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα Σερρών, ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, σήμερα «Κυριακή μετά τα Φώτα», 8 Ιανουαρίου 2023.

Προ της απολύσεως της θ. ιερουργίας, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στο μεγάλο μυστήριο της φανερώσεως της Αγίας Τριάδος κατά την εορτή των Θεοφανείων στον Ιορδάνη ποταμό, αλλά και στην δύναμη και το θείο μεγαλείο του πρώτου επί γης κηρύγματος του Κυρίου μας, αυτού περί μετανοίας, ως βασικής προϋποθέσεως της σωτηρίας μας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Την σημερινή λαμπρή ημέρα, αγαπητοί αδελφοί, οι θεοφόροι Πατέρες μας την ονόμασαν ‘’Κυριακή μετά τα Φώτα’’, διότι έπεται της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων, όπου το ενυπόστατο και άχρονο Φως, ο Εις της Παναγίας Τριάδος, ο αθάνατος Υιός και Λόγος του Θεού, έλαμψε εν τω κόσμω στο θεανδρικό πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Η κοσμοσωτήριος Δεσποτική εορτή των αγίων Θεοφανείων, είναι μία από τις αρχαιότερες εορτές της αγίας Εκκλησίας μας. Αναφέρεται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδος κατά την βάπτιση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό. Η μεγάλη αυτή Δεσποτική πανήγυρις σηματοδοτεί την απαρχή του χριστιανικού βαπτίσματος διά του οποίου ο άνθρωπος γίνεται τίμιον μέλος του Παναγίου Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, εγγράφεται στις αθάνατες δέλτους της Βασιλείας του Θεού ως πολίτης της, μετέχει των προνομίων της θείας υιοθεσίας και αγωνίζεται για την κατά Θεόν τελείωσή του και σωτηρία του.

Ο Ίδιος ο Κύριός μας, η ζωή των πάντων, με την θεία ενανθρώπησή του, έγινε για τον άνθρωπο το σωτήριο φάρμακο για την ζωή του, το δραστικό και αποτελεσματικό αντίδοτο κατά του θανατηφόρου ιού της αμαρτίας και του θανάτου. Στον Ιορδάνη ποταμό ο Σωτήρ Ιησούς φανερώνεται ως ο Χριστός Κυρίου, ο κεχρισμένος υπό του Αγίου Πνεύματος κατά την ανθρώπινη βεβαίως φύσιν Του, Εκείνος που είναι η ευδοκία και το αγαλλίαμα του Πατρός και στον Οποίο επαναπαύεται το Άγιον Πνεύμα.

Εορτάζουμε επίσης σήμερα, με την ενανθρώπηση και Βάπτιση του Κυρίου μας την απαρχή της θεραπείας του ανθρώπου, η οποία ολοκληρώνεται στον Σταυρό και την Ανάσταση. Ο άνθρωπος διά της παντοδυνάμου χάριτος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, της μετανοίας και του πνευματικού του αγώνος, ως μέλος της σωτηρίου παρεμβολής του Χριστού, δύναται πλέον να νικήσει την αμαρτία και τον εξ αυτής προερχόμενο θάνατο.

Το βαθύτερο νόημα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων, ψηλαφάται και βιούται, ως προσωπικό, αλλά και εκκλησιαστικό γεγονός, διά της εις Χριστόν πίστεως, από εκείνους που θα καθαρίσουν με την χάρη του Θεού και τον προσωπικό τους αγώνα τις αισθήσεις τους, ώστε να γίνουν δεκτικοί του θείου φωτισμού και αγιασμού, όπως ο Τίμιος Βαπτιστής και Πρόδρομος του Κυρίου μας. Εκείνοι, που θα προσεγγίσουν το μεγάλο μυστήριο του Χριστού και της σωτηρίας, που Εκείνος μας προσφέρει, όχι νοησιαρχικά, αλλά βιωματικά και με οδηγό την πίστη, θα εννοήσουν με δέος και δοξολογική διάθεση, ότι τα θεία αυτά γεγονότα, είναι τόσο κοντά μας, αφορούν την ίδια την ζωή μας και έχουν να δώσουν ένα μήνυμα σύγχρονο και επίκαιρο, που νικά το σκοτάδι σε όλες τις μορφές του.

Όλα τα θαυμαστά και εξαίσια που συνετελέσθησαν στον Ιορδάνη ποταμό, καλεί η Εκκλησία μας να τα βιώσουμε λειτουργικώς, εκκλησιαστικώς και βιωματικώς, όπως οι άγιοί μας, οι θεούμενοι άνθρωποι, οι οποίοι αποτελούν τρανό παράδειγμα πίστεως, εκκλησιαστικού φρονήματος και αφοβίας προς τον θάνατο.
Μας καλεί όμως ο Κύριός μας να αξιοποιήσουμε στη ζωή μας την μεγάλη δωρεά Του και δια της μετανοίας να κρατήσουμε ενεργές, αλλά και να ανανεώνουμε τις βαπτισματικές μας υποσχέσεις, να αρνηθούμε δηλαδή τον Διάβολο και τα σκοτεινά του έργα και να συμπορευθούμε ως τέκνα φωτός με τον Σωτήρα και μόνο Θεό μας Ιησού Χριστό, ο Οποίος μας χαρίζει την θεία υιοθεσία, την καινή εν Χριστώ ζωή και μάλιστα στην πληρότητά της και το πάντοτε ζητούμενο στην ζωή μας ζωηφόρο φως. Η μετάνοια είναι «το κλειδί» εκείνο που ανοίγει τους ουρανούς, η ακαταγώνιστος δύναμις που μεταποιεί τους αμαρτωλούς σε αγίους.

Καλή μετάνοια λοιπόν αδελφοί, σε όλους μας! Όλοι έχουμε ανάγκη μετανοίας, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Η σωτήριος χάρις του Κυρίου μας, η οποία έλαμψε στον Ιορδάνη ποταμό και αποδίωξε τα φρικτά σκοτάδια του κόσμου τούτου, είθε να χαρίζει και στην ιδική μας ζωή πληρότητα φωτός, ελπίδος, μετανοίας, έτσι ώστε να αναδεικνυόμεθα τέκνα φωτόμορφα της αγίας Εκκλησίας Του. Αμήν».

Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα Σερρών Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα Σερρών Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα Σερρών Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα Σερρών Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα Σερρών Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα Σερρών Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα Σερρών Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα Σερρών Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα Σερρών Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα Σερρών Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα Σερρών Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα Σερρών Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα Σερρών Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα Σερρών Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα Σερρών Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα Σερρών

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

εις Επίσκοπον Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού

Η χειροτονία του Επισκόπου Σωζοπόλεως Κυριακού στο Σύδνεϋ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 11 / 2021 , 23:39 από news_room Η χειροτονία του Επισκόπου Σωζοπόλεως Κυριακού στο Σύδνεϋ Γεννηθείς στη μαρτυρική Κύπρο, σε παιδική ηλικία ακολουθεί τους γονείς του οι οποίοι μεταναστεύουν στην Αυστραλία και εγκαθίστανται στη Μελβούρνη. Μόλις ενηλικιώνεται, στρέφει τα βήματά του προς την Εκκλησία και εγγράφεται […]

Νιγηρία: Δεκάδες πιστοί σκοτώθηκαν σε επίθεση σε εκκλησία

Νιγηρία: Δεκάδες πιστοί σκοτώθηκαν σε επίθεση σε εκκλησία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 5 / 6 / 2022 , 21:55 από news_room Οι επιτιθέμενοι στόχευσαν την Καθολική Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου στη νοτιοδυτική πολιτεία Όντο, καθώς οι πιστοί συγκεντρώθηκαν την Κυριακή. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση σε καθολική εκκλησία στη νοτιοδυτική Νιγηρία, δήλωσαν ένας γιατρός και ένας αξιωματούχος. Ένοπλοι άνοιξαν πυρ […]

Pin It on Pinterest