22 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

16 με 20 Ιανουαρίου 2023, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός

16 με 20 Ιανουαρίου 2023, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός - Το πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 12 / 2022 , 7:53 από news_room

Το Open Forum είναι μια μορφή εκδήλωσης που επιτρέπει σε ένα ευρύτερο κοινό να συμμετέχει στις δραστηριότητες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Κάθε χρόνο από το 2003, το Open Forum συνέρχεται τον Ιανουάριο στην καρδιά του Νταβός, προσελκύοντας ηγέτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Το 2023, το Open Forum θα φιλοξενηθεί στο Tobelmühle Sports Hall, για δεύτερη φορά. Στο φόρουμ θα φιλοξενηθούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, καλλιτέχνες, ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρηματίες και διευθύνοντες πολυεθνικών εταιρειών: Όλοι έχουν μια ιστορία ή μια άποψη να μοιραστούν.

Στο πνεύμα του Νταβός: Το Ανοιχτό Φόρουμ στοχεύει να τονώσει το διάλογο μεταξύ των ηγετών της σκέψης για θέματα που κυμαίνονται από τρέχουσες πολιτικές δομές και γεωπολιτικές ανησυχίες έως περιβαλλοντικά προβλήματα, προκλήσεις ηγεσίας και τον ρόλο των τεχνών στην κοινωνία.

Πράγματι, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εκμεταλλεύεται την έγκαιρη ευκαιρία της Ετήσιας Συνάντησής του στο Νταβός για να προσφέρει μια πλατφόρμα για συζήτηση και αλληλεπίδραση επί αμφιλεγόμενων ζητημάτων μεταξύ του κοινού και των μελετητών, των ηγετών επιχειρήσεων και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής σχετικά με τη βελτίωση της κατάστασης του κόσμου.

Το Open Forum θα καλωσορίσει ένα ευρύ κοινό από όλο τον κόσμο για να ακούσει, να συμμετάσχει και να μοιραστεί σκέψεις, εμπειρίες και ιστορίες με τους συμμετέχοντες σε πιεστικά και αμφιλεγόμενα ζητήματα. Οι συζητήσεις του Φόρουμ θα είναι διαθέσιμες στον Ιστό μέσω της ζωντανής ροής.

Αποστολή
Το Open Forum στοχεύει στην ενθάρρυνση του διαλόγου και στη διάδοση της ευαισθητοποίησης για κρίσιμα ζητήματα παρέχοντας μια πλατφόρμα στην οποία οι ιδέες, οι σκέψεις και τα ερωτήματα μπορούν να εκφραστούν και να αντιμετωπιστούν σε ένα ανοιχτό περιβάλλον.

Πρόγραμμα 2023
Σε αρμονία με τη φύση

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023, 18.30 – 19.30

Η κλιματική αλλαγή είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα. Ο τρέχων τρόπος ζωής και οι οργανωτικές πρακτικές πρέπει να αλλάξουν εάν ελπίζουμε να αποκαταστήσουμε την υγεία του πλανήτη και να προστατεύσουμε την ευημερία των σημερινών και των μελλοντικών γενεών.

Πώς κινητοποιούμε δράση για θετικούς τρόπους ζωής για το κλίμα;

Εξυπηρετείται βιώσιμα

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023, 09.30 – 10.30

Σχεδόν 830 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια και περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια υγιεινή διατροφή. Οι προκλήσεις για την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω από το αυξανόμενο κόστος, τις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας και την κλιματική αλλαγή.

Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τις συνδέσεις μεταξύ τροφίμων-φύσης-υγείας για πιο προσιτές, υγιεινές και βιώσιμες δίαιτες;

Προστασία των ευάλωτων για το κλίμα

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, 12.30 – 13.30

Σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού πλήττεται σοβαρά από την ολοένα και πιο επικίνδυνη κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με έκθεση της IPCC του 2022.

Ακούστε τις φωνές των παγκόσμιων νέων μας σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι ηγέτες για να προωθήσουν τη δικαιοσύνη και να παρέχουν υποστήριξη στις κοινότητες που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική κρίση.

Προώθηση της Πλανητικής Ευημερίας

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, 18.30 – 19.30

Η τεχνολογία έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση της ανθρώπινης ανθεκτικότητας, από τις «φυσικές» τεχνολογίες που εξελίχθηκαν εδώ και χιλιάδες χρόνια μέχρι την επιστήμη αιχμής και τις ποικίλες εφαρμογές της.

Πώς εκμεταλλεύονται οι νέοι τις δημιουργικές τους δυνατότητες για να καινοτομούν για την ευημερία του πλανήτη;

Η Φύση Θεραπεύει

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 09.30 – 10.30

Πάνω από 1 στα 2 άτομα ζουν σε πόλεις, με τον μέσο άνθρωπο να περνά σχεδόν 7 ώρες την ημέρα μπροστά από μια οθόνη.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις του τρέχοντος τρόπου ζωής στη σχέση ανθρώπου-φύσης και στη συνολική ανθρώπινη υγεία και ευημερία;

Κινητοποίηση για το κλίμα

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 12.30 – 13.30

Για την προώθηση της δράσης για το κλίμα, έχουν δημιουργηθεί πολλές πολυμερείς δεσμεύσεις και συνεργασίες. Ωστόσο, η διατήρηση της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας στους 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα είναι ακόμα ένας αγώνας.

Ποια συγκεκριμένα βήματα απαιτούνται για συντονισμένη παγκόσμια δράση για το κλίμα;

Βιασύνη μετάβασης ενέργειας

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, 18.30 – 19.30

Από τη βιομηχανική παραγωγή έως τη θέρμανση των νοικοκυριών, η παγκόσμια ενεργειακή κρίση προκαλεί κυματώδεις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει βιασύνη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής μετάβασης.

Τι χρειάζεται για να διασφαλιστεί η πρόσβαση σε προσιτές, βιώσιμες και καθαρές λύσεις ενέργειας για όλους;

Pack Up and Go: Climate Migration

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, 09.30 – 10.30

Πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν αναγκαστική μετανάστευση εντός των χωρών τους έως το 2050 λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, των ακραίων καιρικών φαινομένων, της ξηρασίας και της λειψυδρίας. Η κλιματική μετανάστευση μπορεί να αποσταθεροποιήσει τις κοινωνίες και τις οικονομίες, καθιστώντας τις ευάλωτες σε άλλες μακροπρόθεσμες απειλές.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική μετανάστευση και να μειώσουμε τους κινδύνους για τους εκτοπισμένους από τη φύση και την κλιματική κρίση;

Η Εξέλιξη της Αστικής Ζωής

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, 12.30 – 13.30

Περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε αστικές περιοχές και αυτό αναμένεται να αυξηθεί σε σχεδόν 70% μέχρι το 2050.

Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι πόλεις του μέλλοντος είναι περιβαλλοντικά βιώσιμες και κοινωνικά ανθεκτικές;

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, 18.30 – 19.30

Special Guest που θα ανακοινωθεί.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023, 11.30 – 12.30

Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με αναπηρία και είναι μεταξύ εκείνων που επηρεάζονται περισσότερο από την κλιματική κρίση. Οι ανάγκες τους συχνά δεν περιλαμβάνονται στις στρατηγικές σχεδιασμού υποδομών και αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Πώς μπορεί η κλιματική έκτακτη ανάγκη να μετατραπεί σε ευκαιρία ένταξης;

Πηγή: Adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Προσωπικότητες της επανάστασης και της σύγχρονης ιστορίας στολίζουν το 20ο Δημοτικό Κορδελιού

Προσωπικότητες της επανάστασης και της σύγχρονης ιστορίας στολίζουν το 20ο Δημοτικό Κορδελιού

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 2 / 2021 , 9:45 από news_room Μέγας Αλέξανδρος και ο Νίκος Γκάλης λένε καθημερινά «καλημέρα» στα παιδιά της Α’ τάξης του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα, τους μαθητές της Β’ τάξης υποδέχονται στην αίθουσα ο Πλάτωνας και ο Μάρκος Μπότσαρης, ενώ τα παιδιά της Γ’ τάξης, προτού καθίσουν […]

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με κληρικούς της Μητροπόλεως Σικάγο

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με κληρικούς της Μητροπόλεως Σικάγου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 7 / 2023 , 15:59 από news_room Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με κληρικούς της Μητροπόλεως Σικάγου Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συναντήθηκε στη Μητρόπολη Σικάγου με τον σύνδεσμο κληρικών σε ανοιχτό φόρουμ σχετικά με τις προτεινόμενες αναθεωρήσεις του Καταστατικού Καταστατικού της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής. Ο Σεβασμιώτατος έχει επίσης πρόσφατα πραγματοποιήσει εικονικές […]