3 °C Athens, GR
06/02/2023

Τελευταια Νέα
Νάουσα: Θυρανοίξια πρώτου Παρεκκλησίου Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου Αθηνών Ιερώνυμος: «Η προσπάθεια του Κέντρου Έρευνας & Μελέτης Βοιωτίας είναι ακόμα στην αρχή» Κορίνθου Διονύσιος: Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε ώστε με την χάρη του Θεού να κατορθώσουμε να «θεοποιηθούμε» Οικουμενικός Πατριάρχης: Μόνο μέσω του διαλόγου θα τερματιστούν οι πράξεις βίας και τρόμου Προς νέο πακέτο στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά τον Φεβρουάριο Έρευνα: Πιθανότητα αύξησης των καταστροφικών πλημμυρών στην Ελλάδα Η Μόνικα Μπελούτσι επισκέφθηκε το προξενείο μας στη Νέα Υόρκη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία & Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών Επίσκεψη του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου σε Αεροπορία & Αστυνομία «Ιερός πόλεμος» για το Κοράνι Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής γονέων & Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών Τον Μητροπολίτη Ζάχλε Αντώνιο δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ιερά Λείψανα των Αγίων νεομαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης υποδέχθηκε ο Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Θησείου Απόψεις: Για υποκλοπές ακούσαμε, για εκλογές ακούσαμε, «Go Back mr Erdogan» δεν ακούσαμε Σύναξη Ιεροψαλτών στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: Να έχουμε έγνοια για την κατεχόμενη και την ελεύθερη Κύπρο Στη Σάμο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση» Έφυγε από την ζωή ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ – Πως σχολίασαν την είδηση τα ξένα Μέσα ενημέρωσης Εκοιμήθη ο πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος Κανονικά έκλεισαν οι κάλπες στις 18.00, αρχίζει η καταμέτρηση Επιμνημόσυνη δέηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τον μακαριστό Ιεράρχη Περγάμου Ιωάννη Η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου στην Ιερά Μητρόπολη Σύμης Ψήφισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Όποιος και να βγεί, να εγκύψει στα προβλήματα του τόπου» Yπ. Δικαιοσύνης : Η εκλογική διαδικασία προχωρεί ομαλά – Δύο χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός Αναπροσαρμογή λειτουργίας του Δημοσίου λόγω κακοκαιρίας – Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών Θεία Λειτουργία στο Σικάγο των ΗΠΑ προεξάρχοντος του Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριου Εισαγωγή στο Άγιο Τριώδιο Προεδρικές Εκλογές: Κούρσα για 1+2 Κίνα κατά ΗΠΑ: «Σοβαρή παραβίαση των διεθνών πρακτικών» η κατάρριψη του μπαλονιού

16 με 20 Ιανουαρίου 2023, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός

16 με 20 Ιανουαρίου 2023, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός - Το πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 12 / 2022 , 7:53 από news_room

Το Open Forum είναι μια μορφή εκδήλωσης που επιτρέπει σε ένα ευρύτερο κοινό να συμμετέχει στις δραστηριότητες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Κάθε χρόνο από το 2003, το Open Forum συνέρχεται τον Ιανουάριο στην καρδιά του Νταβός, προσελκύοντας ηγέτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Το 2023, το Open Forum θα φιλοξενηθεί στο Tobelmühle Sports Hall, για δεύτερη φορά. Στο φόρουμ θα φιλοξενηθούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, καλλιτέχνες, ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρηματίες και διευθύνοντες πολυεθνικών εταιρειών: Όλοι έχουν μια ιστορία ή μια άποψη να μοιραστούν.

Στο πνεύμα του Νταβός: Το Ανοιχτό Φόρουμ στοχεύει να τονώσει το διάλογο μεταξύ των ηγετών της σκέψης για θέματα που κυμαίνονται από τρέχουσες πολιτικές δομές και γεωπολιτικές ανησυχίες έως περιβαλλοντικά προβλήματα, προκλήσεις ηγεσίας και τον ρόλο των τεχνών στην κοινωνία.

Πράγματι, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εκμεταλλεύεται την έγκαιρη ευκαιρία της Ετήσιας Συνάντησής του στο Νταβός για να προσφέρει μια πλατφόρμα για συζήτηση και αλληλεπίδραση επί αμφιλεγόμενων ζητημάτων μεταξύ του κοινού και των μελετητών, των ηγετών επιχειρήσεων και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής σχετικά με τη βελτίωση της κατάστασης του κόσμου.

Το Open Forum θα καλωσορίσει ένα ευρύ κοινό από όλο τον κόσμο για να ακούσει, να συμμετάσχει και να μοιραστεί σκέψεις, εμπειρίες και ιστορίες με τους συμμετέχοντες σε πιεστικά και αμφιλεγόμενα ζητήματα. Οι συζητήσεις του Φόρουμ θα είναι διαθέσιμες στον Ιστό μέσω της ζωντανής ροής.

Αποστολή
Το Open Forum στοχεύει στην ενθάρρυνση του διαλόγου και στη διάδοση της ευαισθητοποίησης για κρίσιμα ζητήματα παρέχοντας μια πλατφόρμα στην οποία οι ιδέες, οι σκέψεις και τα ερωτήματα μπορούν να εκφραστούν και να αντιμετωπιστούν σε ένα ανοιχτό περιβάλλον.

Πρόγραμμα 2023
Σε αρμονία με τη φύση

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023, 18.30 – 19.30

Η κλιματική αλλαγή είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα. Ο τρέχων τρόπος ζωής και οι οργανωτικές πρακτικές πρέπει να αλλάξουν εάν ελπίζουμε να αποκαταστήσουμε την υγεία του πλανήτη και να προστατεύσουμε την ευημερία των σημερινών και των μελλοντικών γενεών.

Πώς κινητοποιούμε δράση για θετικούς τρόπους ζωής για το κλίμα;

Εξυπηρετείται βιώσιμα

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023, 09.30 – 10.30

Σχεδόν 830 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια και περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια υγιεινή διατροφή. Οι προκλήσεις για την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω από το αυξανόμενο κόστος, τις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας και την κλιματική αλλαγή.

Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τις συνδέσεις μεταξύ τροφίμων-φύσης-υγείας για πιο προσιτές, υγιεινές και βιώσιμες δίαιτες;

Προστασία των ευάλωτων για το κλίμα

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, 12.30 – 13.30

Σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού πλήττεται σοβαρά από την ολοένα και πιο επικίνδυνη κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με έκθεση της IPCC του 2022.

Ακούστε τις φωνές των παγκόσμιων νέων μας σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι ηγέτες για να προωθήσουν τη δικαιοσύνη και να παρέχουν υποστήριξη στις κοινότητες που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική κρίση.

Προώθηση της Πλανητικής Ευημερίας

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, 18.30 – 19.30

Η τεχνολογία έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση της ανθρώπινης ανθεκτικότητας, από τις «φυσικές» τεχνολογίες που εξελίχθηκαν εδώ και χιλιάδες χρόνια μέχρι την επιστήμη αιχμής και τις ποικίλες εφαρμογές της.

Πώς εκμεταλλεύονται οι νέοι τις δημιουργικές τους δυνατότητες για να καινοτομούν για την ευημερία του πλανήτη;

Η Φύση Θεραπεύει

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 09.30 – 10.30

Πάνω από 1 στα 2 άτομα ζουν σε πόλεις, με τον μέσο άνθρωπο να περνά σχεδόν 7 ώρες την ημέρα μπροστά από μια οθόνη.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις του τρέχοντος τρόπου ζωής στη σχέση ανθρώπου-φύσης και στη συνολική ανθρώπινη υγεία και ευημερία;

Κινητοποίηση για το κλίμα

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 12.30 – 13.30

Για την προώθηση της δράσης για το κλίμα, έχουν δημιουργηθεί πολλές πολυμερείς δεσμεύσεις και συνεργασίες. Ωστόσο, η διατήρηση της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας στους 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα είναι ακόμα ένας αγώνας.

Ποια συγκεκριμένα βήματα απαιτούνται για συντονισμένη παγκόσμια δράση για το κλίμα;

Βιασύνη μετάβασης ενέργειας

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, 18.30 – 19.30

Από τη βιομηχανική παραγωγή έως τη θέρμανση των νοικοκυριών, η παγκόσμια ενεργειακή κρίση προκαλεί κυματώδεις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει βιασύνη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής μετάβασης.

Τι χρειάζεται για να διασφαλιστεί η πρόσβαση σε προσιτές, βιώσιμες και καθαρές λύσεις ενέργειας για όλους;

Pack Up and Go: Climate Migration

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, 09.30 – 10.30

Πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν αναγκαστική μετανάστευση εντός των χωρών τους έως το 2050 λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, των ακραίων καιρικών φαινομένων, της ξηρασίας και της λειψυδρίας. Η κλιματική μετανάστευση μπορεί να αποσταθεροποιήσει τις κοινωνίες και τις οικονομίες, καθιστώντας τις ευάλωτες σε άλλες μακροπρόθεσμες απειλές.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική μετανάστευση και να μειώσουμε τους κινδύνους για τους εκτοπισμένους από τη φύση και την κλιματική κρίση;

Η Εξέλιξη της Αστικής Ζωής

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, 12.30 – 13.30

Περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε αστικές περιοχές και αυτό αναμένεται να αυξηθεί σε σχεδόν 70% μέχρι το 2050.

Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι πόλεις του μέλλοντος είναι περιβαλλοντικά βιώσιμες και κοινωνικά ανθεκτικές;

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, 18.30 – 19.30

Special Guest που θα ανακοινωθεί.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023, 11.30 – 12.30

Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με αναπηρία και είναι μεταξύ εκείνων που επηρεάζονται περισσότερο από την κλιματική κρίση. Οι ανάγκες τους συχνά δεν περιλαμβάνονται στις στρατηγικές σχεδιασμού υποδομών και αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Πώς μπορεί η κλιματική έκτακτη ανάγκη να μετατραπεί σε ευκαιρία ένταξης;

Πηγή: Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Υπουργού Άμυνας με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας Yousef Al-Hnaity

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 26 / 6 / 2021 , 4:13 από news_room Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Πετρίδης, και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας Στρατηγός Yousef A. Al-Hnaity πραγματοποίησαν σήμερα στη Λάρνακα συνάντηση εργασίας, προκειμένου να προωθήσουν περαιτέρω τη συνεργασία Κύπρου και Ιορδανίας στον τομέα της Άμυνας […]

Λουκέτο από την Αστυνομία σε ταβέρνα στην Πάφο

Λουκέτο από την Αστυνομία σε ταβέρνα στην Πάφο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Ταβέρνα, που φέρεται να λειτουργούσε σε περιοχή της Πάφου χωρίς άδεια μουσικής και χωρίς άδεια πώλησης οινοπνευματωδών ποτών έκλεισε χθες βράδυ, με παρέμβαση της Αστυνομίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της δύναμης υποχρέωσαν τον ιδιοκτήτη να βάλει λουκέτο, αφαιρώντας τα συστήματα μετάδοσης μουσικής και προέβησαν σε καταγγελία για το ότι […]

Pin It on Pinterest