31 °C Athens, GR
16/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνάντηση του Ουκρανού Προέδρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Λήξη Σχολής Γονέων Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Λαμπρά τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο Κέντρο Γεροντολογίας της Ι.Α.Α. στο Δήλεσι Αττικής Λήξη Μαθημάτων Aγιογραφίας Ι.Μ. Καστοριάς Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στην Δραπετσώνα Πατριαρχική χοροστασία για την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου – Ζελένσκι στο περιθώριο της G7 Κιβωτός του Κόσμου: Εγκαινιάστηκε η νέα Μονάδα Παιδικής Προστασίας στην Αττική Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου Στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο ο πρώτος Τόμος για τα 100 χρόνια της Κυθηραϊκής Αδελφότητος Αυστραλίας

16 με 20 Ιανουαρίου 2023, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός

16 με 20 Ιανουαρίου 2023, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός - Το πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 12 / 2022 , 7:53 από news_room

Το Open Forum είναι μια μορφή εκδήλωσης που επιτρέπει σε ένα ευρύτερο κοινό να συμμετέχει στις δραστηριότητες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Κάθε χρόνο από το 2003, το Open Forum συνέρχεται τον Ιανουάριο στην καρδιά του Νταβός, προσελκύοντας ηγέτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Το 2023, το Open Forum θα φιλοξενηθεί στο Tobelmühle Sports Hall, για δεύτερη φορά. Στο φόρουμ θα φιλοξενηθούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, καλλιτέχνες, ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρηματίες και διευθύνοντες πολυεθνικών εταιρειών: Όλοι έχουν μια ιστορία ή μια άποψη να μοιραστούν.

Στο πνεύμα του Νταβός: Το Ανοιχτό Φόρουμ στοχεύει να τονώσει το διάλογο μεταξύ των ηγετών της σκέψης για θέματα που κυμαίνονται από τρέχουσες πολιτικές δομές και γεωπολιτικές ανησυχίες έως περιβαλλοντικά προβλήματα, προκλήσεις ηγεσίας και τον ρόλο των τεχνών στην κοινωνία.

Πράγματι, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εκμεταλλεύεται την έγκαιρη ευκαιρία της Ετήσιας Συνάντησής του στο Νταβός για να προσφέρει μια πλατφόρμα για συζήτηση και αλληλεπίδραση επί αμφιλεγόμενων ζητημάτων μεταξύ του κοινού και των μελετητών, των ηγετών επιχειρήσεων και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής σχετικά με τη βελτίωση της κατάστασης του κόσμου.

Το Open Forum θα καλωσορίσει ένα ευρύ κοινό από όλο τον κόσμο για να ακούσει, να συμμετάσχει και να μοιραστεί σκέψεις, εμπειρίες και ιστορίες με τους συμμετέχοντες σε πιεστικά και αμφιλεγόμενα ζητήματα. Οι συζητήσεις του Φόρουμ θα είναι διαθέσιμες στον Ιστό μέσω της ζωντανής ροής.

Αποστολή
Το Open Forum στοχεύει στην ενθάρρυνση του διαλόγου και στη διάδοση της ευαισθητοποίησης για κρίσιμα ζητήματα παρέχοντας μια πλατφόρμα στην οποία οι ιδέες, οι σκέψεις και τα ερωτήματα μπορούν να εκφραστούν και να αντιμετωπιστούν σε ένα ανοιχτό περιβάλλον.

Πρόγραμμα 2023
Σε αρμονία με τη φύση

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023, 18.30 – 19.30

Η κλιματική αλλαγή είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα. Ο τρέχων τρόπος ζωής και οι οργανωτικές πρακτικές πρέπει να αλλάξουν εάν ελπίζουμε να αποκαταστήσουμε την υγεία του πλανήτη και να προστατεύσουμε την ευημερία των σημερινών και των μελλοντικών γενεών.

Πώς κινητοποιούμε δράση για θετικούς τρόπους ζωής για το κλίμα;

Εξυπηρετείται βιώσιμα

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023, 09.30 – 10.30

Σχεδόν 830 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια και περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια υγιεινή διατροφή. Οι προκλήσεις για την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω από το αυξανόμενο κόστος, τις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας και την κλιματική αλλαγή.

Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τις συνδέσεις μεταξύ τροφίμων-φύσης-υγείας για πιο προσιτές, υγιεινές και βιώσιμες δίαιτες;

Προστασία των ευάλωτων για το κλίμα

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, 12.30 – 13.30

Σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού πλήττεται σοβαρά από την ολοένα και πιο επικίνδυνη κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με έκθεση της IPCC του 2022.

Ακούστε τις φωνές των παγκόσμιων νέων μας σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι ηγέτες για να προωθήσουν τη δικαιοσύνη και να παρέχουν υποστήριξη στις κοινότητες που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική κρίση.

Προώθηση της Πλανητικής Ευημερίας

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, 18.30 – 19.30

Η τεχνολογία έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση της ανθρώπινης ανθεκτικότητας, από τις «φυσικές» τεχνολογίες που εξελίχθηκαν εδώ και χιλιάδες χρόνια μέχρι την επιστήμη αιχμής και τις ποικίλες εφαρμογές της.

Πώς εκμεταλλεύονται οι νέοι τις δημιουργικές τους δυνατότητες για να καινοτομούν για την ευημερία του πλανήτη;

Η Φύση Θεραπεύει

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 09.30 – 10.30

Πάνω από 1 στα 2 άτομα ζουν σε πόλεις, με τον μέσο άνθρωπο να περνά σχεδόν 7 ώρες την ημέρα μπροστά από μια οθόνη.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις του τρέχοντος τρόπου ζωής στη σχέση ανθρώπου-φύσης και στη συνολική ανθρώπινη υγεία και ευημερία;

Κινητοποίηση για το κλίμα

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 12.30 – 13.30

Για την προώθηση της δράσης για το κλίμα, έχουν δημιουργηθεί πολλές πολυμερείς δεσμεύσεις και συνεργασίες. Ωστόσο, η διατήρηση της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας στους 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα είναι ακόμα ένας αγώνας.

Ποια συγκεκριμένα βήματα απαιτούνται για συντονισμένη παγκόσμια δράση για το κλίμα;

Βιασύνη μετάβασης ενέργειας

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, 18.30 – 19.30

Από τη βιομηχανική παραγωγή έως τη θέρμανση των νοικοκυριών, η παγκόσμια ενεργειακή κρίση προκαλεί κυματώδεις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει βιασύνη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής μετάβασης.

Τι χρειάζεται για να διασφαλιστεί η πρόσβαση σε προσιτές, βιώσιμες και καθαρές λύσεις ενέργειας για όλους;

Pack Up and Go: Climate Migration

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, 09.30 – 10.30

Πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν αναγκαστική μετανάστευση εντός των χωρών τους έως το 2050 λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, των ακραίων καιρικών φαινομένων, της ξηρασίας και της λειψυδρίας. Η κλιματική μετανάστευση μπορεί να αποσταθεροποιήσει τις κοινωνίες και τις οικονομίες, καθιστώντας τις ευάλωτες σε άλλες μακροπρόθεσμες απειλές.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική μετανάστευση και να μειώσουμε τους κινδύνους για τους εκτοπισμένους από τη φύση και την κλιματική κρίση;

Η Εξέλιξη της Αστικής Ζωής

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, 12.30 – 13.30

Περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε αστικές περιοχές και αυτό αναμένεται να αυξηθεί σε σχεδόν 70% μέχρι το 2050.

Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι πόλεις του μέλλοντος είναι περιβαλλοντικά βιώσιμες και κοινωνικά ανθεκτικές;

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, 18.30 – 19.30

Special Guest που θα ανακοινωθεί.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023, 11.30 – 12.30

Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με αναπηρία και είναι μεταξύ εκείνων που επηρεάζονται περισσότερο από την κλιματική κρίση. Οι ανάγκες τους συχνά δεν περιλαμβάνονται στις στρατηγικές σχεδιασμού υποδομών και αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Πώς μπορεί η κλιματική έκτακτη ανάγκη να μετατραπεί σε ευκαιρία ένταξης;

Πηγή: Adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 / 3 / 2021 , 2:12 από news_room Κατόπιν αδείας και ευλογίας του μακαριώτατου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Φεβρουαρίου 2021 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Sveta Nedelya στα Σόφια χοροστάτησε ο επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ.κ. Πολύκαρπος. συνοδευόμενος από τον αρχιμανδρίτη Βασίλειο, πρωτοσύγκελο της Ιερά Μητρόπολης Σόφιας, ιερείς και ιεροδιακόνους. […]

Ο Μπάιντεν υπέγραψε τον προϋπολογισμό για την Εθνική Άμυνα – Νόμος η αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σήμερα, μετατρέποντας σε νόμο, τον προϋπολογισμό για την Εθνική Άμυνα (NDAA) του οικονομικού έτους 2022, ύψους 770 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Στα μέσα του μήνα η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία το νομοσχέδιο αυτό που καθορίζει την πολιτική του υπουργείου Άμυνας. […]