21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Τον προϋπολογισμό 1,7 τρισ. δολ. επικύρωσε ο Μπάιντεν

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 12 / 2022 , 6:50 από news_room

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επικύρωσε χθες Πέμπτη τον νόμο για τον προϋπολογισμό του ομοσπονδιακού κράτους, που προβλέπει δημόσιες δαπάνες ύψους 1,7 τρισεκ. δολαρίων, εκ των οποίων 45 δισεκ. για την Ουκρανία.

Ο Δημοκρατικός, σε διακοπές στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, μεταφόρτωσε στο Twitter φωτογραφία που τον απαθανατίζει καθώς υπογράφει το κείμενο, το οποίο εγγυάται τη χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους – των δυνάμεων επιβολής της τάξης, των ενόπλων δυνάμεων, της διπλωματίας, των φορέων που ασκούν οικονομική πολιτική…- ως τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο προϋπολογισμός αυτός «θα επενδύσει στην ιατρική έρευνα, στην ασφάλεια, στην περίθαλψη των βετεράνων», στη βοήθεια έπειτα από φυσικές καταστροφές και σε προγράμματα κατά της βίας κατά των γυναικών, σχολίασε.

Ακόμη, θα εγγυηθεί τη χορήγηση «κρίσιμης βοήθειας στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο κ. Μπάιντεν.

Το κείμενο εξασφάλισε την υποστήριξη ορισμένων Ρεπουμπλικάνων, κάτι που επέτρεψε την εύκολη έγκρισή του και προσέφερε στον πρόεδρο μια νομοθετική επιτυχία καθώς οδεύει να ολοκληρώσει τη δεύτερη χρονιά της θητείας του κι αναμένεται να ζυγίσει εάν θα θέσει, ή όχι, υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο νόμος προβλέπει τη χορήγηση οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας 45 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία, για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει την εισβολή του στρατού της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου. Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον αυτόν τον μήνα για να ζητήσει να αυξηθεί η αμερικανική βοήθεια.

Συμπεριλαμβάνει επίσης τροπολογία νόμου του 19ου αιώνα ώστε να ορίζεται ρητώς ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί να επεμβαίνει για να ανατρέψει την τυπική επικύρωση εκλογικών αποτελεσμάτων από το Κογκρέσο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αξιοποίησε ασάφειες στο προηγούμενο κείμενο για να ισχυριστεί πως ο Μάικ Πενς, ο πρώην αντιπρόεδρός του, μπορούσε να σταματήσει την ανάδειξη στην εξουσία του Τζο Μπάιντεν μετά την εκλογή του, που ο ρεπουμπλικάνος τότε απερχόμενος πρόεδρος δεν αναγνώρισε· επρόκειτο για ένα από τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν στην επίθεση στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Πολίτη στα Λεύκαρα

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 16 / 5 / 2021 , 12:11 από news_room Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος εγκαινίασε σήμερα το Κέντρο Πολίτη των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών στα Λεύκαρα στην παρουσία του Δημάρχου Λευκάρων κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους. Το συγκεκριμένο Έργο εντάσσεται στην πολιτική της κυβέρνησης για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των προσφερόμενων υπηρεσιών του Δημοσίου […]

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 24 / 8 / 2021 , 4:56 από news_room Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε Χθές Δευτέρα 24 Αυγούστου 2021 , στην προεδρική κατοικία, στο Τρόοδος, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου. Μετά τη συνεδρία, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή […]