19 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Εν μέσω δακρύων η πρώτη γιορτή στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Εν μέσω δακρύων η πρώτη γιορτή στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 9 / 12 / 2022 , 0:34 από news_room

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω δακρύων χαράς και συγκίνησης τελέστηκαν το βράδυ της Δευτέρας, 5 Δεκεμβρίου 2022 ο αρχιερατικός Εσπερινός και το πρωί της Τρίτης, 6 Δεκεμβρίου 2022 η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ναό του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης. Κι αυτό διότι είναι η πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια που οι ομογενείς προσέρχονταν στον ναό χωρίς σκαλωσιές και περιορισμούς.

Τα πεντελικά μάρμαρα και αγιογραφίες που φιλοτέχνησε ο π. Λουκάς, μοναχός της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους απογείωναν κάθε έναν που εισέρχονταν στο μοναδικό χώρο λατρείας στο Ground Zero και συνάμα τον προσγείωναν και του έδιδαν την δυνατότητα να αναλογιστεί ότι ο ιστορικός ναός ο οποίος ισοπεδώθηκε από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 πέρασε από χίλια δύο κύματα, αλλά ο Άγιος Νικόλαος έκανε το θαύμα του και τώρα πλέον γιορτάζουμε την Ανάστασή του.

Οι εν λόγω τελετές δεν ήταν οι μόνες που τελέστηκαν στο ναό, αλλά συνέχεια των τελετών των θυρανοιξίων και των εγκαινίων του ναού που τελέστηκαν το περασμένο έτος, με την μόνη διαφορά ότι στις προηγούμενες πανηγυρικές τελετές ο ναός ήταν ημιτελής.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού και της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος βοηθούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλου, π. Νεκταρίου Παπαζαφειρόπουλου του ιερατικού προϊσταμένου, π. Ανδρέα Βυθούλκα και άλλων ιερέων της τριπολιτειακής περιοχής και συμπροσευχόμενου του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Δημητρίου.

Στις τελετές παρέστησαν ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δημήτριος Παπαγεωργίου και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας, δωρητές και ευεργέτες του ναού, οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου με επικεφαλής τον Μιχάλη Ψαρό και τα μέλη της ιστορικής κοινότητας που, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έχει ιδρυθεί το 1916.

Η πρώτη Θεία Λειτουργία προβλήθηκε στα τοπικά και παναμερικανική εμβέλειας μέσα ενημέρωσης τα οποία αναφέρθηκαν στο ιστορικό γεγονός, στον αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα και τόνισαν ότι είναι ένα από τα ελάχιστα – αν όχι το μόνο – που ανεγέρθηκε με εκτροχιασμένα τον προϋπολογισμό και τα χρονοδιαγράμματα.

Εν μέσω δακρύων η πρώτη γιορτή στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν Εν μέσω δακρύων η πρώτη γιορτή στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν Εν μέσω δακρύων η πρώτη γιορτή στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Σχετικά Άρθρα

Πρόγραμμα πανηγύρεως Ιερού Ησυχαστηρίου Γενεσίου της Θεοτόκου Σγουροκεφαλίου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 24 / 6 / 2021 , 0:25 από news_room Τήν Κυριακήν, 27ην Ἰουνίου 2021,  ἑορτή τῶν Ἁγίων Πάντων, ἑορτάζει τό Ἀριστερό Κλῖτος τοῦ Καθολικοῦ τοῦ Ἱεροῦ Ἡσυχαστηρίου Γενεσίου τῆς Θεοτόκου Σγουροκεφαλίου. ΣΑΒΒΑΤΟ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 Ὥρα 7.00΄ μ.μ. Ὁ Μέγας πανηγυρικός Ἑσπερινός, προεξάρχοντος τοῦ Πανοσιολογιωτάτου Ἀρχιμανδρίτου Μεθοδίου Βερνιδάκη, Πρωτοσυγκέλλου τῆς Ἱ. Ἀρχιεπισκοπῆς Κρήτης. […]

Η Α’ Στάση των Χαιρετισμών στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 20 / 3 / 2021 , 2:28 από news_room Το απόγευμα της Παρασκευής 19 Μαρτίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ χοροστάτησε στην Ακολουθία της Α’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ι. Ναό Αγ. Τριάδος Γυθείου. Στο κήρυγμά του, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ερμήνευσε το: «Ἄγγελος πρωτοστάτης, οὐρανόθεν ἐπέμφθη, […]