23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας με Ορθόδοξους φοιτητές των Πανεπιστημίων της Νέας Νοτίου Ουαλίας

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας με Ορθόδοξους φοιτητές των Πανεπιστημίων της Νέας Νοτίου Ουαλίας

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 4 / 11 / 2022 , 14:25 από news_room

Μία γόνιμη συνάντηση με τα μέλη των Ορθοδόξων Φοιτητικών Συλλόγων που λειτουργούν και δραστηριοποιούνται σε τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Νέας Νοτίου Ουαλίας, καθώς και με τους υπεύθυνους αυτών Κληρικούς, είχε την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση έλαβαν μέρος φοιτητές του Πανεπιστημίου Νέας Νοτίου Ουαλίας (UNSW Sydney), του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ (The University of Sydney), του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ (University of Technology Sydney) και του Πανεπιστημίου Macquarie (Macquarie University).

Ο Σεβασμιώτατος τούς υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα και τους ευχαρίστησε για τον ζήλο τον οποίο επιδεικνύουν, προκειμένου να διατηρείται παρούσα η Ορθόδοξη πίστη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και κατ’ επέκταση στην επιστημονική κοινότητα.

Στη συνέχεια, άκουσε με προσοχή και πατρικό ενδιαφέρον τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των νέων, ενώ ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση, με τη συμμετοχή και των υπευθύνων για τους Ορθόδοξους Φοιτητικούς Συλλόγους Κληρικών.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος έδωσε την ευλογία του στους φοιτητές και τους προέτρεψε να συνεχίσουν να εργάζονται με αφοσίωση για τη δόξα του Χριστού και της Εκκλησίας, ενώ τους διαβεβαίωσε πως θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους, σε κάθε τους ανάγκη και σε κάθε θεάρεστη πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν.

Σημειώνεται ότι, με την ευκαιρία αυτή, ορίστηκε υπεύθυνος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Φοιτητών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ο Πρωτοσύγκελλος, Πανοσιολογώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης.

Σχετικά Άρθρα

Tasos Michalas Άρθρο του Τάσου Μιχαλά 

Αλληλεγγύη!

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 2 / 2021 , 16:19 από news_room Άρθρο του Τάσου Μιχαλά  Ένα σωρό δυσάρεστα έχει να διηγηθεί κανείς στους δύσκολους καιρούς μας. Πολλοί μπορεί να μη προσβλήθηκαν από τον ιό, αλλά έμμεσα η πανδημία επέδρασε καταλυτικά στη ζωή τους. Χορεύουμε όλοι στο ρυθμό της πανδημίας, άρρωστοι και μη. Νεαρής κυρίας ο […]

Μ. Χαρακόπουλος: "Η ανοχή στο έγκλημα ανοίγει τον δρόμο για την θρασεία επανάληψή του"

Μ. Χαρακόπουλος: “Η ανοχή στο έγκλημα ανοίγει τον δρόμο για την θρασεία επανάληψή του”

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 24 / 2 / 2022 , 6:29 από news_room «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, τολμώ να πω υπερήφανος, γιατί μετά από πολύμηνη και κοπιώδη προσπάθεια φτάσαμε σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα, κατά την οποία σας παρουσιάζουμε σήμερα εδώ, στον φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, της οικογενείας Εφραίμογλου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά, μια πολύτιμη, […]