21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Στη Κύπρο Πατριάρχης Αλεξανδρείας & Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων

grafeio_arxiepiskopou_kyrpou_eidiseis_nea_adologala_exodios_akolouthia_enimerosi_simera_αδολογαλα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 12 / 11 / 2022 , 2:47 από news_room

Στη Κύπρο Πατριάρχης Αλεξανδρείας & Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων – Σήμερα Σάββατο η Νεκρώσιμος ακολουθία

Πλήθος κόσμου απαίτησε φόρο τιμής στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κυρό Χρυσόστομο – Στη Κύπρο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων Νικήτας

NewsRoom ADOLOGALA.GR| Συνεχίστηκε και εχθές Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β΄. Από νωρίς το πρωϊ μαθητές από όλη την ελεύθερη Κύπρο, με λεωφορεία προσήλθαν στην Αρχιεπισκοπή για να αποχαιρετήσουν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο. Μαζί με τους νέους και πλήθος κόσμου που απαίτησε φόρο τιμής στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Πολλοί είναι και αυτοί που προσέρχονται στο γραφείο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου για να υπογράψουν στο βιβλίο που έχει ανοιχθεί. Πρίν το μεσημέρι προσήλθε και η Πρόεδρος της Βουλής.

Σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στον ιερό καθεδρικό ναό του Αποστόλου Βαρνάβα θα ψαλλεί η νεκρώσιμος ακολουθία προεξάρχοντος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου συμμετεχόντων της Α.Θ.Μ. του πάπα και Πατριάρη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου του Β΄, η Α.Θ.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, εκπρόσωπος του Πάπα Φρακίσκου, η  Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πάφου σχετικά ανέφερε πως: «Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένεται να βρίσκεται στη Κύπρο περί της 11 το πρωϊ, το ίδιο και η αξιότιμη Πρόεδρος της Ελληνική Δημοκρατίας. Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, στη κρύπτη, κάτω από το Ιερό του Ι.Ν. του Αγ. Αποστόλου Βαρνάβα.

Στην Κύπρο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος

Χθές Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, έφτασε στην Κύπρο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος ο Β΄ ο οποίος δήλωσε ότι: «Ήρθα σήμερα στην αγαπημένη μου Κύπρο για να αποχαιρετίσω αλλά και να ευχαριστήσω τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο για όσα καλά έκανε για την Εκκλησία μου. Για την αγκάλη του την όμορφη, την μεγάλη».

Στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων Νικήτας 

Στην Κύπρο έφτασε ο σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας. Τον σεβασμιώτατο κ. Νικήτα υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας ο πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος. Ο σεβασμιώτατος θα συγχοροστατήσει μετά του Οικουμενικού Πατριάρχη στην εξόδιο ακολουθία. Ο σεβασμιώτατος ερωτηθείς για το τί θυμάται από την τελευταία του συνάντηση με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο δήλωσε στον Νάσο Χατζησάββα: «Νομίζω μόνο μία λέξη περιγράφει τα πάντα, η πατρική του αγάπη και η στοργή. Ο Αρχιεπίσκοπος με αγκάλιασε σαν παιδί του. Είχα πεί ότι θυμήθηκα την παραβολή του Ασώτου όταν επέστρεψε ο Υιός στο σπίτι και τον περίμενε ο πατέρας του και έντυσε με το καλύτερο, του έδωσε δαχτυλίδι έτσι και εκείνος που έδωσε εγκόλπιο, με έντυσε με τα πάντα περισσότερο με την αγάπη του την πατρική η οποία δεν περιγράφεται. Είμαι πολύ στεναχωρημένος γιατί τον είδα, μιλήσαμε, συζητήσαμε, είπαμε μερικά πολύ σημαντικά πράγματα από κοντά και του έδωσα τον λόγο μου πως θα υποστηρίξω πολύ κάποια πράγματα. Ναί μεν της Εκκλησίας της Κύπρου αλλά και του Λαού της Κύπρου. Εύχομαι την επόμενη φορά που θα βρεθώ εδώ να λειτουργήσω σε μία ελέυθερη ανεξάρτητη, ενωμένη Κύπρο. Τώρα δυστυχώς ήρθα για άλλα. Είναι τιμή για εμένα που επικοινώνησε το Πατριαρχείο μαζί μου για να συνοδεύσω και εγώ τον Πατριάρχη μας, να είμαστε μαζί. Δυστυχώς στην νεκρώσιμη ακολουθία για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο».

Διαβάστε επίσης για τον Θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου: 

Στην συνέχεια ο Δημοσιογράφος Νάσος Χατζησάββας ερώτησε τον σεβασμιώτατο: «Τι θυμάστε από τον άνθρωπο Χρυσόστομο» και ο κ. Νικήτας απάντησε λέγοντας: «Πάλι κρατώ από τον άνθρωπο την πατρική του αγάπη, αυτό και λίγο το χαμόγελο που είχε αλλά μου μιλούσε σαν να ήμουν παιδάκι του, σαν παιδί του, αλλά το άλλο που μου άρεσε από τον Μακαριστό Χρυσόστομο είναι ότι ότι ήθελε να πεί το έλεγε. Έτσι πρέπει να είναι οι άνθρωποι, σωστοί, και ο Αρχιεπίσκοπος ήταν ένας σωστός τίμιος, αληθινός αλλά και ταπεινός Εθνάρχης. Αλλά δυστυχώς τον χάσαμε. Αλλά ο Θεός δεν θα αφήσει την Εκκλησία και δεν θα αφήσει τον Λαό, θα οικονομήσει και θα ευδοκήσει ο Θεός για άλλα».

Με πληροφορίες από τα ειδησεογραφικά της Κύπρου – Επιμέλεια για το adologala.gr: Ε.Κ.

 

Σχετικά Άρθρα

Η Κυριακή του Τυφλού στην Τουράν της Γαλιλαίας – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 8 / 6 / 2021 , 18:55 από news_room Τήν Κυριακήν, 24ην  Μαΐου/ 6ην Ἰουνίου 2021, Κυριακήν τοῦ Τυφλοῦ ἐν τῷ βιβλίῳ τοῦ Πεντηκοσταρίου, ὁ Μακαριώτατος Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος προεξῆρξε θείας Λειτουργίας εἰς τόν ἱερόν Ναόν τοῦ ἁγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου τοῦ Τροπαιοφόρου τῆς Ἑλληνορθοδόξου Ἀραβοφώνου Κοινότητος εἰς Τουράν, μικράν κώμην […]

Ισραήλ Δύο αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων νεκροί από «φίλια πυρά»

Ισραήλ: Δύο αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων νεκροί από «φίλια πυρά»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 1 / 2022 , 21:50 από news_room Δύο αξιωματικοί μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων του ισραηλινού στρατού σκοτώθηκαν από «φίλια πυρά» έξω από το στρατόπεδό τους στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανακοίνωσε το επιτελείο. Οι αξιωματικοί έκαναν περιπολία ή άσκηση έξω από τη βάση […]