20 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Σερρών Θεολόγος: «Μεγίστη ευλογία για την πόλη των Σερρών η έλευση της Παναγίας ‘’Μεγαλοσπηλαιωτίσσης’’»

megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1)

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 7 / 11 / 2022 , 1:13 από news_room

Η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, αποβλέπουσα στον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση του χριστεπωνύμου πληρώματός Της, με χαρά πνευματική, υποδέχθηκε, με την ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την σεβασμία, θαυματουργό και αποστολοχάρακτο ιερά Εικόνα της Παναγίας «Μεγαλοσπηλαιωτίσσης», από την Ιερά Μονή Μεγ. Σπηλαίου Καλαβρύτων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, χθές, Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, στις 5:30 το απόγευμα, στο πλαίσιο των λατρευτικών ακολουθιών, που τελούνται με αφορμή τον πανηγυρικό εορτασμό της συνάξεως των Παμμ. Ταξιαρχών, εφόρων και πολιούχων Σερρών.

Η υποδοχή του αρχαιοτάτου θεομητορικού εκτυπώματος, το οποίο εκόμισε στην πόλη των Σερρών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγ. Σπηλαίου, πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο Αποστολόπουλο, πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκινήσεως και πνευματικής ανατάσεως, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, με την συμμετοχή του ευαγούς Κλήρου, εκπροσώπων των Αρχών του τόπου, αντιπροσωπειών των ενοριακών, Κατηχητικών συνάξεων της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης, των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού Σερρών με τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τα λάβαρά τους, καθώς και πλήθους ευσεβών χριστιανών, που προσήλθαν για να προσκυνήσουν και να λάβουν την χάρη και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Σεβ. Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά την πάνδημη υποδοχή της θαυματοβρύτου Εικόνος της Θεομήτορος, χοροστάτησε στη Δοξολογία και στον Εσπερινό, που τελέσθηκαν στον ως είρηται ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Εκκλησίας των Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, αφού ευχαρίστησε δια θερμών λόγων τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, για την μεγίστη αυτή ευλογία, την μεταφορά δηλαδή στην πόλη των Σερρών της χαριτοβρύτου Εικόνος της «Μεγαλοσπηλαιωτίσσης», ομίλησε επικαίρως προς το πολυπληθές εκκλησίασμα για την φιλόστοργη παρουσία και σκέπη της Παναγίας στην ζωή και τον προσωπικό πνευματικό μας αγώνα, τονίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Σεβασμιώτατε, άγιε αδελφέ, Μητροπολίτα Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμε, με αισθήματα βαθυτάτης συγκινήσεως, σας υποδεχόμεθα στην πόλιν και Μητρόπολίν μας, κομίζοντα την μεγίστην αυτήν ευλογίαν, το τιμαλφέστατο και αγιώτατο ιεροθεομητορικό εκτύπωμα της Παναγίας ‘’Μεγαλοσπηλαιωτίσσης’’, του οποίου η ιστόρησις και φιλοτέχνησις αποδίδεται από την πολιά εκκλησιαστική μας παράδοση στον Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά και από αιώνων πολλών φυλάσσεται ως πολυτίμητος θησαυρός στην παλαίφατο βασιλική Μονή του Μεγ. Σπηλαίου της Αποστολικής Μητροπολιτικής σας παροικίας.

Ρίγη συγκινήσεως συγκλονίζουν την ύπαρξή μας, καθώς στοχαζόμεθα ποία Αποστολικά χέρια εφιλοτέχνησαν και ποία Θεομητορικά χείλη ευλόγησαν το ιερό αυτό Εικόνισμα. Μία ευλογία που διασώζει και μεταδίδει δαψιλώς δύο χιλιάδες χρόνια τώρα το πανθαύμαστο αυτό εκτύπωμα, το οποίο καθώς διασώζει την παναγία μορφή της Βασίλισσας των ουρανών, Κυρίας Θεοτόκου, έχει αναδειχθεί ένας ωκεανός θαυμάτων και μία νέα κολυμβήθρα του Σιλωάμ, στην οποία καταφεύγουν οι ψυχικώς και σωματικώς νοσούντες, για να λάβουν την ίαση, την ευλογία, την χάρη, την παράκληση και την παρηγορία. Μεγίστη ευεργεσία απολαμβάνει σήμερον η ακριτική πόλις και η Μητρόπολίς μας και διά τούτο δοξάζουμε το υπερύμνητο όνομα του αγίου Θεού και υμνολογούμε την φιλόστοργη πρόνοια της Υπεραγίας Θεοτόκου».

Ακολούθως, ο Σεβ. Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε εγκαρδίως τον φιλοπάρθενο λαό του Θεού και τον σεπτό Ποιμενάρχη της κατά Σέρρας Εκκλησίας κ. Θεολόγο, για την υποδοχή της ιεράς Εικόνος της Θεοτόκου, αναφέρθηκε στην θεομητορική παρουσία, την ευλογία, αλλά και την μυροβλυσία της Παναγίας «Μεγαλοσπηλαιωτίσσης» στην ιστορική Μονή του Μεγ. Σπηλαίου Καλαβρύτων. Υπεγράμμισε δε το γεγονός ότι είναι η δευτέρα φορά κατά την οποία εξέρχεται το θαυματουργό Εικόνισμα εκ του ιερού παλλαδίου του και μάλιστα στη γη της Μακεδονίας, που αποτελεί και την γενέθλιο γη των αγίων ιδρυτών της Μονής Μεγ. Σπηλαίου, Θεοδώρου και Συμεών.

Να σημειωθεί ότι η αρχαιοτάτη ιερά Εικόνα της Παναγίας «Μεγαλοσπηλαιωτίσσης», θα ευρίσκεται προς προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, όπου καθημερινώς θα τελούνται ιερές ακολουθίες, προς αγιασμό και πνευματική ενίσχυση των πιστών.

megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1)megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1)megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1) megalospilaiotisa_serres_ypodoxi_adologala (1)

Σχετικά Άρθρα

Επιτυχές το τριήμερο φόρουμ για τον Θρησκευτικό Τουρισμό στην Καστοριά

Επιτυχές το τριήμερο φόρουμ για τον Θρησκευτικό Τουρισμό στην Καστοριά

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 1 / 2023 , 23:32 από news_room Το τριήμερο 24 – 26 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης της Καστοριάς το Φόρουμ για τον Θρησκευτικό Τουρισμό με τίτλο: «Βυζαντινή Καστοριά», σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς, τον Δήμο Καστοριάς και τον […]

Στην τελετή απονομής των Βραβείων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Adologala.gr

Εξήλθε του Νοσοκομείου ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Τηλεφωνική επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 11 / 2021 , 0:19 από news_room Τις εγκάρδιες αδελφικές ευχές του για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Επιστολές επίσης, συμπαθείας απέστειλαν προς τον Παναγιώτατο οι […]