24 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Πολυαρχιερατικός εσπερινός και λαμπρό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλόχιου

Πολυαρχιερατικός εσπερινός & Λαμπρό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλόχου

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 23 / 11 / 2022 , 15:51 από news_room

Πολυαρχιερατικός εσπερινός & λαμπρό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλόχιου

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού & Νήσων, η ιερά μνήμη του εν Αγίοιςπατρός ημών Αμφιλοχίου, επισκόπου Ικονίου, εορτή κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ.κ. Αμφιλόχιος.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Κυρίου Φηρών Σαντορίνης.

Το εσπέρας της εορτής, Τρίτη 22 Νοεμβρίου ε.έ., τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, συμμετεχόντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ.κ. Δωροθέου Β’, Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου, Κηφισίας κ.κ. Κυρίλλου, Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ, Τρίκκης κ.κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου κ.κ. Αμφιλοχίου.

Τον εσπερινό Θείο Λόγο -μετά από το ένθερμο καλωσόρισμα του άγοντος τα ονομαστήρια του σεβ. Μητροπολίτη κ. Αμφιλοχίου- διηκόνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Αμφιλοχίου και στη συμβολή του στη Β΄ Οικουμενική Σύνοδο στην αντιμετώπιση των αιρέσεων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλοχίου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και Φθιώτιδος κ. Συμεών και πρεσβυτέρων και διακόνων εκ διαφόρων Ιερών Μητροπόλεων, συμπροσευχομένων απάντων των κληρικών της Θήρας.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Μονογυιού και κ.κ. Ιωάννης Βρούτσης και Φίλιππος Φόρτωμας, ο διατελέσας Υπουργός κ. Γεώργιος Ανωμερίτης και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών καθώς και πυκνό εκκλησίασμα. Άνθρωποι που προσήλθαν για να εορτάσουν τη μνήμη του Αγίου Αμφιλοχίου και παράλληλα να ευχηθούν και να τιμήσουν τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλόχιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τους Αρχιερείς και όλους, όσοι παρέστησαν, ανταποδίδοντας με αγάπη τις ευχές τους.

Οι ιερές ακολουθίες αναμεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό δίαυλο VOLCANO TV.

Πολυαρχιερατικός εσπερινός & Λαμπρό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλόχου Πολυαρχιερατικός εσπερινός & Λαμπρό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλόχου Πολυαρχιερατικός εσπερινός & Λαμπρό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλόχου Πολυαρχιερατικός εσπερινός & Λαμπρό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλόχου Πολυαρχιερατικός εσπερινός & Λαμπρό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλόχου Πολυαρχιερατικός εσπερινός & Λαμπρό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλόχου Πολυαρχιερατικός εσπερινός & Λαμπρό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλόχου Πολυαρχιερατικός εσπερινός & Λαμπρό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλόχου Πολυαρχιερατικός εσπερινός & Λαμπρό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλόχου Πολυαρχιερατικός εσπερινός & Λαμπρό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλόχου Πολυαρχιερατικός εσπερινός & Λαμπρό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλόχου Πολυαρχιερατικός εσπερινός & Λαμπρό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλόχου Πολυαρχιερατικός εσπερινός & Λαμπρό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλόχου

Σχετικά Άρθρα

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 6 / 6 / 2023 , 0:39 από news_room Έφυγε την Δευτέρα 5/6/2023 από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Ο εκλιπών ασχολήθηκε με την αθλητική δημοσιογραφία, έχοντας θητεία στον γραπτό Τύπο, το ραδιόφωνο και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Γεννήθηκε […]

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κάρυστο Ευβοίας– Εκκενώθηκαν προληπτικά το Μαρμάρι και δύο οικισμοί

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 23 / 8 / 2021 , 9:50 από news_room Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Φυγιά Καρύστου Ευβοίας, ενώ μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι και στους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Ιατρών. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, […]