27 °C Athens, GR
03/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία στο Κλίβελαντ για το 48ο Κληρικολαϊκό Συνέδριο Αλλαγές στο ιδιοκτησιακό των πολυκατοικιών: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο – Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα, διαμερίσματα και κανονισμούς Αθήνα: Συλλήψεις από την ΔΑΟΕ φιλάθλων για οπαδική βία, ναρκωτικά, εκβιάσεις και εμπρησμούς Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας στη γιορτή των Αγίων Αναργύρων Ενορίας Μύρτου Ιεράπετρας Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ευλόγησε το ανθρωπιστικό έργο του Ιδρύματος Four Homes of Mercy – Siksek στη Βηθανία Δημογραφικές εξελίξεις στην Ελλάδα στο επίκεντρο εκδήλωσης στο Καλαμάκι Πηλίου Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου Βενεζουέλα: Οι γιατροί προειδοποιούν για νέα ανθρωπιστική και υγειονομική κρίση μετά τους φονικούς σεισμούς Γουατεμάλα: Νέες έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς προαναγγέλλει ο γενικός εισαγγελέας

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 16 / 11 / 2022 , 7:53 από news_room

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε το βράδυ της Τρίτης ότι ο Τζο Μπάιντεν «δεν θα μείνει άλλα τέσσερα χρόνια» στον Λευκό Οίκο, επισημοποιώντας, όπως είχε αφήσει να φανεί πριν από μια εβδομάδα, την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Ο Τζο Μπάιντεν ενσαρκώνει τις αποτυχίες της αριστεράς και τη διαφθορά της Ουάσιγκτον», πέταξε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος -αντιμέτωπος με διάφορες έρευνες της δικαιοσύνης-, μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος των αφοσιωμένων υποστηρικτών του και των συγγενών του με κινητά στα χέρια σε αίθουσα της πολυτελούς κατοικίας του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα.

«Για να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο και τη δόξα της, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου στις προεδρικές εκλογές», είπε ο μεγιστάνας των ακινήτων. «Αυτή δεν θα είναι δική μου εκστρατεία, θα είναι η δική μας εκστρατεία», διαβεβαίωσε.

Περιέγραψε με ειδυλλιακούς όρους τη θητεία του, μιλώντας για μια χώρα που απολάμβανε ειρήνη, ευημερία κι έχαιρε σεβασμού στη διεθνή σκηνή, αντιπαραβάλλοντας τη με τα δεινά που έφερε, κατ’ αυτόν, η προεδρία του Τζο Μπάιντεν, που «μας έχει φέρει στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου».

«Πριν από δύο χρόνια ήμασταν σπουδαία χώρα και σύντομα θα είμαστε ξανά», η Αμερική «επιστρέφει», συνέχισε. Επανήλθε στις αγαπημένες του θεματικές, τη μετανάστευση («μας δηλητηριάζουν»), την εγκληματικότητα, («λίμνες αίματος»), υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει την επιβολή της θανατικής ποινής στους διακινητές ναρκωτικών, ότι θα επαναφέρει στην ενεργή υπηρεσία μέλη και στελέχη του στρατού που αποτάχτηκαν επειδή δεν έκαναν το εμβόλιο κατά της COVID-19…

Αν κι επέκρινε -ξανά- τις εκλογικές διαδικασίες στις ΗΠΑ, μια εβδομάδα αφού διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των Ρεπουμπλικάνων πως θα εκδηλωνόταν «γιγαντιαίο κύμα» στις ενδιάμεσες εκλογές, απέφυγε να επαναλάβει τους αστήρικτους ισχυρισμούς του περί εκλογικής νοθείας το 2020 που του στέρησε τη νίκη, ή να αναφερθεί στην αιματηρή έφοδο οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.

Υποστήριξε ότι η εκστρατεία του θα υποστεί πόλεμο από οργανώσεις «της αριστεράς», το «κατεστημένο» της Ουάσινγκτον και «τα μέσα ενημέρωσης», σπεύδοντας να συμπληρώσει «δεν θα φοβηθούμε. Θα επιμείνουμε. Θα προχωρήσουμε μπροστά ενάντια στο ρεύμα».

Με την κίνηση αυτή -αψηφώντας τις θεαματικές αποτυχίες υποψηφίων που υποστήριξε δημόσια στις «midterms»- ο κ. Τραμπ αποπειράται να αποκτήσει προβάδισμα έναντι των δυνητικών αντιπάλων του στην εσωκομματική κούρσα των Ρεπουμπλικάνων, προτού καν ξεκινήσει, την ώρα που μερίδα τουλάχιστον του συντηρητικού ακροατηρίου μοιάζει να εναποθέτει τις ελπίδες του για το 2024 στον κυβερνήτη της Φλόριντας, τον Ρον ΝτεΣάντις, ανερχόμενου αστέρα της αμερικανικής σκληρής δεξιάς.

Την ίδια ώρα ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ πως «αποδυνάμωσε την Αμερική», την στιγμή εκείνη που ο κάτοχος του 58ων ορόφων Trump Tower επιβεβαίωνε, ενώπιον ενθουσιασμένων υποστηρικτών του στην πολυτελή κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, πως θα είναι για τρίτη φορά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές το 2024.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Μπάιντεν συνόδευσε την κατηγορία αυτή με σύντομο βίντεο στο οποίο κατηγορεί, μεταξύ άλλων, τον κ. Τραμπ πως «εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της υγειονομικής περίθαλψης» και των «δικαιωμάτων των γυναικών», προώθησε φοροαπαλλαγές «για τους πλούσιους», ενώ κανάκευε «εξτρεμιστές».

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο Λευκός Οίκος στον δικό του λογαριασμό στο Twitter ανέβασε νήμα στο οποίο αναφέρεται στα «επιτεύγματα» του κ. Μπάιντεν.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοινωθέν της Εκκλησίας Κρήτης για την κοίμηση τού μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 9 / 2021 , 21:39 από news_room Ανακοινωθέν της Εκκλησίας Κρήτης για την κοίμηση τού μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στη συναυλία του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σύδνεϋ με τον Δημήτρη Μπάση

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στη συναυλία του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σύδνεϋ με τον Δημήτρη Μπάση

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 16 / 5 / 2021 , 13:53 από news_room Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στη συναυλία του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σύδνεϋ με τον Δημήτρη Μπάση Στο κατάμεστο City Recital Hall του Σύδνεϋ, όπου έλαβε χώρα η συναυλία υπό τον τίτλο: “Τσιτσάνης, Χατζηδάκης, Ξαρχάκος, Θεοδωράκης: Τραγούδια της απελευθέρωσης από τους τέσσερις μεγάλους συνθέτες της Ελλάδας”, με […]