18 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα – Καταδικάζει η Ιαπωνία

Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα - Καταδικάζει η Ιαπωνία

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 18 / 11 / 2022 , 6:57 από news_room

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), συνεχίζοντας τις αλλεπάλληλες οπλικές δοκιμές της, ο αριθμός των οποίων φέτος έχει φθάσει σε επίπεδο που δεν είχε προηγούμενο, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Το επιτελείο «εκτιμά ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ICBM», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η εκτόξευση του -τουλάχιστον ενός- βαλλιστικού πυραύλου έγινε προς ανατολική κατεύθυνση, προς την ανατολική θάλασσα, επίσης γνωστή ως θάλασσα της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη βορειοκορεατική πυραυλική δοκιμή σε ισάριθμες ημέρες.

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο έχει ανέβει κατακόρυφα φέτος. Η Βόρεια Κορέα, χώρα με πυρηνικό οπλοστάσιο, έχει προχωρήσει σε αριθμό δοκιμών όπλων-ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένων, για πρώτη φορά από το 2017, διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, αψηφώντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που υποτίθεται τής απαγορεύουν την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.

Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ προειδοποιούν εδώ και μήνες πως η Πιονγκγιάνγκ πιθανόν ετοιμάζεται επίσης να προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου, την πρώτη από το 2017 και έβδομη στην ιστορία της, εκτίμηση που συμμερίστηκε πρόσφατα ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

Την ένταση ανέβασαν ακόμα περισσότερο τα πρόσφατα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας, σε κάποια από τα οποία συμμετείχε και η Ιαπωνία. Η Πιονγκγιάνγκ χαρακτηρίζει τα γυμνάσια του είδους πρόβες εισβολής στην επικράτειά της.

Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας: «Απολύτως απαράδεκτη» η εκτόξευση ICBM από τη Βόρεια Κορέα

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα καταδίκασε με έντονο τρόπο την «απολύτως απαράδεκτη» εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, που εκτιμάται ότι ήταν διηπειρωτικός και ότι κατέπεσε εντός της ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) κοντά στη νήσο Χοκάιντο.

«Ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Κορέα μοιάζει να κατέπεσε μέσα στην ΑΟΖ μας, δυτικά της Χοκάιντο», είπε ο κ. Κισίντα, επιμένοντας πως η οπλική δοκιμή αυτή ήταν «εντελώς απαράδεκτη». Διευκρίνισε πως δεν έχει αναφερθεί καμιά ζημιά σε πλοία ή αεροσκάφη που κινούνταν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή, ο πύραυλος κατέπεσε περίπου 210 χιλιόμετρα από τις ακτές της Χοκάιντο.

«Ασφαλώς υποβάλαμε σθεναρή διαμαρτυρία στη Βόρεια Κορέα, που επαναλαμβάνει τις προκλήσεις της με συχνότητα άνευ προηγουμένου», τόνισε ο κ. Κισίντα από την Ταϊλάνδη, όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής του φόρουμ Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού (APEC). Οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν απευθείας τηλεοπτικά στην Ιαπωνία.

«Τονίσαμε (στην Πιονγκγιάνγκ) πως δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να ανεχθούμε τέτοιες ενέργειες», επέμεινε.

Κατά το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε προς ανατολική κατεύθυνση περί τις 10:14 (τοπική ώρα· 03:14 ώρα Ελλάδας), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Νωρίτερα, το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας έκανε λόγο περί εκτόξευσης ICBM από τη Βόρεια Κορέα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Μνημόσυνο Μητροπολίτη Μαραθώνος κυρού Μελίτωνος στον Αγ. Βασίλειο Μπραχαμίουieros_naos_agiou_megalou_basileiou_eidiseis_nea_enimerosi_adologala (1)

Μνημόσυνο Μητροπολίτη Μαραθώνος κυρού Μελίτωνος στον Αγ. Βασίλειο Μπραχαμίου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 2 / 1 / 2023 , 19:23 από news_room Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί του ιερού ναού Αγ. Βασιλείου Μπραχαμίου σήμερα 2 Ιανουαρίου 2022. Στον ιερό ναό σήμερα,2 Ιανουαρίου 2023, τελέστηκε Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ και στην συνέχεια ιερό μνημόσυνο του Μητροπολίτη Μαραθώνος κυρού Μελίτωνος καθώς και τρισάγιο για τους […]

Μάικ Πομπέο: Εξαιρετική η συνεργασία των ΗΠΑ με Ελλάδα και Κύπρο

Μάικ Πομπέο: Εξαιρετική η συνεργασία των ΗΠΑ με Ελλάδα και Κύπρο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 9 / 2023 , 20:40 από news_room «Νιώθω πάντα υπέροχα να επισκέπτομαι την Ελλάδα», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προσερχόμενος για να μιλήσει στο πρώτο αμερικανο-μεσογειακό επενδυτικό φόρουμ (1st American Mediterranean Investment Forum) που διοργάνωσε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Joseph Sassoon Group. Αναφερόμενος στις σχέσεις των […]