22 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Εμμανουήλ Φράγκος: Η αλβανική κυβέρνηση, ως τουρκικό ενεργούμενο, παρουσιάζει νομικά εμπόδια για τους Βορειοηπειρώτες μας

Εμμανουήλ-Φράγκος-Ευρωβουλευτής

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 24 / 11 / 2022 , 14:02 από news_room

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος «Φραγκούλης», με ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, αναφέρθηκε στις διώξεις της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας Βορείας Ηπείρου.

Επιπλέον, ο κ. Φράγκος κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Επιτροπή για το πώς, μέσου του περιουσιακού ζητήματος, να «νομιμοποιούνται» οι διώξεις των Βορειοηπειρωτών, οδηγώντας τους σε διαρκείς και ατέρμονες δικαστικές περιπέτειες.

Η πολιτική διεκδίκηση της ελληνικής ταυτότητας των Βορειοηπειρωτών έχει ως αντίποινα επιθέσεις σε σπίτια από παρακρατικές ομάδες και νομικά εμπόδια και δικαστικές περιπέτειες από την αλβανική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ο Εμμανουήλ Φράγκος άσκησε δριμεία κριτική προς την αλβανική κυβέρνηση και τον ρόλο της Τουρκίας ως κράτος-πάτρωνας.

Η αλβανική κυβέρνηση, ως τουρκικό ενεργούμενο, παρουσιάζει νομικά εμπόδια για τους Βορειοηπειρώτες μας, την ώρα που εάν τις συμφωνίες που έχει κάνει με την Τουρκία, τις έκανε με τη Ρωσία, το ΝΑΤΟ θα είχε βομβαρδίσει την Αλβανία, όπως έκανε με τη Σερβία πριν από λίγες δεκαετίες.

Από ό,τι διαφαίνεται, η γραμμή της Ουάσιγκτον έχει μεγαλύτερη σημασία από τα Κριτήρια της Κοπεγχάγης, που υπαγορεύουν τους κανόνες προσχώρησης μίας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ακολουθεί η Ομιλία του Ευρωβουλευτή με θέμα : Ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διώξεις των Βορειοηπειρωτών από την αλβανική κυβέρνηση

«Η Ελληνική Εθνική Μειονότητα Βορείας Ηπείρου διώκεται. Τα σπίτια κατάσχονται και οι εκκλησίες και τα μνήματα γκρεμίζονται… και η Ευρώπη σιωπά!

Μετά από τους φρικτούς διωγμούς του Χότζα και των απαράδεκτων έως και δολοφονικών επιθέσεων μετά το 1991, σήμερα έχουμε νομικά εμπόδια για τους Βορειοηπειρώτες μας.

Ας το πούμε ανοιχτά! Η αλβανική κυβέρνηση είναι ένα τούρκικο ενεργούμενο. Αν τις ίδιες συμφωνίες που έχει κάνει με την Τουρκία τις είχε κάνει με τη Ρωσία, γνωρίζουμε ότι το ΝΑΤΟ θα την είχε βομβαρδίσει, όπως έκανε και με τη Σερβία.

Και το πλέον τραγελαφικό είναι που το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αλβανία τα βρίσκει όλα ρόδινα. Μιλήστε με τις οργανώσεις των Βορειοηπειρωτών για να μάθετε την αλήθεια.

Δείτε το έγγραφο πατώντας εδώ 

Ο δρόμος από τα Τίρανα στις Βρυξέλλες πρέπει να περνάει από το Αργυρόκαστρο, από την Κορυτσά και από τη Χιμάρα. Αλλιώς, ας αφήσουμε τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και ας μιλήσουμε μόνο για τη γραμμή της Ουάσιγκτον»

Πηγή: adologala.gr 

Σχετικά Άρθρα

Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος: Ο Θεός δεν ασκεί ποτέ βία στην ανθρώπινη ελευθερία

Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος: Ο Θεός δεν ασκεί ποτέ βία στην ανθρώπινη ελευθερία

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 7 / 4 / 2023 , 16:57 από news_room Σήμερα 7 Απριλίου 2023, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Ζάγκρεμπ. Τον Μακαριώτατο πλαισίωσαν ο Επίσκοπος Δαλματίας κ.κ. Νικοδήμος, ιερείς του Ζάγκρεμπ και ο διάκονος Momir Đukić. Στο κήρυγμά του στη Λειτουργία […]

Κύπρος: Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για τον θάνατο ασθενών με COVID-19

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 12 / 2020 , 14:46 από news_room Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται στους οίκους ευγηρίας, απεστάλησαν στη Μονάδα Παρακολούθησης Υγείας τα πιστοποιητικά θανάτου τεσσάρων ασθενών με COVID-19, οι οποίοι δεν νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο αλλά παρέμειναν εντός των γηροκομείων και απεβίωσαν τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την κωδικοποίηση των πιστοποιητικών θανάτων μέσω […]