23 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν φοβάται τον διάλογο ούτε τις διαφορές αντιλήψεων των ανθρώπων

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 11 / 2022 , 18:46 από news_room

«Αληθινή και μεγάλη ευλογία, όχι μόνο για την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο», χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος την 31η επέτειο από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέσθηκε χθες στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ελπιδοφόρου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, αφού εξέφρασε τη βαθύτατη συγκίνησή του για τις θερμές ευχές και τα πολλά συγχαρητήρια που έλαβε από πιστούς όχι μόνο των ΗΠΑ, αλλά και όλου του κόσμου, έπλεξε το εγκώμιο του μακροβιότερου Οικουμενικού Πατριάρχη και πνευματικού του πατέρα, ο οποίος, μεταξύ άλλων, «στέκεται στις επάλξεις για τον ουκρανικό λαό την ίδια στιγμή που Ορθόδοξοι χριστιανοί αποστέλλονται από την κυβέρνησή τους και από την Εκκλησία τους, το Πατριαρχείο Μόσχας, το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεται, να σκοτώσουν τους ομοδόξους τους χριστιανούς, χάριν μιας παράνοιας που δεν γνωρίζει σύνορα».

«Την ίδια στιγμή», πρόσθεσε, «ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κηρύττει διαρκώς και σταθερά την Ορθόδοξη θεολογία της δημιουργίας και της οικολογικής ευθύνης, καθώς αντιλαμβάνεται σε βάθος ότι εάν δεν συνυπάρχουμε με τον φυσικό κόσμο, θα καταστρέψουμε τους εαυτούς μας». «Δεν είναι ο Θεός», τόνισε, «που καταστρέφει το περιβάλλον, αλλά η ίδια η ανθρωπότητα όταν δεν ακολουθεί το θέλημα του Θεού και δεν ευθυγραμμίζεται με το σκοπό Του».

«Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης», συνέχισε, «που είναι γνωστός εδώ και πολλά χρόνια ως ο Πράσινος Πατριάρχης, ηγείται όχι μόνο του χριστιανικού κόσμου στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά ολόκληρης της οικουμένης, διότι δεν φοβάται ούτε το διάλογο ούτε τις διαφορές αντιλήψεων μεταξύ των ανθρώπων».

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης του έδωσε το όνομα Ελπιδοφόρος και γεμίζει κάθε ημέρα την καρδιά και το μυαλό του με ελπίδα. «Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης», υπογράμμισε, «μας καθοδηγεί όλες και όλους στην πορεία της αγάπης και της ειρήνης με το όραμά του για ένα καλύτερο και φωτεινότερο κόσμο και είθε ο Θεός να του χαρίζει μακροημέρευση και πάντα να διακονεί τις Άγιες Εκκλησίες με ειρήνη, ασφάλεια και υγεία, διδάσκοντας τον λόγο της αληθείας του Κυρίου μας».

Σχετικά Άρθρα

Επιχειρησιακές Δραστηριότητες Μονάδων Εθνικής Φρουράς

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 22 / 11 / 2020 , 20:46 από Δείτε στη συλλογή μας φωτογραφίες από τις επιχειρησιακές δραστηριότητες των Μονάδων Εθνικής Φρουράς που πραγματοποιήθηκαν                                         

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 8 / 3 / 2023 , 7:43 από news_room Το πρωί της 6ης Μαρτίου 2023 ολοκληρώθηκε η Ειρηνική Επίσκεψη του Μακ. Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου στο Πρεσβυγενές Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Ο Μακαριώτατος Κιέβου επισκέφθηκε το Πατριαρχικό Μέγαρο, όπου περιηγήθη στα μουσεία και την περιώνυμη Πατριαρχική Βιβλιοθήκη, ενώ στη […]