28 °C Athens, GR
13/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την κατασκήνωση του Αγίου Παύλου Δήμος Αθηναίων: Τριήμερος δωρεάν δερματολογικός έλεγχος σε τρία Δημοτικά Ιατρεία Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου στην Μητρόπολη Λέρου την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 Β. Σπανάκης: «Νέοι Πρότυποι Κανονισμοί Λειτουργίας για τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια» Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιρλανδίας στην Κύπρο Επίσκεψη ρωμαιοκαθολικών φοιτητών-στελεχών του Βατικανού στην Ιερά Σύνοδο Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην επετειακή εκδήλωση: «50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο» Στα ύψη ο υδράργυρος την ερχόμενη εβδομάδα – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εγκαινίασε τον πρώτο Ι. Ναό του Αγίου Παϊσίου στην πέμπτη ήπειρο

Σχολικός μαραθώνιος ανακύκλωσης στο νησί της Λέρου

Σχολικός μαραθώνιος ανακύκλωσης στο νησί της Λέρου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 4 / 11 / 2022 , 0:47 από news_room

Σχολικός μαραθώνιος ανακύκλωσης πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτές τις μέρες στο νησί της Λέρου με πρωτοβουλία του δήμου.

Ο σχολικός μαραθώνιος ανακύκλωσης απευθύνεται σε μαθητές, γονείς, και εκπαιδευτικούς.

Ο Δήμος Λέρου προχωρεί σε αυτήν την προσπάθεια με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης και θέτει σε λειτουργία τη σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης, Followgreen – Green schools.
Παράλληλα ξεκινάει και ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία του δήμου.

«Με την προσπάθεια θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά και μέσω αυτών τους γονείς και το σύνολο της κοινωνίας του νησιού» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια έχει ήδη ξεκινήσει και έχουν τοποθετηθεί οι κάδοι ανακύκλωσης στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού. Εκτός από τα περίπου 1.000 παιδιά που θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια, φιλοδοξούμε λέει ο δήμαρχος Λέρου «να ενεργοποιήσουμε και τους γονείς τους έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο και κυρίως να ευαισθητοποιηθούν όλοι στην αναγκαιότητα και στα οφέλη της ανακύκλωσης που πρέπει να γίνει τρόπος ζωής».

Οι κάδοι ανακύκλωσης μόλις γεμίζουν θα μεταφέρονται για ζύγισμα και στη συνέχεια τα υλικά θα δεματοποιούνται από το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και θα στέλνονται στην Αθήνα σε συνεργασία με τις εταιρείες που συνεργάζονται στην υλοποίηση του προγράμματος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόλιας από πλευράς δήμου δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθεια αυτή και υπάρχει αισιοδοξία ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με επιτυχία και θα προκύψουν τα ανάλογα οφέλη.

Η σχολική δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και την ΑΦΗΣ ΑΕ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen – Green schools.
Σε κάθε σχολείο τοποθετήθηκαν ήδη ειδικοί κάδοι για τη χωριστή συλλογή υλικών.

Τα ανακυκλώσιμα υλικά που μπορούν να συλλέγουν τα παιδιά από το σπίτι τους με τη βοήθεια των γονιών είναι:

  • Χαρτί
  • Πλαστικό
  • Αλουμίνιο
  • Μπαταρίες

Οι γονείς θα μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, προσκομίζοντας ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen – Green schools. Σκοπός της δωρεάς πόντων είναι οι γονείς να έρθουν σε επαφή με τη δημοτική πλατφόρμα, για να εκπαιδευτούν και οι ίδιοι σχετικά με την ανακύκλωση.

Ο Δήμος Λέρου πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς 2022-2023, θα επιβραβεύσει σε ειδική εκδήλωση όλα τα σχολεία για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Στόχος είναι η ανακύκλωση να εδραιωθεί στη ζωή μας, καθώς και τα οφέλη της για όλους εμάς, αλλά και για το περιβάλλον.

Σχετικά Άρθρα

Διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία καταγραφής της κάρπωσης των τρυγονιών κατά την προσεχή κυνηγετική περίοδο

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 21 / 8 / 2021 , 6:28 από news_room Διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία καταγραφής της κάρπωσης των τρυγονιών κατά την προσεχή κυνηγετική περίοδο Αναφορικά με έναρξη της θερινής περιόδου κυνηγίου, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας διευκρινίζει ότι μόνο η θήρευση των τρυγονιών είναι υποχρεωτική να καταγράφεται στην εφαρμογή Artemis Cy. Κυνηγοί που […]

Αίγυπτος: Τέσσερις νεκροί και 11 τραυματίες απο κατάρρευση κτιρίου

Αίγυπτος: Τέσσερις νεκροί και 11 τραυματίες απο κατάρρευση κτιρίου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 5 / 2023 , 7:00 από news_room Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν από την κατάρρευση τριώροφου κτηρίου, χθες Σάββατο, στην επαρχία Κένα της Αιγύπτου. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένα 6χρονο κορίτσι, αναφέρει η εφημερίδα Al Ahram. Το τριώροφο οίκημα κατέρρευσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στην κοινότητα Αλ-Ταράμσα, βόρεια του Λούξορ. […]