12 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Τον αγιασμό έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος

Αγιασμός έναρξης μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 1 / 10 / 2022 , 0:20 από news_room

Τον αγιασμό έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος

Αγιασμός έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, σπουδαστικού έτους 2022-2023.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, τελέστηκε στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του νέου σπουδαστικού έτους 2022-2023.

Τον αγιασμό τέλεσε, μέσα σε κλίμα χαράς αλλά και συγκίνησης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος ο Β΄, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Μεθόδιο Βερνιδάκη και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο Κουνάλη.

Παρέστησαν επίσης, ο Γραμματέας του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Αιδεσιμολογιώτατος π. Γεώργιος Γεράκης, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Νικάκης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής κ. Μιχαήλ Στρουμπάκης, ο Διευθυντής της Σχολής κ. Αντώνιος Πλαΐτης, Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, οι Καθηγητές, Δάσκαλοι και συνεργάτες της Σχολής, καθώς και πολλοί σπουδαστές και φίλοι της Σχολής.

Στην προσφώνησή του προς τους παρισταμένους, μετά το πέρας του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος ο Β΄, εξέφρασε τον έπαινο και την ευχαριστία του προς τον Διευθυντή και τους Καθηγητές της Σχολής, που με το έργο τους και τα χαρίσματά τους, προσφέρουν πολύτιμους καρπούς στην Εκκλησία: κληρικούς και λαϊκούς, που με γνώση και κατάρτιση, στελεχώνουν τα ιερά αναλόγια των Ενοριών μας. Αναφέρθηκε στην μεγάλη αξία της ψαλτικής τέχνης, η οποία, όπως είπε, δεν είναι μια τέχνη απλή, αλλά μια τέχνη αναγωγική, πνευματική και αγιαστική. Μια τέχνη που το κύριο έργο της είναι να καλλιεργεί το εκκλησιαστικό ήθος και να παράγει ορθόδοξο πολιτισμό, γεμίζοντας την ψυχή μας και οδηγώντας μας στο δρόμο του Θεού. Τόνισε την αγάπη του για την Σχολή και δήλωσε πως είναι βασική προτεραιότητα του έργου του η στήριξη, η πρόοδος και η εξέλιξη της.

Εξέφρασε επίσης την ευαρέσκειά του προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής, προς τον Πανοσιολογιώτατο Αντιπρόεδρο του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, π. Μεθόδιο Βερνιδάκη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, και προς τον Γραμματέα του Ε.Μ.Ι. Αιδεσιμολογιώτατο π. Γεώργιο Γεράκη, για το έργο τους και την σημαντική προσφορά τους.

Αναφέρθηκε επίσης με ευχαριστία στους ιδρυτές της Σχολής και στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο πρώην Κρήτης κ. Ειρηναίο, που επί σειρά ετών εργάστηκαν για την ευόδωση του έργου της Σχολής. Έκλεισε την προσλαλία του, ευχόμενος προς όλους τους σπουδαστές της Σχολής υγεία, δύναμη και ωφέλεια πνευματική.

Στη συνέχεια, αντιφώνησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής, Ελλογιμώτατος κ. Μιχαήλ Στρουμπάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, τις ευχές και την αγάπη του. Επεσήμανε πως το έργο της Σχολής είναι κυρίως έργο εκκλησιαστικό. Για αυτό και μέριμνα των διδασκόντων, δεν είναι μόνο η διδασκαλία του ύφους αλλά και η μετάδοση του αληθούς εκκλησιαστικού ήθους. Αυτού του ήθους της ψαλτικής, που δεν επιτρέπεται να απορροφάται από το ύφος, αλλά συνυπάρχουν αρμονικά και το ένα ανατροφοδοτεί το άλλο. Τότε μόνο η ψαλτική είναι και τέχνη και επιστήμη και διακονία και προσφορά και προσευχή. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά, με έμπνευση και δημιουργία.

Η τελετή έκλεισε με τον χαιρετισμό του Διευθυντού της Σχολής, Μουσικολογιωτάτου κ. Αντωνίου Πλαΐτη, Άρχοντος Υμνωδού της Μ.τ.Χ.Ε., ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο τον Β΄ για την αγάπη του, την στήριξή του και τους πατρικούς του λόγους. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη Διοικούσα Επιτροπή, τους Καθηγητές και τα στελέχη της Σχολής, για την πολύτιμη προσφορά τους. Παρότρυνε τους σπουδαστές να μην περιορίσουν την εκμάθηση της εκκλησιαστικής μουσικής μόνο μέσα στα πλαίσια της Σχολής, αλλά, συμπληρωματικά με τα μαθήματά τους, να μετέχουν όσο περισσότερο μπορούν και στις ακολουθίες των Ενοριών, ώστε πάνω στο αναλόγιο, μέσα στην ζωντανή λατρεία της Εκκλησίας, να αποκτήσουν ψαλτική εμπειρία, βιώματα και ακούσματα. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να αναπτύξουν την τέχνη τους και να αποκτήσουν ψαλτική ωριμότητα. Τέλος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη ακαδημαϊκή χρονιά.

Αγιασμός έναρξης μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αγιασμός έναρξης μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αγιασμός έναρξης μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αγιασμός έναρξης μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αγιασμός έναρξης μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αγιασμός έναρξης μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αγιασμός έναρξης μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Σχετικά Άρθρα

Η LG Energy Solution και η Honda ανοίγουν το δρόμο για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου μπαταριών EV στο Οχάιο

Η LG Energy Solution και η Honda ανοίγουν το δρόμο για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου μπαταριών EV στο Οχάιο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 3 / 2023 , 12:20 από news_room Τοπικοί και κρατικοί αξιωματούχοι συναντούν παγκόσμια στελέχη της Honda και της LGES σε μια πρωτοποριακή εκδήλωση Νέες, ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες δίνουν μία πρώτη γεύση από τη νέα εγκατάσταση παραγωγής μπαταριών EV, με μια αρχική επένδυση ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων να προβλέπεται να φτάσει συνολικά […]

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε, ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε, ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 6 / 1 / 2022 , 20:39 από news_room Έκκληση να βοηθήσουμε όλοι ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Με αφορμή την σημερινή ημέρα ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε: «Ήταν μία όμορφη λειτουργία, […]