23 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Σύναξη Ιεροψαλτών στην Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης

Σύναξη Ιεροψαλτών στην Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 1 / 12 / 2022 , 21:14 από news_room

Σύναξη Ιεροψαλτών στην Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης

Στην τοπική Εκκλησία των Σερρών και της Νιγρίτης έλαβε χώρα σήμερα Σάββατο 29 Οκτωβρίου ε.ε. γενική σύναξη των ιεροψαλτών της. Οι ιεροψάλτες μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου προσήλθαν από το πρωί στον νεότευκτο Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Κάτω Λευκώνα και συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε χοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχου της Σερραϊκής Εκκλησίας .

Μετά την πλούσια δοχή που παρατέθηκε φιλοτίμως από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος άνοιξε ευλογητικώς την Σύναξη ευχαριστώντας τους ιεροψάλτες για την συγκινητική συμμετοχή τους στο κάλεσμα της Εκκλησίας μας .

Στην συνέχεια ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Γαβριήλ Παλιούρας παρουσίασε τους ομιλητές και τα θέματά τους. Πρώτη εισήγηση ήταν του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Κελεμπέκη με θέμα “Ο ιεροψάλτης ως κατώτερος Κληρικός. θεολογική, κανονική και εκκλησιολογική θεώρηση του ιεροψαλτικού λειτουργήματος”. Ο εισηγητής με οδηγό την Αγία Γραφή, τους Πατέρες της Εκκλησίας μας, την κανονική παράδοση αλλά και σύγχρονα θεολογικά κείμενα παρουσίασε το λειτούργημα του ιεροψάλτη.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον θεολόγο – μουσικοδιδάσκαλο κ. Αλέξανδρο Θεοδωρίδη, ο οποίος με την πλούσια εμπειρία του ανέπτυξε το θέμα «Ο Ιεροψάλτης και το έργο του». Τρίτος εισηγητής ήταν ο κ. Αστέριος Γούναρης, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής – Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Ιεροψαλτών Σερρών και Πρωτοψάλτης του ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Σερρών που παρουσίασε γλαφυρώς το θέμα «Η συμμετοχή και προσφορά του ιεροψάλτου στα τελούμενα εντός του Ιερού Ναού». Μετά τό τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας λαμβάνοντας αφορμές από τους τρείς εισηγητές και την επακολουθήσασα γόνιμη συζήτηση ομίλησε για το εκκλησιαστικό λειτούργημα του ιεροψάλτου στην λατρευτική ζωή και διακονία της αγίας Εκκλησίας μας και έδωσε πρακτικές συμβουλές λαμβάνοντας αφορμή από το λόγιο του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών Παύλου του ουρανοβάμονος ” Λατρεύωμεν τω Θεώ ευαρέστως μετά αιδούς και ευλαβείας. ” (Εβρ.12,28).

Σχετικά Άρθρα

Ερώτημα του Εμμ. Φράγκου: Αντιμετώπιση της χριστιανοφοβίας και των βανδαλιστικών επιθέσεων κατά των ναών μας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 15 / 2 / 2022 , 17:50 από news_room Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Επιτροπή Άρθρο 138 του Κανονισμού Emmanouil Fragkos (ECR) Θέμα: Αντιμετώπιση της χριστιανοφοβίας και των βανδαλιστικών επιθέσεων κατά των ναών μας. Το Παρατηρητήριο για τη Μισαλλοδοξία και τις Διακρίσεις κατά των Χριστιανών (OIDAC) καταγράφει 380 χριστιανοφοβικά περιστατικά στην […]

Πατριάρχης Σερβίας από την Νέα Υόρκη Όποιος βαπτίστηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδας, μπήκε στο μυστήριο της αιωνιότητας

Πατριάρχης Σερβίας από τη Νέα Υόρκη: «Όποιος βαπτίστηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδας, μπήκε στο μυστήριο της αιωνιότητας»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 28 / 1 / 2023 , 8:25 από news_room Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στις 27 Ιανουαρίου 2023, ανήμερα της εορτής του Αγίου Σάββα, του πρώτου Σέρβου Αρχιεπισκόπου –  τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στη Σερβική Λέσχη στη Νέα Υόρκη. Με την προσευχητική συμμετοχή των πιστών, ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Καναδά κ.κ. Μητροφάνης, οι […]