21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για τους θανάτους των δύο παιδιών της

Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 10 / 2022 , 7:17 από news_room

Ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας οδηγείται μετά τις 9 το πρωί, η Ρούλα Πισπιρίγκου που καλείται να λογοδοτήσει ως υπαίτια για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Η 34χρονη γυναίκα που από τον περασμένο Απρίλιο, είναι προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, έρχεται ξανά αντιμέτωπη με τις δικαστικές αρχές για δύο προγενέστερα εγκλήματα που της καταλογίζονται.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, καλείται σήμερα να απολογηθεί για τη δολοφονία της Μαλένας, 3,5 ετών, στις 13 Απριλίου 2019, ενώ είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» αλλά και για τη δολοφονία της μόλις έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Ενώ αναμένεται από μέρα σε μέρα ο προσδιορισμός της δίκης της Πισπιρίγκου για την κατηγορία ότι δική της εγκληματική ενέργεια έκοψε το νήμα της ζωής της Τζωρτζίνας, η 34χρονη έχει ακόμη μία δικογραφία σε βάρος της, τα δεδομένα της οποίας δέχονται πως τα δύο κοριτσάκια “χάθηκαν” από τα χέρια της 34χρονης μητέρας τους.

Μια πληθώρα στοιχείων που έχουν συλλέξει οι αρχές φέρνει την 34χρονη ως την μοναδική υπαίτια για τις δολοφονίες των δύο κοριτσιών. Η μητέρα, σύμφωνα με όσα της αποδίδονται , φαίνεται να λειτουργούσε με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ένα modus opernadi που ως σκοπό είχε να τερματιστεί η ζωή των παιδιών .

Στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία κατά συρροή που καλείται να αντικρούσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η Μαλένα φαίνεται να περιγράφεται ως “ένα παιδί κοινωνικό και πρόσχαρο” που “έφυγε εντελώς ξαφνικά” ενώ είχε ξεπεράσει το πρόβλημα της λευχαιμίας και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει την χημειοθεραπεία χωρίς να εντοπιστεί άλλο ζήτημα υγείας.

Όσον αφορά το μικρότερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, την Ίριδα που πέθανε στο δωμάτιο που κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, η εκτίμηση των δικαστικών αρχών περί εγκληματικής ενέργειας της μητέρας βασίζονται κυρίως στα σημάδια αίματος στο στόμα της. Και σε αυτήν την, κατά τις αρχές, δολοφονία, η μητέρα φαίνεται να καθυστέρησε να ειδοποιήσει τις ιατρικές υπηρεσίες, γεγονός που προκύπτει από την νεκρική ακαμψία που είχε επέλθει όταν πήγαν στο σπίτι της οικογένειας .

Η 34χρονη που αρνείται όσα τις αποδίδονται, αναμένεται να ζητήσει από την δικαστική λειτουργό να της δώσει πολυήμερη προθεσμία ώστε ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας να μελετήσει όλα τα στοιχεία του φακέλου και να προετοιμάσει με την εντολέα του την απολογία που θα επιχειρήσει να αντικρούσει τις κατηγορίες.

Τζ. Βινιεράτου

Σχετικά Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Κοινοβουλίων κρατών-μελών Ε.Ε. για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 30 / 9 / 2021 , 2:04 από news_room Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Σλοβενικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., πραγματοποιήθηκε σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου 2021, τηλεδιάσκεψη για τη Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με συμμετοχή βουλευτών των εθνικών Κοινοβουλίων της Ε.Ε και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τη Βουλή […]

Η Λαμπρή Εβδομάδα στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Η Λαμπρή Εβδομάδα στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 28 / 4 / 2022 , 19:47 από news_room Μέσα στὴν ἀναστάσιμη λαμπρότητα ἑορτάστηκαν οἱ πρῶτες ἡμέρες τῆς Διακαινησίμου Ἑβδομάδας στὴν Μητρόπολη Καστορίας . Τὸ ἀπόγευμα τῆς Κυριακῆς του Πάσχα ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στὸν Πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ πρὸς τιμὴ τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου Γεωργίου τοῦ Τροπαιοφόρου στὴν ἑορτάζουσα Ἱερὰ Μονὴ Ἁγίου […]