15 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς

Σερρών Θεολόγος: «Η ευταξία πρέπει να είναι ίδιον της Εκκλησίας μας»

mitropolitis_serres_theologos_IPE_epimorfotika_programmata_adologala_eidiseis_orthodoxia_nea (2)

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 18 / 10 / 2022 , 17:03 από news_room

Η κατά Σέρρας και Νιγρίτα Εκκλησία, στο πλαίσιο της αδιαπτώτου και συνεχούς μέριμνάς Της, υπέρ του καταρτισμού του ευαγούς Της κλήρου, προγραμμάτισε και υλοποιεί μετά του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον δεύτερο κύκλο εκπαιδευτικού ποιμαντικού προγράμματος για κληρικούς, με γενικό θεματικό τίτλο: «Οργάνωση και διοίκηση της ενορίας – Προσφορά προς τον άνθρωπο», χρονικής διάρκειας 28 ωρών.

Σήμερα Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022, στις 12:00 το μεσημέρι, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού, με την ευκαιρία της ενάρξεως του επιμορφωτικού Σεμιναρίου, στην αίθουσα «Διακονία λόγου» του Πνευματικού Κέντρου του Επισκοπείου Σερρών.

Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση των 70 συνολικώς εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, χαιρετισμό-εισήγηση απηύθυνε ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, παρέχοντας στους παρισταμένους τις βασικές πληροφορίες και αρχές, τους σκοπούς, καθώς και τα οφέλη, που απορρέουν από την συμμετοχή των κληρικών στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, στην άσκηση του ποιμαντικού έργου τους στο ζωντανό «κύτταρο» του εκκλησιαστικού σώματος, την ενορία.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης της των Σερρών και της Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τον εμπνευστή της συστάσεως του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο και τον πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη αξία που έχει για την Εκκλησία μας η διοργάνωση ενός τέτοιου υψηλού επιστημονικού επιπέδου Σεμιναρίου για θέματα που αφορούν στη σωστή διοίκηση και διαχείριση των ενοριών, ιδιαιτέρως κατά την σημερινή απαιτητική εποχή, αλλά και στην σπουδαία συμβολή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην επιμόρφωση του ιερού κλήρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μεταξύ άλλων ο Σεβ. ανέφερε, «Πρώτιστο έργο της Εκκλησίας μας, η οποία δεν είναι εκ του κόσμου της φθοράς και της αμαρτίας, είναι ο αγιασμός και η εκκλησιαστικοποίηση του κόσμου. Η αγία Εκκλησία μας διακονεί και κινείται μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο, ως η μικρά «ζύμη» που αναπλάθει σωστικώς το ανθρώπινο φύραμα. Οφείλει, ως εκ τούτου, να σέβεται τις χρηστές αρχές και να τις εφαρμόζει προσεκτικώς.

Το έργο της Εκκλησίας είναι πολλαπλώς χρήσιμο για την κοινωνία, γι’ αυτό και πρέπει να επιτελείται κατά τάξιν και ευσχημόνως. Η ευταξία πρέπει να είναι ίδιον της Εκκλησίας. Είναι χώρος τάξεως και ουχί αταξίας, γι’ αυτό και πρέπει να διαφυλάσσεται η τάξις στην διοίκηση, προς δόξαν Θεού, προς έπαινόν Της και μαρτυρία σωτηρίας σε έναν κόσμο συγχύσεως και αταξίας».
Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των κληρικών στο επιμορφωτικό Σεμινάριο είναι δωρεάν και με την ολοκλήρωση του Προγράμματος θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό παρακολουθήσεως.

mitropolitis_serres_theologos_IPE_epimorfotika_programmata_adologala_eidiseis_orthodoxia_nea (2) mitropolitis_serres_theologos_IPE_epimorfotika_programmata_adologala_eidiseis_orthodoxia_nea (2) mitropolitis_serres_theologos_IPE_epimorfotika_programmata_adologala_eidiseis_orthodoxia_nea (2) mitropolitis_serres_theologos_IPE_epimorfotika_programmata_adologala_eidiseis_orthodoxia_nea (2) mitropolitis_serres_theologos_IPE_epimorfotika_programmata_adologala_eidiseis_orthodoxia_nea (2)

Σχετικά Άρθρα

Ιερά Μητρόπολις Πάφου : Λειτουργίες & Κηρύγματα 28 Φεβρουαρίου - 5 Μαρτίου 2021

Λειτουργίες – Κηρύγματα Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου (30 Απριλίου – 6 Μαΐου)

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 4 / 2021 , 21:39 από news_room Λειτουργίες – Κηρύγματα Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου (30 Απριλίου – 6 Μαΐου)   Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Κενδέα στην Πάφο. Το Μεσονύχτιο του Μεγάλου Σαββάτου θα προστεί της ακολουθίας της […]

Τον Μητροπολίτη του Πατριαρχείου Μόσχας Βαρσανούφιο δέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Τον Μητροπολίτη του Πατριαρχείου Μόσχας Βαρσανούφιο δέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 16 / 9 / 2023 , 23:35 από news_room Τόν Μητροπολίτην τοῦ Πατριαρχείου Μόσχας κ. Βαρσανούφιον μεθ’ ὁμάδος κληρικῶν καί τῆς ἐνταῦθα Ἀντιπρωσωπείας αὐτοῦ Πνευματικῆς Ἀποστολῆς εἰς τά Ἱεροσόλυμα (MISSIA) καί προσκυνητάς. Εἰς τούτους ὁ Μακαριώτατος εἶπεν ὅτι ὑπό τάς παρούσας συνθήκας ἀκαταστασίας καί συγχύσεως τοῦ κόσμου προέχει ἡ προσευχή ἡμῶν ἵνα διατηρήσωμεν […]