15 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ποιμαντορικό Σαββατοκύριακο Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών

Ποιμαντορικό Σαββατοκύριακο Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών 2

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 10 / 2022 , 1:53 από news_room

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών συμμετείχε, χαιρέτισε και ευλόγησε το Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας, με θέμα «Ταξιδεύοντας στο Ευ Ζην της Ψυχικής Υγείας», το οποίο συνδιοργάνωσαν: ο Δήμος Λαμιέων με διάφορους  φορείς και το οποίο διεξάγεται στην Πλατεία Πάρκου στην Λαμία. Ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στην «ανάγκη να στηρίξουμε τις δομές και τις δράσεις ψυχικής υγείας μέσα στην προοπτική μιας ανοιχτής κοινωνίας και μιας ανοιχτής Εκκλησίας».

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και την εκδήλωση – παρουσίαση Βιβλίου με τίτλο: «Παραμύθια στην Σαρακατσάνικη λαλιά στον χώρο και στον χρόνο. Νια βολά κι ένα κιρό», του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και την παρουσία πλήθους κόσμου, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών δέχθηκε επισκέψεις από ομίλους προσκυνητών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας από διάφορα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, από Ενορίες των περιοχών Κερατσινίου και Νίκαιας Αττικής.

Επίσης, δέχτηκε στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως τον κ. Ιωάννη Αντωνιάδη, Βουλευτή ΝΔ Φλώρινας, τον κ. Νικόλαο Ορνεράκη, Ευρωπαϊκό Εισαγγελέα Εφετών και τον κ. Κωνσταντίνο Τραγουστή, επιχειρηματία.

Ο Σεβασμιώτατος είχε για αρκετή ώρα μία εποικοδομητική και γόνιμη επικοινωνία με τους επισκέπτες του, τους οποίους και ξενάγησε ο ίδιος στις διοικητικές και τις εκπαιδευτικές δομές της Μητροπόλεως, ο οποίες στεγάζονται στο πολυδύναμο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

Ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε επίσης και μια ευρεία σύσκεψη με τους Διευθυντές των τριών Μονάδων Φροντίδος Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως κατά την διάρκεια της οποία έγινε ο σχεδιασμός σε συνεργασία με την κ. Γεωργία Γκανιάκα, υπεύθυνη του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης Φθιώτιδας και Ευρυτανίας «Ανεμώνη» για τη νέα δράση που πραγματοποιείται σε πανελλαδικό και αφορά συνανθρώπους μας τρίτης ηλικίας και η οποία θα υλοποιηθεί και στις δομές της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας.

Ο κ. Συμεών επίσης δέχθηκε και την πρόεδρο κ. Ευγενία Τσαλίκη, καθώς και τα μέλη του παραρτήματος Στυλίδος της Αντικαρκινικής Εταιρείας, οι οποίες και τον προσεκάλεσαν σε εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του ΟΣΚ στην Στυλίδα στις 13 Νοεμβρίου 2022 και στην οποία ο κ. Συμεών θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου Σοφίας Κολοκύθα, μητρός του Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ν. Ευρυτανίας π. Παναγιώτη Κολοκυθά, καθώς και την Εξόδιο Ακολουθία της μακαριστής Αθηνάς Δρακάκη μητρός του Πρόεδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Δημητρίου Δρακάκη.

Ποιμαντορικό Σαββατοκύριακο Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών 2 Ποιμαντορικό Σαββατοκύριακο Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών 2

Σχετικά Άρθρα

Ο νέος Δ/κτής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 6 / 2020 , 13:58 από Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο πραγματοποίησε σήμερα, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, ο νέος Δ/κτής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Μαγνησίας, Πύραρχος Νικόλαος Μητσιογιάννης. Τον νέο Δ/κτή συνόδευε ο Υποδ/κτής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Αντιπύραρχος Ευάγγελος Λιακόπουλος. Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε, με αγάπη και εγκαρδιότητα, τον νέο Δ/κτή και επανέλαβε […]

Χειροτονία Διακόνου Πέτρου Γεωργιάδη από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Χειροτονία Διακόνου Πέτρου Γεωργιάδη από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 1 / 12 / 2022 , 21:11 από news_room Την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία παραδόθηκε επισήμως στην κοινή λατρεία ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της του Θεού Σοφίας στην Αδελαΐδα, ένα δεύτερο σημαντικό εκκλησιαστικό γεγονός επέτεινε τα χαρμόσυνα αισθήματα του Ιερού Κλήρου και των πιστών που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία. Επρόκειτο […]