21 °C Athens, GR
18/04/2024

Τελευταια Νέα
Το adologala.gr συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη με νόημα και ουσία Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο 9o Διεθνές Συνέδριο “Our Ocean” Λίβανος: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις της Χεζμπολάχ Οικουμενικός και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην αναγόρευση του ομότιμου Καθηγητή Βλάσιου Φειδά σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ Παρέλαση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στη Δυτική Νέα Ιερουσαλήμ Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας και ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος σε επετειακή εκδήλωση για το «ΟΧΙ»

ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1)

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 30 / 10 / 2022 , 13:48 από news_room

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας και ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος σε επετειακή εκδήλωση για το «ΟΧΙ» Στο ηρωικό και θυσιαστικό φρόνημα των Ελλήνων που αγωνίστηκαν υπέρ βωμών και εστιών, αλλά και στην σφυριλάτηση της ελληνοαυστραλιανής φιλίας στα πεδία των μαχών του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος κατά την παρουσία του, την Κυριακή, 30Οκτωβρίου, σε εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Επέτειο του «ΟΧΙ», η οποία πραγματοποιήθηκε στο «ελληνοκρατούμενο» προάστιο Marrickville του Σύδνεϋ και συγκεκριμένα στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Inner West.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, κ.Anthony Albanese, καθώς επίσης η Υπουργός αρμόδια για τις υποθέσεις των ιθαγενών Αυστραλών, κ. Linda Burney, Ομοσπονδιακοί και Πολιτειακοί Βουλευτές, ο Δήμαρχος Inner West, κ. Darcy Byrne, και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης.

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που βρίσκεται μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο, ενώ, κατά τη σύντομη ομιλία που εκφώνησε, υπογράμμισε την αυταπάρνηση και την ομοψυχία, με τα οποία οι Έλληνες πρόγονοί μας πολέμησαν κατά των δυνάμεων του Άξονα. Έκανε, μάλιστα, ειδική μνεία στη συμβολή των γενναίων ανδρών των ANZACs, οι οποίοι αγωνίστηκαν με ανιδιοτέλεια και θάρρος στο πλευρό των Ελλήνων και των Συμμάχων, υπενθυμίζοντας εξάλλου ότι 841 Αυστραλοί στρατιώτες έπεσαν νεκροί σε όλη την ελληνική επικράτεια κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος τόνισε τους δεσμούς φιλίας που από τότε αναπτύχθηκαν μεταξύ των δύο λαών και παραμένουν ισχυροί έως σήμερα, βασισμένοι στη συνεργασία και τον αμοιβαίο σεβασμό προς τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ειρήνης. Καταληκτικά, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος χαιρέτησε την παρουσία του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας στην εκδήλωση μνήμης για την Επέτειο του «ΟΧΙ», ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του κ. Albanese, αναγνωρίζοντας την αγάπη και τον σεβασμό που επιδεικνύει προς την ελληνική ιστορία, τη γλώσσα, τον πολιτισμό και την ελληνορθόδοξη πίστη. Του ευχήθηκε, δε, ο Θεός να τον ενδυναμώνει για να συνεχίσει να εργάζεται για την ενότητα, τη δημοκρατία, την ειρήνη και την ευημερία των πολιτών της Αυστραλίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Albanese επαίνεσε τον ηρωισμό που επέδειξαν οι Έλληνες καθ’ όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αρχής γενομένης από το ιστορικό «ΟΧΙ» που αντέταξαν στο τελεσίγραφο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τους δεσμούς φιλίας των δύο λαών κα την καταλυτική συμβολή της ελληνικής ομογένειας στην πρόοδο και ευημερία του Αυστραλιανού έθνους.

Επίσης, εξέφρασε τα αισθήματα φιλίας και εκτίμησης που τρέφει για το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου, ενθυμούμενος, μάλιστα, με συγκίνηση την παρουσία του στην τελετή ενθρονίσεως του Αρχιεπισκόπου, καθώς και μια μετέπειτα συνάντησή τους, κατά την οποία του αποκάλυψε την ιδιαίτερη σχέση του με τον Ελληνισμό, καθώς στην εκλογική του περιφέρεια, το Grayndler, περιλαμβάνεται η «πρωτεύουσα της Ελλάδος στην Αυστραλία», το Marrickville, όπως τόνισε.

Σημειώνεται ότι συνδιοργανωτές της επετειακής εκδήλωσης ήταν ο Δήμος InnerWest, το Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ, δια του Αυστραλιανού Αρχαιολογικού ινστιτούτου Αθηνών, η Μεικτή Επιτροπή Εκδηλώσεων για την Ελληνική Εκστρατεία και τη Μάχη της Κρήτης και η Κρητική Αδελφότητα Σύδνεϋ και Νέας Νοτίου Ουαλίας.

ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1) ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1) ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1) ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1) ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1) ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1) ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1) ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1) ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1) ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1) ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1) ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1) ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1) ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1) ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1) ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1) ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1) ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1) ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1) ekdilosi_arxiepiskopos_aystralias_makarios_eidiseis_prothipoyrgos_oxi_day_adologala (1)

Σχετικά Άρθρα

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Αλ. Τσίπρα

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 12 / 2021 , 20:02 από news_room «Και του χρόνου λεύτεροι, χωρίς μάσκες και κορονοϊό», ευχήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρα στα παιδιά που έψαλαν σήμερα τα κάλαντα των Χριστουγέννων στα γραφεία του κόμματος. Τα παιδιά του συλλόγου Κρητών Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Η Αλληλοβοήθεια» ήταν τα πρώτα τα οποία επισκέφτηκαν τον Αλ. […]

ΥΠΑ: Χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ οι ταξιδιώτες από Αυστραλία, ΗΠΑ και Καναδά

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 13 / 2 / 2022 , 22:06 από news_room Χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ θα εισέρχονται στη χώρα μας και οι ταξιδιώτες που προέρχονται από την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον Καναδά με την προϋπόθεση να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης. Ειδικότερα, με τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας πτήσεων […]