24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Ολοκλήρωση επίσημης επισκέψεως Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β΄ στις Η.Π.Α.

Ολοκλήρωση επίσημης επισκέψεως Πατριάρχη Αλεξανδρείας στις Η.Π.Α.

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 10 / 2022 , 22:55 από news_room

Ολοκλήρωση επίσημης επισκέψεως Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β΄ στις Η.Π.Α.

Την Πέμπτη 13, Οκτωβρίου ε.ε. ολοκληρώθηκε η ιστορική επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β´στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ο Μακαριώτατος σε δηλώσεις του πριν την αναχώρηση του από την πρωτεύουσα Washington D.C., απηύθυνε χαιρετισμό αγάπης και ευχαριστίας στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο που με την ευχή του και την ευλογία του πραγματοποιήθηκε αυτή η ιστορική επίσκεψη που εστέφθη από πλήρη επιτυχία.

Στην συνέχεια ευχαρίστησε εκ καρδίας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο για την Αβραμιαία φιλοξενία, την αγάπη του και την ειλικρινή συμπαράσταση του στον αγώνα του Πατριαρχείου και την άριστη διοργάνωση και επιμέλεια της πρώτης επίσκεψης Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αμερική. Μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος δήλωσε: «Άγιε Αμερικής, είστε ένα αυθεντικό παιδί της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, μέσα στην καρδιά σας κτυπάει ο παλμός του Φαναρίου, είστε ένα φωτεινό αστέρι που λάμπει και αυτή η λάμψη θα φωτίζει όλη την ευλογημένη επαρχία σας που είναι το καύχημα και η ελπίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Δρ. Αντώνη Λυμπεράκη και όλους τους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το βραβείο «Πατριάρχης Αθηναγόρας», τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο, τους συνεργάτες του Σεβασμιωτάτου και όλους τους ομογενείς που γνώρισε κατά την διάρκεια της παραμονής του στις Η.Π.Α.

Διαβάστε, επίσης, από την επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής: 

Τέλος αναφερόμενος στην συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Αμερικής κ. Joe Baiden τόνισε πως η συνάντηση αυτή επιτεύχθηκε χάριν της δύναμης και του σεβασμού που χαίρουν οι Έλληνες της Αμερικής. Κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον κ. Πρόεδρο, ο Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για το ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο στην Αφρική, για τις άριστες σχέσεις του Πατριαρχείου με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Ελ-Σίσι και για το πόσο έχει σταθεροποιηθεί, με την δική του συμβολή, η ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο καθώς και το πόσο στηρίζει ο Αιγύπτιος Πρόεδρος το έργο του Πατριαρχείου. Τέλος έκανε λεπτομερή αναφορά στην ληστρική εισπήδηση της Ρωσικής Εκκλησίας στην κανονική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου στην Αφρική και τις ενάντια στους κανόνες της Εκκλησίας πράξεις των εκτελεστικών οργάνων της ψευδοεξαρχείας της, και ευχαρίστησε τον κ. Πρόεδρο για την αγάπη του προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

Αποχαιρετώντας ο Πατριάρχης τον Σεβασμιώτατο στην είσοδο του αεροπλάνου των Αιγυπτιακών αερογραμμών εξέφρασε την συγκίνηση του για όσα έζησε στην Αμερική και του ευχήθηκε να είναι πάντα υγιής και να συνεχίσει την πετυχημένη του πορεία, μια πορεία που βασίζεται στην χαρισματική του φυσιογνωμία, στα όσα έμαθε υπηρετώντας το μαρτυρικό Φανάρι και στον ακάματο αγώνα του για τον Χριστό και την Εκκλησία Του.

Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση του ΠτΔ, Νίκου Αναστασιάδη στη Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή, στη Γλασκώβη

Γλασκώβη : Παρέμβαση του ΠτΔ, Νίκου Αναστασιάδη στη Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 3 / 11 / 2021 , 4:49 από news_room Γλασκώβη : Παρέμβαση του ΠτΔ, Νίκου Αναστασιάδη στη Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή Η Κύπρος επιζητεί την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας μέσω συντονισμένων συνεργειών και ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή αποτελούν επίκεντρο της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής, […]

agios_dimitrios_athina_brahami_panigiri_2022_adologala_eidiseis_nea_ellada_topika_

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στο ομώνυμο προάστιο των Αθηνών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 29 / 10 / 2022 , 11:26 από news_room Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στο ομώνυμο προάστιο των Αθηνών Επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, τελέστηκε με ιεροπρέπεια, λαμπρότητα και υποδειγματική τάξη, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου. Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας […]