17 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν διαδηλωτή στο Σουδάν

Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν διαδηλωτή στο Σουδάν

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 24 / 10 / 2022 , 7:28 από news_room

Διαδηλωτής σκοτώθηκε χθες Κυριακή στο Χαρτούμ, χτυπημένος στο στήθος «από σφαίρα» των δυνάμεων ασφαλείας, ανακοίνωσαν γιατροί, καθώς άρχιζε η κινητοποίηση εναντίον του στρατιωτικού πραξικοπήματος που αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Τρίτη, στην επέτειο της κατάληψης της εξουσίας από τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν.

Ο νέος θάνατος διαδηλωτή, ο πρώτος από την 31η Αυγούστου, ανέβασε σε τουλάχιστον 118 τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους σ’ έναν χρόνο καταστολής, σύμφωνα με οργάνωση γιατρών που καταμετρά τα θύματα αφότου επιβλήθηκε η στρατιωτική χούντα.

Την 25η Οκτωβρίου 2021, ο αρχηγός του στρατού έκανε πέρα τους πολίτες της μεταβατικής κυβέρνησης που υποτίθεται ότι θα οδηγούσε τη χώρα της Αφρικής στη δημοκρατία, έπειτα από 30 χρόνια δικτατορίας του Όμαρ Ελ Μπασίρ, τον οποίο ανέτρεψαν οι στρατηγοί του πιεζόμενοι αφόρητα μπροστά στον λαϊκό ξεσηκωμό το 2019.

Έκτοτε, σχεδόν κάθε εβδομάδα, οι Σουδανοί κατεβαίνουν στους δρόμους, αψηφώντας την καταστολή.

Αντιδικτατορικοί αγωνιστές και οι επιτροπές αντίστασης, οι οργανώσεις σε επίπεδο γειτονιάς που οργανώνουν τις πορείες, υπόσχονται πως αύριο, στην επέτειο του στρατιωτικού πραξικοπήματος, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα είναι μαζικές.

Ήδη την Παρασκευή, κινητοποίησαν χιλιάδες διαδηλωτές σε διάφορες πόλεις του Σουδάν, που αξίωσαν για ακόμη μια φορά να παραδοθεί η εξουσία σε πολίτες.

Εδώ κι έναν χρόνο η χώρα, που συγκαταλέγεται στις φτωχότερες του κόσμου, δεν σταματά να βυθίζεται ολοένα πιο βαθιά στην πολιτική και οικονομική κρίση.

Δεν διακρίνεται καμιά έξοδος, παρά τις προσπάθειες διεθνών μεσολαβητών, που επιδιώκουν να καθίσουν ξανά στο ίδιο τραπέζι πολίτες και στρατιωτικοί.

Όσο για την οικονομική κατάσταση, δεν σταματά να χειροτερεύει: μεταξύ τριψήφιου πληθωρισμού και ελλείψεων βασικών ειδών, τουλάχιστον το ένα τρίτο των περίπου 45 εκατομμυρίων Σουδανών υποφέρει από την πείνα.

Σχετικά Άρθρα

Τελετή μετακομιδής Ιερού Σκηνώματος Αγίου Ελευθερίου στη νέα Λάρνακα στη Νέα Ιωνία Αττικής

Τελετή μετακομιδής Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Ελευθερίου Επισκόπου Ιλλυρικού στη νέα Λάρνακα στη Νέα Ιωνία Αττικής

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 12 / 2023 , 13:38 από news_room Με λαμπρότητα τελέσθηκε, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου Επισκόπου Ιλλυρικού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ινεπόλεως στη Νέα Ιωνία, όπου φυλάσσεται, ως πολύτιμο πνευματικό θησαύρισμα, το άφθαρτο και χαριτόβρυτο Ιερό […]

23ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 4 / 2021 , 2:21 από news_room Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου -Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και Θέατρο Ριάλτο- ανακοινώνουν ότι η φετινή διοργάνωση, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από τις 2 Ιουνίου έως τις 27 Ιουνίου 2021, μετατίθεται εκ νέου, λόγω της πανδημίας του […]