25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσημη επίσκεψη της Υπουργού Δικαιοσύνης στην Ελλάδα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσημη επίσκεψη της Υπουργού Δικαιοσύνης στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 10 / 2022 , 5:57 από news_room

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου ολοκλήρωσε χθές το ταξίδι της στην Ελλάδα, με επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων «Αυλώνα». Την Υπουργό ξενάγησαν ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ο Διευθυντής του Κέντρου κράτησης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε ενημέρωση για τα αναμορφωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και τις πρακτικές μεταχείρισης ανήλικων και νεαρών παραβατών ενόψει της εγκαθίδρυσης του χώρου κράτησης παιδιών στην Κύπρο. Με την ολοκλήρωση της ξενάγησης, οι νεαροί που κρατούνται στο κατάστημα «Αυλώνα» επιφύλαξαν μια ευχάριστη έκπληξη στην Υπουργό και τους παρευρισκόμενους, αφού ετοίμασαν και παρουσίασαν ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο.

Η Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο έχοντας συμφωνήσει στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για τη δημιουργία κοινού συντονιστικού κέντρου αντιμετώπισης κρίσεων, το αμέσως επόμενο διάστημα. Παράλληλα, αποφασίστηκε η ενδυνάμωση της συνεργασίας τόσο σε περιφερειακό επίπεδο όσο και μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Ο Υπουργός κ. Στυλιανίδης αναγνωρίζοντας εν πρώτοις το κρίσιμο μεταρρυθμιστικό και πολυεπίπεδο έργο που πέτυχε η κα Δράκου και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανέφερε πως Κύπρος και Ελλάδα αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις και μέσα από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στη σύσκεψη αυτή μπορούμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού ακόμη πιο αποτελεσματικά τις φυσικές καταστροφές και την κλιματική κρίση.

Εξίσου σημαντική ήταν η συνάντηση της Υπουργού με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κατά την οποία συζητήθηκαν τα καίρια ζητήματα της αντιμετώπισης του υπερπληθυσμού των φυλακών, του ηλεκτρονικού εγκλήματος και τα ζητήματα των εναλλακτικών ποινών, καθώς επίσης και η παράνομη μετανάστευση. Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσφατο περιστατικό με τους μετανάστες στον Έβρο για το οποίο ενημέρωσε και με επιστολή του τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα Ηνωμένα Έθνη.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στα θέματα του συστήματος δικαιοσύνης φιλικής για τα παιδιά, νεανικής παραβατικότητας και συγκεκριμένα στον χώρο κράτησης ανηλίκων.

Όπως ανέφερε, τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος η συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών είναι πάντοτε δημιουργική και παραγωγική αφού μέσα από τις κοινές μας προσπάθειες ενσωματώνουμε στην πολιτική μας νέες και βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σχετικά Άρθρα

Έναρξη πτήσης από Αθήνα για Σανγκάη από την Air China

Έναρξη πτήσης από Αθήνα για Σανγκάη από την Air China

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 1 / 2023 , 14:51 από news_room Με μεγάλη χαρά η Air China πραγματοποίησε στις 10 Ιανουαρίου εκδήλωση Τύπου μαζί με τους καλούς φίλους και συνεργάτες της, την ομάδα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, με αφορμή την εγκαινίαση του δρομολογίου Σανγκάη – Αθήνα που πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2022. Με την προσθήκη […]

i_enosi_elinon_efopliston_enisxyei_to_pyrosvestiko_soma_dorise_sto_ps_pente_eidika_oximata

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ενισχύει το Πυροσβεστικό Σώμα – Δώρισε στο ΠΣ πέντε ειδικά οχήματα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 3 / 2024 , 19:09 από news_room Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού: «Η Ναυτιλία των Ελλήνων ήταν, είναι και θα είναι αρωγός στο τιτάνιο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, που αγγίζει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας» ΜΑΡΟΥΣΙ – ΑΘΗΝΑ | Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), […]