19 °C Athens, GR
25/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας Ψηφιακός τουρισμός στα σκαριά Κύπρος: Αυξημένο Πασχαλινό Επίδομα σε Χαμηλοσυνταξιούχους Κύπρου Γεώργιος: Η Εκκλησία συμμετέχει στο δράμα και συμμερίζεται τη θλίψη όλων των οικείων των αγνοουμένων Η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στους Αγίους Τόπους Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο επιβεβαιώνει πως ονομασίες «CUBA» και «HABANA» είναι απαράδεκτες για πούρα άλλης προέλευσης, εκτός Κούβας Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας του Σύδνεϋ Ο επίσκοπος Μουκόμπα Χρυσόστομος ορίστηκε Πατριαρχικός Επίτροπος στην επισκοπή Ρουάντα Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για την Έκθεση «Χαιρώνεια» Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση – καταπέλτης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα

Με επιτυχία η ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα του Αραβο-Ελληνικού Φόρουμ στην Αθήνα

greek_arab_forum_greece_ελληνο-αραβικό_φορουμ_οικονομικο_αθήνα_ελλάδα_νέα_ενημέρωση_επιμελητήριο_αραβοελληνικό_11_φωτορεπορταζ (1)

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 26 / 10 / 2022 , 13:19 από news_room

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο σήμερα συνεχίζει τη διοργάνωση του «11ου Αραβο-Ελληνικού Οικονομικού Φόρουμ», με θέμα «Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Σύσφιξη Δεσμών», που λαμβάνει χώρα στο Ξενοδοχείο Divani Caravel των Αθηνών. Στην πρώτη ημέρα αναλύθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις που καταγράφηκαν και αποτυπώνουν αυξανόμενους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Αραβικού Κόσμου, γεγονός που αποδεικνύεται από την αύξηση των επενδυτικών ροών και του εμπορικού ισοζυγίου καθώς και τον συντονισμό των χωρών σε ζητήματα στρατηγικής σημασίας. Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο, εκμεταλλευόμενο τις περιφερειακές τάσεις και εξελίξεις, συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα του διημέρου αυτού  δύο ακόμη εκδηλώσεις, ήτοι τη 2η Επιχειρηματική Συγκέντρωση «Ελλάδα και Χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου» και την 4η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης «Meet the Arab Ambassadors». Οι συμμετέχοντες ομιλητές του διήμερου αυτού είναι όλοι καταξιωμένοι επαγγελματίες και σημαντικά ενδιαφερόμενα μέρη τόσο από την αραβική όσο και από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Να αναφερθεί ότι οι συμμετέχοντες την πρώτη αλλά και την δεύτερη ημέρα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικές ομιλίες και παρουσιάσεις, αλλά και να δικτυωθούν και να έρθουν σε επαφή με ομολόγους τους από όλες τις αραβικές χώρες. Σημειώνεται επίσης ότι θα εκπροσωπηθούν όλοι οι επιχειρηματικοί τομείς με υψηλού επιπέδου Άραβες επιχειρηματίες.

Σήμερα, 26 Οκτωβρίου 2022, στο Φόρουμ μίλησε ο Γενικός Συντονιστής αραβοαλλοδαπών επιμελητηρίων και Γενικός Γραμματέας του Αραβο-Γερμανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας (GHOARFA) κ, Abdulaziz Al-Mikhlafi  καθώς και ο chief initiatives and startups officer της CCC στην Ελλάδα.

Στην συνέχεια στο φόρουμ παρουσιάστηκε το θέμα: Ηλεκτρισμός και εναλλακτικές πηγές για ένα βιώσιμο μέλλον. Εισαγωγικές ομιλίες παρείχαν ο Δρ. Ghassan Ejjeh, Ανώτερος Αντιπρόεδρος BESIX group & Besix Sanotec SA και ειδικός σε διεθνή θέματα δειαχείρισης υδάτων, Βέλγιο και ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα ενέργειας του Πρωθυπουργού κ Κυριάκου Μητσοτάκη, κ. Νικόλαος Τσάφος . στην συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες από καταξιωμένους  στον χώρο της ενέργειας και της διοίκησης ανθρώπους.

Δείτε επίσης από την πρώτη ημέρα: Φωτορεπορτάζ: Ξεκίνησε το 11ο Οικονομικό Αραβο-Ελληνικό Φόρουμ με θέμα «Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Σύσφιξη Δεσμών»

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνεδρία με θέμα: Αρχιτεκτονιή, Κατασκευές και Δομικά Υλικά στην οποία παρουσιάστηκε σύντομη εισαγωγή στην αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά στις κατασκευές και τις υποδομές στον αραβικό κόσμο, καθως και των θετικών βημάτων της Ελλάδας στον τομέα των δομικών υλικών.

Το πρόγραμμα του φόρουμ θα συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα ενώ στην 4η συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης θα μιλήσουν οι: Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης,ο Πρέσβης του Χασεμίτικου Βασιλείου της Ιορδανίας στην Ελλάδα, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα κ. Sulaiman Hamid Almazroui, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας του Ιράκ στην Ελλάδα κ. Mouayed Saleh, ο Πρέσβης του Κράτους του Κατάρ στην Ελλάδα κ. Waleed Bin Mohammed Al-Emadi.

Στο δεύτερο μέρος της στρογγυλής τραπέζης θα μιλήσουν οι: Ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλγερίας στην Ελλάδα κ. Mahieddine Djeffal, ο Πρέσβης του Κράτους της Λιβύης στην Ελλάδα κ. Hamad Bashir Al-Mabrouk Bousayf, ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Omar Amer Youssef, ο Πρέσβης του κράτους του Κουβέϊτ στην Ελλάδα κ. Mansour Saad Sulaiman Ahmad Alolaimi.

Στο τρίτο μέρος θα μιλήσουν οι: Ο Επιτετραμμένος της Πρεσβεία της Δημοκρατίας του Σουδάν στην Ελλάδα κ. Ali Abu Elgasim Omar Dais, ο Επιτετραμμένος στη Πρεσβεία στου κράτους της Παλαιστίνς στην Ελλάδα κ. Yussed Dorkhom, ο Επιτετραμμένος στην Πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Firas Al Rashidi, και ο ακόλουθος Οικονομικών Υποθέσεων στη Πρεσβεία του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα.

Πηγή: Για το Adologala.gr, Ε.Κ.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

greek_arab_forum_greece_ελληνο-αραβικό_φορουμ_οικονομικο_αθήνα_ελλάδα_νέα_ενημέρωση_επιμελητήριο_αραβοελληνικό_11_φωτορεπορταζ (1) greek_arab_forum_greece_ελληνο-αραβικό_φορουμ_οικονομικο_αθήνα_ελλάδα_νέα_ενημέρωση_επιμελητήριο_αραβοελληνικό_11_φωτορεπορταζ (1) greek_arab_forum_greece_ελληνο-αραβικό_φορουμ_οικονομικο_αθήνα_ελλάδα_νέα_ενημέρωση_επιμελητήριο_αραβοελληνικό_11_φωτορεπορταζ (1) greek_arab_forum_greece_ελληνο-αραβικό_φορουμ_οικονομικο_αθήνα_ελλάδα_νέα_ενημέρωση_επιμελητήριο_αραβοελληνικό_11_φωτορεπορταζ (1) greek_arab_forum_greece_ελληνο-αραβικό_φορουμ_οικονομικο_αθήνα_ελλάδα_νέα_ενημέρωση_επιμελητήριο_αραβοελληνικό_11_φωτορεπορταζ (1)

Σχετικά Άρθρα

Πανηγυρίζει το Ιερό Προσκύνημα του Προφήτη Ζαχαρία στην ομώνυμη περιοχή της νήσου Κώ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 8 / 2021 , 14:36 από news_room Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Κώου καί Νισύρου ἀνακοινώνει ὅτι τήν Κυριακή 5η Σεπτεμβρίου πανηγυρίζει τό Ἱερό Προσκύνημα τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου Προφήτου Ζαχαρίου, πού βρίσκεται στήν ὁμώνυμη περιοχή. Τό Σάββατο 4η Σεπτεμβρίου στίς 7.00 μ.μ. θά ψαλεῖ Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός. Τήν Κυριακή 5η Σεπτεμβρίου στίς 7.00 π.μ. θά τελεσθεῖ ὁ Ὄρθρος καί ἡ Θεία Λειτουργία. Ἡ μετάβαση […]

Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Εδέσσης

Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Εδέσσης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 26 / 3 / 2022 , 16:51 από news_room Την Παρασκευή 25 Μαρτίου, εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και επέτειο 201η επέτειο της ενάρξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως κατά του Τουρκικού ζυγού ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της καθιερωμένης Δοξολογίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας […]