21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Η πρώτη Augmented Reality (AR) έκθεση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από το Athens Digital Arts Festival

Η πρώτη Augmented Reality (AR) έκθεση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από το Athens Digital Arts Festival

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 7 / 10 / 2022 , 8:47 από news_room

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Athens Digital Arts Festival (ADAF), και σε συνέχεια των επιτυχημένων εκθέσεων:

«Feel Free to Feel Green», στον εκθεσιακό χώρο «Περιβάλλον & Πολιτισμός», επίπεδο αναχωρήσεων (2014). «#PostFuture Journey», στον εκθεσιακό χώρο «Τέχνη & Πολιτισμός», επίπεδο αφίξεων από (2017), «IMAGINAIRY», στο επίπεδο Αφίξεων στην περιοχή παραλαβής αποσκευών (2021 – 2022) παρουσιάζει την πρώτη Augmented Reality (AR) έκθεση με τίτλο «culture path». Ένα διαδραστικό μονοπάτι πολιτισμού, όπου με την αξιοποίηση των τεχνολογιών, έργα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, «συναντούν» και «συνομιλούν» με έργα της νεότερης και σύγχρονης δημιουργίας. Το «culture path» δημιουργεί μια συνομιλία ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν με το βλέμμα, όμως, στραμμένο στο μέλλον. H έκθεση εξελίσσεται και σε άλλα σημεία μέσα στο αεροδρόμιο της Αθήνας προσφέροντας την ευκαιρία στους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας να περιηγηθούν σε ένα ξεχωριστό μονοπάτι και να βιώσουν μια πρωτοποριακή πολιτισμική και καλλιτεχνική εμπειρία.

Η επιλογή των έργων έχει γίνει από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη συμμετοχή των Μουσείων: Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εθνική, Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, Ενάλιος Αρχαιολογικός χώρος Ναυαγίου Περιστέρας Αλοννήσου, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Λοβέρδου, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, MOMus – Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών.

Εκθεσιακός χώρος «Τέχνη & Περιβάλλον», επίπεδο Αναχωρήσεων (είσοδος 3) / χώρος προσβάσιμος καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, έως τις 19.4.2023

Συντελεστές: 

culture path 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 

Συντονισμός 

Ελένη Δουνδουλάκη Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού 

Σύμβουλοι έργου 

Αγγελική Πούλιου 

Κατερίνα Τσέλιου 

Χριστιάννα Μαντζουράνη 

Συμμετοχή Mουσείων 

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας 

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 

Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου 

Ενάλιος Αρχαιολογικός χώρος Ναυαγίου Περιστέρας Αλοννήσου 

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 

Μουσείο Λοβέρδου, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο 

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου 

MOMus – Μουσείο Άλεξ Μυλωνά 

Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών 

Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών  

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. 

Επιμέλεια – Συντονισμός 

Χαρά – Ελένη Μητσοτάκη 

Τομεάρχης Δημοσίων Σχέσεων & Πολιτισμού 

ATHENS DIGITAL ARTS FESTIVAL 

Ιδρυτής και διοργανωτής 

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου 

Οργάνωση και εκτέλεση Παραγωγής 

Λυδία Λαμπροπούλου 

Γραφιστική Επιμέλεια 

Κωνσταντίνος Σαμαράς 

Παραγωγή Βίντεο 

Νικόλαος Α Τσουνάκας 

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ 

Apolyto Creative Spot 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 

Plan B 

 Το Athens Digital Arts Festival (ADAFείναι το ετήσιο διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας αφιερωμένο στην εξερεύνηση μεταξύ της σχέσης της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας, που αναδεικνύει σύγχρονες ψηφιακές μορφές τέχνης από την παγκόσμια κοινότητα καλλιτεχνών και επιστημόνων. Το ADAF εκπροσωπεί την Ελλάδα διεθνώς στις ψηφιακές τέχνες από το 2005 και είναι ο πρώτος θεσμός του είδους του που καθιερώθηκε στη χώρα. 

Το Φεστιβάλ φιλοξενεί 12 κατηγορίες: Video Art, Animation, Web Art, Digital Image, διαδραστικά Installations, Games, VR/AR/XR, Performances, Ομιλίες, Εργαστήρια, ADAF Music και μία ειδική κατηγορία ειδικά αφιερωμένη σε παιδιά και γονείς, το ADAF KIDS. To ADAF αξιοποιεί τις τεχνολογίες αιχμής, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας, 360° εμπειριών / εμβυθιστικών εμπειριών, 3D Projection Mapping, ολογραμμάτων, φωτεινών εγκαταστάσεων εξωτερικού χώρου και έργων με τεχνητή νοημοσύνη. 

Με μία σταθερή προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών ετησίως, το ADAF επιδιώκει να φέρει το κοινό του όσο πιο κοντά στη σύγχρονη ψηφιακή κουλτούρα, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία σε ένα συναρπαστικό περιβάλλον, το οποίο εμπνέει, ενημερώνει και παροτρύνει την αλληλεπίδραση, μέσα από ένα καινοτόμο και πολύπλευρο πρόγραμμα. Καλλιεργεί έναν αέναο διάλογο ανάμεσα σε καλλιτέχνες, επιστήμονες, ειδήμονες και το κοινό, με την πρόθεση να στοχαστεί, να επιμεληθεί και να διαμορφώσει τη μελλοντική μας σχέση με την τεχνολογία και την τέχνη. 

Το ADAF διευρύνοντας το δικτυο του, δημιουργεί έναν παγκόσμιο ιστό όπου η γνώση, οι ιδέες και η τέχνη συνδιαλέγονται, καλλιεργεί γέφυρες επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών και έργων με άλλα φεστιβάλ και πανεπιστημιακούς και πολιτιστικούς φορείς από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ερευνώντας και παρουσιάζοντας τις παγκόσμιες τάσεις στις ψηφιακές τέχνες. 

Ξεκινώντας το 2019, ως αντίδραση στην παγκόσμια πανδημία, το ADAF ξεκίνησε το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ διοργανώνοντας και καθιερώνοντας το ADAF ONLINE, μια παγκόσμια online πλατφόρμα ψηφιακής τέχνης, καθιστώντας το φεστιβάλ προσβάσιμο σε ένα παγκόσμιο κοινό χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς 

Το Athens Digital Arts Festival παραδοσιακά λαμβάνει χώρα την περίοδο της άνοιξης στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, ενεργοποιώντας και επαναπροσδιορίζοντας τα σημεία-ορόσημο για την πόλη, εμπλέκοντας τις τοπικές κοινότητες και δημιουργώντας νέα μονοπάτια όπου ο καθένας μπορεί να εξερευνήσει εμπειρίες στην πόλη μέσα από έναν νέο και μοναδικό τρόπο. Παράλληλα ενισχύει την επαφή και την εξοικείωση του ευρύ κοινού με τα νέα μέσα και την ψηφιακή κουλτούρα με ένα μεγάλο παράλληλο πρόγραμμα δράσεων και συνεργασιών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. 

Σχετικά Άρθρα

Η Εορτή του Αγίου Νικολάου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Καισαριανής (Εικόνες)- Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 23 / 12 / 2021 , 1:43 από news_room Η Εορτή του Αγίου Νικολάου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Καισαριανής (Εικόνες)- Adologala.gr Την πανίερο ιερά μνήμη του αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας τίμησε σήμερα 6 Δεκεμβρίου 2021 ο ομώνυμος περικαλλής ιερός ναός της Ιεράς Μητροπόλεως  Καισαριανής. Στην Θεία Λειτουργία ιερουργός ήταν ο […]

Συγκέντρωση Διοικητών, Υποδιοικητών και Επίκουρων Εθνοφυλάκων στο Στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη» στον Κόρνο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 / 3 / 2021 , 2:39 από news_room Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη» στον Κόρνο, συγκέντρωση των Διοικητών, Υποδιοικητών και Επίκουρων Εθνοφυλάκων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής για παροχή κατευθύνσεων από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, αναφορικά με τον τρόπο δράσης της Εθνοφυλακής. Ο κ. Αρχηγός, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τους […]