15 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Αγιασμός και εγκαίνια της «Holy Cross Star Academy» στο Γουάιτστόουν

Αγιασμός και εγκαίνια της «Holy Cross Star Academy» στο Γουάιτστόουν

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 4 / 11 / 2022 , 0:52 από news_room

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστοουν της Νέας Υόρκης κατάφερε να επαναλειτουργήσει το Ημερήσιο Ελληνοαμερικανικό Σχολείο ξεκινώντας από τα παιδιά δύο και τριών ετών με την προοπτική κάθε χρόνο να προστίθενται τάξεις ανάλογα με την ζήτηση.

Το πρωί της Δευτέρας, 17ης Οκτωβρίου 2022, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Κ. Ελπιδοφόρος τέλεσε τον αγιασμό της έναρξης του νέου σχολικού έτους και μαζί με τους μαθητές, τις δασκάλες και τους ηγέτες της κοινότητας έκοψαν και την κορδέλα των εγκαινίων.

Η εν λόγω κοινότητα διατηρούσε το Ημερήσιο Σχολείο, το οποίο έκλεισε προ τεσσάρων ετών λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού μαθητών. Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός καθώς είναι η πρώτη φορά – τουλάχιστον για τα δεδομένα των τελευταίων πέντε δεκαετιών που επαναλειτουργεί στον ίδιο χώρο ένα Ημερήσιο Ελληνοαμερικανικό Σχολείο.

Ο σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος πέρσι, το 2021 είχε θέσει επί τάπητος την ιδέα της επαναλειτουργίας του Ημερήσιου Σχολείου και τον περασμένο μήνα άνοιξε με δύο τάξεις των δύο και των τριών ετών. Το σχολείο ονομάζεται «Holy Cross Star Academy Where Every Child Shines», έχει ως διευθύντρια την κ. Cathy Helfrich και εφέτος θα λειτουργεί με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας της Νέας Υόρκης. Του χρόνου – καλώς εχόντων των πραγμάτων – θα λειτουργήσει το προνηπιαγωγείο για παιδιά των 4 ετών, το οποίο θα λειτουργεί με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας. .

Στην τελετή παρέστησαν οι ευεργέτες της κοινότητας Βασίλειος και Αθανασία Καρτσώνη, ο πρόεδρος της κοινότητας, Δημήτρης Αντωνάκης, ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Γεώργιος Αναστασίου, ο πρωτοσύγκελος της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλίας Βίλλης, ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα, π. Χρυσόστομος Πάνος, ο αρχιδιάκονος Διονύσιος Παπίρης, ο διάκονος Μιχαήλ Γιαβρής, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, κ. Στέλλα Κοκόλη, η διευθύντρια του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου, Χριστίνα Μακρίδου και άλλοι εκπρόσωποι της κοινότητας.

Αμέσως μετά τον αγιασμό ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε στους παρισταμένους και διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι «στο εξής δεν θα κλείνουν, αλλά θα ανοίγουν σχολεία».

Το νέο σχολικό έτος 2022-2023 στην Άμεση Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια επαναλειτούργησαν δύο σχολεία. Το πρώτο επαναλειτούργησε στην κοινότητα των Αγίων Κωσνταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς και είναι Απογευματινό, ενώ το «Holy Cross Star Academy» είναι το μοναδικό Ημερήσιο που επαναλειτουργεί όχι μόνο στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης, αλλά και σε όλη την αμερικανική επικράτεια.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Τσάκας © Anamniseis.net

Αγιασμός και εγκαίνια της «Holy Cross Star Academy» στο Γουάιτστόουν Αγιασμός και εγκαίνια της «Holy Cross Star Academy» στο Γουάιτστόουν Αγιασμός και εγκαίνια της «Holy Cross Star Academy» στο Γουάιτστόουν

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή των Χριστουγέννων στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 12 / 2020 , 12:58 από news_room Με κατάνυξη και με την αυστηρή τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας εορτάσθηκε η κατά Σάρκα Γέννησις του Κυρίου και Θεού και Σωτήροςημών Ιησού Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας. Ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020, ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης […]

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή του

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 21 / 1 / 2022 , 0:14 από news_room «Οφείλουμε να επαναδεσμεύσουμε τους εαυτούς μας στην ιδέα ότι όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή τους και να προσμετράται η ψήφος τους στην εκλογική διαδικασία». Αυτό το μήνυμα απέστειλε με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος […]