Ελευθέρια της Πόλης γιορτάστηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα στα Γρεβενά. 110 έτη Ελευθερίας από τον Οθωμανικό ζυγό, σηματοδοτούν την μνήμη της ημέρας της 13ης Οκτωβρίου 1912.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε την παραμονή, Τετάρτη 12-10-2022, καθαγιάστηκε η εικόνα της “Σύναξης των εν Γρεβενοίς Αγίων”, και έγινε λιτανεία της πέριξ του ναού.

Την ημέρα της 13-10-2022 τελέστηκε δοξολογία, με την παρουσία των αρχών, σχολείων και πλήθους λαού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ τόνισε πως η μέρα αυτής εορτής για την πόλη μας, με τον εορτασμό πλέον και όλων των εν Γρεβενοίς Αγίων, δίνει αφορμή να θυμηθούμε και να μιμηθούμε αυτούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του τόπου μας.

Κατόπιν, στην προτομή του Εθνοϊερομάρτυρος Αιμιλιανού Γρεβενών, στην κεντρική πλατεία, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, ενώ ακολούθησε και η παρέλαση σχολείων, συλλόγων και του στρατού, στην οποία συμμετείχε και το Κέντρο Νεότητας της Ι.Μ. Γρεβενών.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Ελευθέρια της Πόλης στα Γρεβενά Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Ελευθέρια της Πόλης στα Γρεβενά Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Ελευθέρια της Πόλης στα Γρεβενά Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Ελευθέρια της Πόλης στα Γρεβενά Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Ελευθέρια της Πόλης στα Γρεβενά Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Ελευθέρια της Πόλης στα Γρεβενά Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Ελευθέρια της Πόλης στα Γρεβενά