22 °C Athens, GR
26/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγικής εισβολής στην Κύπρο τέλεσε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Καθεδρικό των Αθηνών Έναρξη εργασιών Μικτής επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου στην Αίγυπτο Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την επίκληση του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε πανεπιστημιακές διαδικασίες Γ΄ Πανελλήνιο συνέδριο στελεχών κατασκηνώσεων Συναντήσεις 23ης Μαϊου 2024, Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Ιράν: Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας στη συντριβή του ελικοπτέρου του Ραϊσί Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ταξιδεύει στην Αίγυπτο Ο ποδηλάτης δρόμου Αλέξανδρος Αγρότης, επίτιμος πρεσβευτής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου Ο Β. Πούτιν θέλει κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία στις σημερινές γραμμές του μετώπου, δηλώνουν πηγές στο Reuters Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023

Διάβημα του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη προς τον Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο

Υπουργός Εξωτερικών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 22 / 10 / 2022 , 1:01 από news_room

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης πραγματοποίησε χθές 21 Οκτωβρίου 2022 έντονο και αυστηρό τηλεφωνικό διάβημα προς τον Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο κ. Colin Stewart.

Το διάβημα έγινε τηλεφωνικά λόγω πρακτικής αδυναμίας του κ. Stewart για πραγματοποίηση δια ζώσης συνάντησης στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε την έντονη δυσφορία της πλευράς μας για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Stewart και η UNFICYP ασκούν τους όρους εντολής τους στην Κύπρο, με τρόπο μάλιστα που δημιουργούνται επιπλοκές και προβλήματα, κυρίως σε βάρος της δικής μας πλευράς. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα που λαμβάνουν χώρα κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, στην περιοχή της Πύλας, καθώς και εντός της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων.

Για το θέμα των έργων στο γήπεδο της Τσεντίνκαγια, ο κ. Κασουλίδης ζήτησε από τον κ. Stewart την άμεση αναστολή των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, έτσι ώστε να υπάρξει διαβούλευση με τις αρχές της Δημοκρατίας και να εξηγηθεί το σκεπτικό που οδήγησε την UNFICYP στην παραχώρηση άδειας εργασιών χωρίς την συγκατάθεση ή/και συναίνεση της ΚΔ.

Ο κ. Stewart ανέφερε ότι όλες οι ενέργειες της UNFICYP έγιναν και γίνονται με πλήρη σεβασμό στο καθεστώς της Νεκρής Ζώνης και λήφθηκαν και λαμβάνονται όλα τα μέτρα έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι ανησυχίες της ΚΔ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε στον κ. Stewart ότι η ΚΔ δεν θα ανεχτεί από κανένα να παρεξηγεί και να εκλαμβάνει ως αδυναμία την εποικοδομητική διάθεση της δικής μας πλευράς, η οποία κατέβαλε ειλικρινείς προσπάθειες για οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο Κοινοτήτων.

Επί τούτου, συνέστησε την αποφυγή ενεργειών που θα μπορούσαν να τύχουν εκμετάλλευσης από πλευράς ΤΚ για αναβάθμιση της αποσχιστικής οντότητας.

Πηγή: ΓΤκΠ

Σχετικά Άρθρα

Τον Ιατρό Ματζίντ Ταουφίκ Γαντούς τίμησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος

Τον Ιατρό Ματζίντ Ταουφίκ Γαντούς τίμησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 6 / 2023 , 4:34 από news_room Τήν πρωΐαν τῆς Τρίτης, 31ης Μαΐου /13ης Ἰουνίου 2023, ὁ Μακαριώτατος Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ἐτίμησε μέ τό παράσημον τοῦ Τάγματος τῶν Ὀρθοδόξων Ἱπποτῶν τοῦ Παναγίου Τάφου τόν ἰατρόν δρ. Ματζίντ Ταουφίκ Γαντούς. Ἡ διάκρισις αὕτη ἀπενεμήθη εἰς τόν ἐντιμώτατον κ. […]

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Σφάλμα η αποδοχή των τουρκικών προϋποθέσεων για διάλογο

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Σφάλμα η αποδοχή των τουρκικών προϋποθέσεων για διάλογο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 5 / 5 / 2024 , 13:27 από news_room Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Σφάλμα η αποδοχή των τουρκικών προϋποθέσεων για διάλογο ΚΥΠΡΟΣ | Μέσα στον ορυμαγδό των συγκρούσεων στην περιοχή μας και στις αναβαθμιζόμενες απαιτήσεις της κατοχικής δύναμης, θεωρούμε ότι είναι σφάλμα η αποδοχή των νέων τουρκικών προϋποθέσεων για επανέναρξη διαλόγου για επίλυση του προβλήματός […]