37 °C Athens, GR
17/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ο Γέρων Χαλκηδόνος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου Πατριαρχική Λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άνοιξε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ Πρώτος εορτασμός της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Η διαταγή “δόθηκε”: «Σκοτώστε τον Μακάριο» Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πέρθης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Η γιορτή της μουσικής και του χορού στη Βόρεια Εύβοια – Εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο Στο 1,49% του ΑΕΠ το ποσοστό δαπανών για Έρευνα & Ανάπτυξη στην Ελλάδα

Βαπτίζει, Ποιμαίνει, Κηρύττει, ο συνεχιστής των Αποστόλων, Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεώδορος στην Ρουάντα της Αφρικής

Ρουάντα: Σε Κιγκάλι και Γκισάρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τον ΠτΔ της χώρας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 31 / 10 / 2022 , 13:48 από news_room

Βαπτίζει, Ποιμαίνει, Κηρύττει, ο συνεχιστής των Αποστόλων, Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεώδορος στην Ρουάντα της Αφρικής

Ρουάντα: Σε Κιγκάλι και Γκισάρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας – Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τον ΠτΔ της χώρας

Την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου 2022, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β, επισκέφθηκε το μνημείο της Γενοκτονίας του 1994, στην πρωτεύουσα Κιγκάλι της Ρουάντας, συνοδευόμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες, Μπουρούντι και Ρουάντας, κ. Ιννοκέντιο, Καμπάλας, κ. Ιερώνυμο,

Κανάγκας, κ. Χαρίτωνα και τους Θεοφιλεστάτους Επαρχιούχους Επισκόπους, Νιέρι, κ.Νεόφυτο, Τζίντζας, κ. Σίλβεστρο και Γκούλου, κ.Νεκτάριο.

Ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στους χώρους του μνημείου και ενημερώθηκε για την ιστορία και τα αίτια, που οδήγησαν τη χώρα στις εκατό πιο φρικιαστικές ημέρες της, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου δύο εκατομμυρίων ανθρώπων και άλλων τόσων που πήραν τον δρόμο τις προσφυγιάς σε γειτονικά κράτη.

Στο τέλος ο Μακαριώτατος ανέπεμψε δέηση στον χώρο οπού βρίσκονται οι ομαδικοί τάφοι των θυμάτων και εκάνε έκκληση για την κατάπαυση των πολέμων σε όλον τον κόσμο.

Στην συνέχεια κατευθύνθηκε με την συνοδεία του στο χωρίο Γκισάρι της Ρουάντας, όπου τον υποδέχθηκαν με τραγούδια και χορούς οι τριακόσιοι και πλέον κάτοικοι του.

Κατά την εκεί παραμονή του ο Μακαριώτατος τέλεσε τις βαπτίσεις 50 γηγενών, αναμεσά τους μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι.

Επίσης σε οικόπεδο που αγοράστηκε πρόσφατα από την τοπική Μητρόπολη, έθεσε τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση ναού, αφιερωμένο στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Αικατερινή.

Στο τέλος παρακολούθησε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς που είχαν ετοιμάσει οι κάτοικοι προς τιμήν του.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον κόσμο και τον προεστό της κοινότητος και ευχήθηκε ο Θεός να τους προστατεύει .

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2002, ο Μακαριώτος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους Αρχιερείς του Θρόνου, οπού συζήτησαν θεμάτα που αφορούν τις επαρχίες τους.
Το μεσήμερι συνοδευόμενος από την Εξοχ. Πρέσβη της Αιγύπτου κ.Rania El Banna, τον επιχώριο μητροπολίτη Μπουρούντι και Ρουάντας, κ. Ιννοκέντιο, Καμπάλας, κ. Ιερώνυμο, Κανάγκας, κ. Χαρίτωνα και τον Θεοφιλεστάτο Επίσκοπο, Νιέρι, κ.Νεόφυτο, έγινε δεκτός από τον Εξοχ. Πρωθυπουργό της Ρουάντας κ. Εντουάρ Ενζιράντ.

Ο κ. Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την ειρηνική και πρώτη επίσκεψη του και τον διαβεβαίωσε για την πλήρη στήριξη του κράτους, προς την Ορθόδοξη Εκκλησία που δραστηριοποιείτε στην χώρα, υπό την καθοδήγηση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Δείτε επίσης: Αφίχθη στην Ρουάντα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον κ. Πρωθυπουργό, για την ιστορική πορεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής καθώς καθώς και το έργο που επιτελείται καθημερινώς στα 54 Κράτη της Αφρικανικής Ηπείρου.

Τέλος ευχαρίστησε τον Εξοχότατο Προέδρο της Δημοκρατίας της Ρουάντας κ.Paul Kagame, για την στήριξη και την βοήθεια που παρέχει στην τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ρουάντα: Σε Κιγκάλι και Γκισάρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τον ΠτΔ της χώρας Ρουάντα: Σε Κιγκάλι και Γκισάρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τον ΠτΔ της χώρας Ρουάντα: Σε Κιγκάλι και Γκισάρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τον ΠτΔ της χώρας Ρουάντα: Σε Κιγκάλι και Γκισάρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τον ΠτΔ της χώρας Ρουάντα: Σε Κιγκάλι και Γκισάρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τον ΠτΔ της χώρας Ρουάντα: Σε Κιγκάλι και Γκισάρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τον ΠτΔ της χώρας Ρουάντα: Σε Κιγκάλι και Γκισάρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τον ΠτΔ της χώρας Ρουάντα: Σε Κιγκάλι και Γκισάρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τον ΠτΔ της χώρας Ρουάντα: Σε Κιγκάλι και Γκισάρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τον ΠτΔ της χώρας Ρουάντα: Σε Κιγκάλι και Γκισάρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τον ΠτΔ της χώρας Ρουάντα: Σε Κιγκάλι και Γκισάρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τον ΠτΔ της χώρας Ρουάντα: Σε Κιγκάλι και Γκισάρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τον ΠτΔ της χώρας Ρουάντα: Σε Κιγκάλι και Γκισάρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τον ΠτΔ της χώρας Ρουάντα: Σε Κιγκάλι και Γκισάρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τον ΠτΔ της χώρας Ρουάντα: Σε Κιγκάλι και Γκισάρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και τον ΠτΔ της χώρας

Σχετικά Άρθρα

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης για την Μεταφορά του Αγίου Φωτός

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 21 / 4 / 2022 , 14:48 από news_room Διά τοῦ παρόντος ἀνακοινώνεται ὅτι τό Ἅγιον Φῶς θά μεταφερθῆ τό ἑσπέρας τοῦ Μ. Σαββάτου, 23ης Ἀπριλίου 2022, ἐκ τοῦ Ἀερολιμένος τῶν Ἀθηνῶν εἰς τόν Ἀερολιμένα Ἡρακλείου, διά πτήσεως τῆς Ἀεροπορικῆς Ἑταιρείας Sky Express (Ἀριθμ. πτήσεως GQ2022, προβλεπομένη ὥρα ἀφίξεως εἰς τό Ἡράκλειον 19.50’). […]

kyrpou_arxiepikopos_georgios_eidiseis_nea_adologala_mavrovounio_skopia_ekklisia_ellada_cyrpus

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου δεν συζητήσαμε θέμα που να αφορά στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Σερβίας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 9 / 6 / 2024 , 16:58 από news_room του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι σε χθεσινή δήλωσή μου που πιθανόν να οδήγησε σε παρερμηνείες και λανθασμένες εντυπώσεις: Με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου δεν συζητήσαμε καθόλου, ούτε και θίξαμε θέμα που να αφορά στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Σερβίας ή στις […]