15 °C Athens, GR
22/02/2024

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Μία κυβέρνηση σε υπερπροσπάθεια, αλλά δεν λύνονται όλα τα προβλήματα σε μία μέρα Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Οι κατασκηνώσεις μας προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους νέους να αναπτύξουν την πίστη τους» Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Οι υποψήφιοι, στην ευθεία για τις Αμερικανικές εκλογές του 2024 Απόψεις: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Διέρρηξαν 13 εκκλησίες μέσα σε ένα μήνα στην Πάφο – Σύλληψη 3 νεαρών 25, 20 και 16 ετών Θυρανοίξια Ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών στην Ιορδανία Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στην Ιερά Κομνήνειο Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Στομίου Λάρισας Επίσκεψη του Πρέσβη του Ισραήλ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Η μνήμη της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αθηνών Η Τεχεράνη έχει προμηθεύσει τη Μόσχα με εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους Εξαρθρώθηκε σπείρα τα μέλη της οποίας διέπρατταν επιθέσεις σε πελάτες νυχτερινών καταστημάτων 7ο Ετήσιο συνέδριο Capital Link Cyprus Shipping, στη Λεμεσό Ύποπτος για τη δολοφονία γυναίκας στη Νέα Υόρκη, συνελήφθη στην Αριζόνα μετά από επίθεση σε υπάλληλο Οι Nιοχωρίτες εόρτασαν τον Άγιο Χαράλαμπο στην πατρώα γη

Έναρξη Προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στην Ι.Μ. Εδέσσης

mitropoli_edessis_ipe_epiorfotiko_eidiseis_nea_adologala_ekklisia (2)

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 18 / 10 / 2022 , 0:55 από news_room

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε σήμερα 17η Οκτωβρίου 2022 στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας το νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο: «Οργάνωση και Διοίκηση της Ενορίας – Προσφορά προς τον Άνθρωπο» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Τον Αγιασμό της ενάρξεως του Προγράμματος τέλεσε ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Αρχιμ. Στεφάνου Δέβρελη.

Η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος είχε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς το πρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., για την διαρκή και ουσιαστική στήριξη που παρέχει το Ίδρυμα στην επιμόρφωση των κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας μας. Ευχαρίστησε επίσης τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. για την προσφορά του και την παρουσία του στην έναρξη του Προγράμματος και ευχήθηκε για την ευόδωση του έργου του Ι.Π.Ε. καθώς και του συγκεκριμένου προγράμματος.

Από τον πλευρά του ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς, μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής. Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε επίσης τον Αιδ. Πρωτ. Ελευθέριο Χαραλαμπίδη και τον κ. Λάζαρο Σιάντση για την άριστη συνεργασία και βοήθειά τους στον τομέα όχι μόνο του συντονισμού και της διδασκαλίας αλλά και της διαμόρφωσης των Προγραμμάτων. Ευχαρίστησε επίσης και όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό. Παρουσιάζοντας τους στόχους του προγράμματος επισήμανε το γεγονός ότι μέσω του προγράμματος αυτού οι κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες θα γνωρίσουν βασικές αρχές διοίκησης και οργάνωσης της ενορίας μετατρέποντάς την σε έναν σημαντικό κύτταρο διακονίας, κέντρο κοινωνικής προσφοράς προς τον άνθρωπο, και σημείο αναφοράς της τοπικής κοινωνίας. Τόνισε ακόμη την ανάγκη κατανόησης της αποστολής της Εκκλησίας μέσα από τη μυστηριακή ενότητα δια της ποιμαντικής διοίκησης και αντιμετώπισης ενοριακών ζητημάτων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό στις επόμενες συναντήσεις, οι οποίες θα γίνουν εξ΄αποστάσεως, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν οι κάτωθι:
• Παν. Αρχιμ. Σεβαστιανός Σωμαράκης, Δρ. Κανονικού Δικαίου και Υφηγητής Πανεπιστημίου Στρασβούργου, με θέμα: «Η Εκκλησία ως Ν.Π.Δ.Δ. – Καταστατικός Χάρτης. Νόμοι και Κανονισμοί που αφορούν την Εκκλησία».
• Αξιότιμος κ. Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος, Δρ. Θεολογίας, με θέμα: «Διοίκηση Ενορίας».
• Αξιότιμος κ. Παναγιώτης Φραγκάκος, Θεολόγος (ΜΑ), με θέμα: «Εκκλησιαστικό Συμβούλιο».
• Παν. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Δρ. Θεολογίας, LLB-LLM Νομικής, με θέμα: «Δραστηριότητες ιερού ναού».
• Αιδ. Πρωτ. Σωτήριος Μανωλόπουλος, Θεολόγος (Ι.Μ.Πατρών), με θέμα: «Οικονομικά ιερού ναού».
• Αιδ. Πρωτ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, Δρ. Θεολογίας (Υπεύθυνος Τύπου Ι.Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας), με θέμα: «Ψηφιακή συμβολή».
• Παν. Αρχιμ. Ιωάννης Περιστερίδης, Χημικός Μηχανικός (Msc) – Θεολόγος (MA) (Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως), με θέμα: «Αρχείο ιερού ναού».
Θα ακολουθήσει ο απολογισμός του προγράμματος και η διαδικασία αξιολόγησης από τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Παν. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη.

Μετά την ολοκλήρωση της Εναρκτήριας συναντήσεως, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Εδέσσης, ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε. συνοδεύοντας τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ έλαβε μέρος στα εγκαίνια του νέου χώρου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητος Πέλλας «ΟΡΑΜΑ», του οποίου επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Ι.Π.Ε. κ. Λάζαρος Σιάντσης, Κλινικός Ψυχολόγος. Απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και τόνισε την σπουδαιότητα της συνεργασίας της Εκκλησίας με τους φορείς που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο ευχόμενος για την επιτυχή πορεία του Κέντρου και την συνέχεια της μεγάλης κοινωνικής προσφοράς του.

mitropoli_edessis_ipe_epiorfotiko_eidiseis_nea_adologala_ekklisia (2) mitropoli_edessis_ipe_epiorfotiko_eidiseis_nea_adologala_ekklisia (2) mitropoli_edessis_ipe_epiorfotiko_eidiseis_nea_adologala_ekklisia (2)

Σχετικά Άρθρα

Επίδομα 534 ευρώ: Νέα πληρωμή στις 22 Μαρτίου για εργαζόμενους στον Τουρισμό & Καλλιτέχνες

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 3 / 2021 , 2:01 από news_room Νέα πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ και οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 σε 54.876 δικαιούχους. Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 24.226.726,61 ευρώ, από τον Ε.Φ. […]

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων παρέθεσε γεύμα εργασίας στους Κύπριους Ευρωβουλευτές

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων παρέθεσε γεύμα εργασίας στους Κύπριους Ευρωβουλευτές

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου παρέθεσε σήμερα, 28 Δεκεμβρίου, γεύμα εργασίας στους Κύπριους Ευρωβουλευτές, στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας πρωτοβουλίας της για ενίσχυση της θεσμικής συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και των Κυπρίων Ευρωβουλευτών. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ειδικού και ευρύτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ενώ, επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων σε σχέση […]