16 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογο του Πρόεδρο Σι, είχε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 9 / 2022 , 23:43 από news_room

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε σήμερα τις δυτικές προσπάθειες να δημιουργηθεί ένας “μονοπολικός κόσμος” στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στο Ουζμπεκιστάν κατά την οποία χαιρέτισε παράλληλα την “ισορροπημένη θέση” του Πεκίνου όσον αφορά την Ουκρανία.

“Οι προσπάθειες δημιουργίας ενός μονοπολικού κόσμου έλαβαν πρόσφατα μια απολύτως άσχημη μορφή και είναι εντελώς απαράδεκτες”, δήλωσε ο Πούτιν στον Σι στην Σαμαρκάνδη κατά την συνάντησή τους, την πρώτη τους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στα τέλη του Φεβρουαρίου. Αυτή γίνεται στο περιθώριο συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης.

“Εκτιμούμε πολύ την ισορροπημένη θέση των Κινέζων φίλων μας όσον αφορά την ουκρανική κρίση”, συνέχισε ο Πούτιν, η χώρα του οποίου βρίσκεται στο στόχαστρο βαρειών δυτικών κυρώσεων για την εισβολή της στην Ουκρανία.

“Καταλαβαίνουμε τα ερωτήματά σας και τις ανησυχίες σας. Θα εξηγήσουμε λεπτομερώς τη θέση μας πάνω σε αυτό το ζήτημα”, πρόσθεσε ο Πούτιν χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Το Πεκίνο δεν έχει ούτε υποστηρίξει ούτε επικρίνει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ έχει εκφράσει αρκετές φορές την υποστήριξή του στη Μόσχα απέναντι στις δυτικές κυρώσεις.

Κατά την συνάντηση αυτή, ο Πούτιν ανανέωσε την υποστήριξη της Μόσχας στο Πεκίνο όσον αφορά το ζήτημα της Ταϊβάν, όπου οι επισκέψεις Αμερικανών αξιωματούχων τις τελευταίες εβδομάδες προκάλεσαν την οργή της Κίνας.

“Καταδικάζουμε την πρόκληση των ΗΠΑ”, δήλωσε ο Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα υποστηρίζει την πολιτική της “Μιας Κίνας”.

“Είμαι πεπεισμένος ότι η σημερινή μας συνάντηση θα δώσει περαιτέρω ορμή στην ενίσχυση της στρατηγικής σύμπραξης ανάμεσα στη Ρωσία και την Κίνα”, πρόσθεσε ο πρόεδρος Πούτιν.

Ο Σι Τζινπίνγκ από την πλευρά του διαβεβαίωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Κίνα προτίθεται να αναλάβει τον ρόλο της ως “μεγάλης δύναμης” μαζί με την γειτονική της Ρωσία.

“Η Κίνα είναι διατεθειμένη να εργασθεί με την Ρωσία για να αναλάβει τις ευθύνες της ως μεγάλης δύναμης, να διαδραματίσει ρόλο πρώτου μεγέθους και για να εισαγάγει σταθερότητα και θετική ενέργεια σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από χάος”, σημείωσε ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

Η συνάντηση ανάμεσα στον Σι και τον Πούτιν στην Σαμαρκάνδη γίνεται σε μια στιγμή που οι χώρες τους αντιμετωπίζουν έντονες διπλωματικές εντάσεις με τις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν επιβεβαιώσει πολλές φορές την συνεργασία τους τις τελευταίες εβδομάδες, λαμβάνοντας για παράδειγμα μέρος σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης που είχε με τους ηγέτες της Κίνας και της Μογγολίας στο περιθώριο της συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης στην Σαμαρκάνδη, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Μόσχα χαιρετίζει την ενεργειακή συνεργασία με την Κίνα και την Μογγολία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – Φωτογραφία άρθρου: Αρχείo adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Έτοιμος για νέο διάλογο με την Ουάσινγκτον δηλώνει ο Ρώσος Πρόεδρος

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 18:17 από news_room Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο τους Η Ρωσία είναι έτοιμη να αρχίσει διάλογο με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση Μπάιντεν, στον οποίο αναμένεται ότι θα προκύψουν διαφορές, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις εκπροσώπου του Κρεμλίνου, που πρόσθεσε ότι ο […]

Επίσκεψη του Πρέσβη του Ισραήλ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Επίσκεψη του Πρέσβη του Ισραήλ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 22 / 2 / 2024 , 1:54 από news_room Επίσκεψη στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Σύδνεϋ πραγματοποίησε την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, ο Πρέσβης του Ισραήλ στη χώρα κ. Amir Maimon. Ο κ. Amir Maimon έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο. Κατά τη συνάντησή τους, αναπτύχθηκε γόνιμη […]