22 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Συμμετοχή του Υπουργού Υγείας στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πράγα

Συμμετοχή του Υπουργού Υγείας στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πράγα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 8 / 9 / 2022 , 11:36 από news_room

O Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, συμμετείχε χθες Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα.

Κατά τη σύνοδο, οι Υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησαν θέματα για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και ειδικότερα τις επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο εμβολιασμός ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την αποτροπή ασθενειών και η Εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Καταπολέμησης του Καρκίνου.

Όσον αφορά στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, ο Υπουργός Υγείας επικεντρώθηκε στην κατάστρωση ενδελεχούς και αποτελεσματικού πλάνου για την αναδόμηση του Συστήματος Υγείας της Ουκρανίας, δήλωνοντας την ετοιμότητα της Κυπριακής κυβέρνησης για έμπρακτη στήριξη, καθώς η Κύπρος εδώ και 48 χρόνια βιώνει την προσφυγια και τις επιπτώσεις που επέφερε η τουρκική εισβολή.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με το Συμβούλιο της Επιτροπής του Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), οι Υπουργοί Υγείας της Ε.Ε έτυχαν ενημέρωσης για τα συμβόλαια και την προμήθεια των επικαιροποιημένων εμβολίων κατά της νόσου COVID-19. Σημειώνεται ότι, μετά από παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και του Υπουργού Υγείας της Ελλάδας, κ. Θάνου Πλεύρη, επιτεύχθηκε συμφωνία με τις φαρμακευτικές εταιρείες και στην περίπτωση που αδειοδοτούνται νέα εμβόλια από μια εταιρεία που έχουν αυξημένη αποτελεσματικότητα στις νέες παραλλαγές του ιού, τότε αυτομάτως όλες οι μετέπειτα παραδόσεις θα αφορούν την επικαιροποιημένη μορφή του εμβολίου. Επίσης, μετά από πρόταση του κ. Χατζηπαντέλα, συμφωνήθηκε όπως τα κράτη μέλη της ΕΕ, σε περίπτωση μειωμένων αναγκών σε εμβόλια κατά το 2023, έχουν την δυνατότητα μεταφοράς των κατανεμηθέντων δόσεων στην επόμενη χρονιά.

Όσον αφορά στην Εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Καταπολέμησης του Καρκίνου, ο Υπουργός Υγείας εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελείται από την Επίτροπο Υγείας κα Στέλλα Κυριακίδου, ενώ παράλληλα ανάφερε ότι η Ευρώπη μπορεί και θα πρέπει να πρωτοπορεί στην έρευνα και στην τεχνολογία στον τομέα της Υγείας, θέτοντας ως παράδειγμα καινοτόμο ακτινοθεραπευτικό εξοπλισμό που αναπτύσσεται στη Φινλανδία.

Τέλος, ο κ. Χατζηπαντέλα ενημέρωσε την ολομέλεια για την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να ιδρύσει Γραφείο της Περιφέρειας Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κύπρο, που θα ασχολείται με τα λοιμώδη νοσήματα.

Σχετικά Άρθρα

Μπορέλ

Μπορέλ: Η Ρωσία πρέπει να αποκλιμακώσει και να αποφύγει επιθετικές ενέργειες

H «κρίση στην Ουκρανία και η Στρατηγική Πυξίδα» είναι από τα βασικά θέματα εξωτερικής πολιτικής τα οποία θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής, όπως ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ κατά την άφιξή του. «Η Στρατηγική Πυξίδα προσπαθεί να αυξήσει την ανθεκτικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αυξήσει τις αμυντικές της ικανότητες. Την παρουσιάσαμε […]

Ένοπλη βία: Νέες προσεγγίσεις για την καταπολέμηση μιας επιδημίας δημόσιας υγείας

Ένοπλη βία: Νέες προσεγγίσεις για την καταπολέμηση μιας επιδημίας δημόσιας υγείας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 9 / 2023 , 15:57 από news_room Γιατροί, ακτιβιστές, καθηγητές και δικηγόροι στην πρώτη γραμμή της Αμερικανικής οπλοχειριστικής κρίσης, μερικοί από τους οποίους πήραν μέρος στο SNF Nostos 2023, μιλούν για τους λόγους πίσω από τη ραγδαία αύξηση βίας και εξηγούν τι πρέπει να γίνει για να καταπολεμηθεί. «Είναι τρομακτικό να […]