18 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Η εορτή της Αγίας Σοφίας στον Στρόβολο

Η εορτή της Αγίας Σοφίας στον Στρόβολο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 9 / 2022 , 17:06 από news_room

Την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022, το εσπέρας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού για την εορτή της Αγίας μάρτυρος Σοφίας και των τριών μαρτύρων θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.

Να σημειωθεί ότι εντός του μεγαλοπρεπούς Ναού Της του Θεού Σοφίας Στροβόλου, υπάρχει υπόγειο παρεκκλήσιο αφιερωμένο στην Αγία Σοφία και τις θυγατέρες της.

Το Θεοφιλέστατο κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, πλαισίωσαν οι ιερείς, Πρωτοπρεσβύτεροι π. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου και π. Ιωάννης Uliniuc, καθώς και ο Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους εορτάζοντες Αγίους: στη μάρτυρα Αγία Σοφία και στις τρεις μάρτυρες θυγατέρες της, στον Άγιο Ηρακλείδιο επίσκοπο Ταμασού, στον Άγιο Αυξίβιο επίσκοπο Σόλων και στον Άγιο Αναστάσιο εν Περιστερωνοπηγή της Κύπρου.

Έκανε λόγο επίσης, στο τελευταίο τροπάριο των αποστίχων του Εσπερινού, «Ὁ τετραπέρατος κόσμος σήμερον ἁγιάζεται, τοῦ τετραμεροῦς ὑψουμένου σου Σταυροῦ, Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, καὶ τὸ κέρας τῶν πιστῶν, συνυψοῦται Βασιλέων ἡμῶν, ἐν αὐτῷ τῶν δυσμενῶν συντριβόντων τὰ κέρατα. Μέγας εἶ Κύριε καὶ θαυμαστὸς ἐν τοῖς ἔργοις σου! δόξα σοι». Επισήμανε ο Επίσκοπος Μεσαορίας ότι, ο Σταυρός του Χριστού από μωρία και σκάνδαλο, έγινε σύμβολο τιμής αλλά και σύμβολο ευλογίας για τους χριστιανούς.

Καταλήγοντας ο Μεσαορίας Γρηγόριος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να επικαλούνται τις πρεσβείες των Αγίων της Εκκλησίας μας και να προσεύχονται για όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα για τους νέους της πατρίδας μας.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε δέηση και λιτανεία της ιεράς εικόνος των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος εντός του Ιερού Ναού, σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας μας, και όλοι οι πιστοί πέρασαν κάτω από την εικόνα, αιτούμενοι τις πρεσβείες των Αγίων.

Σχετικά Άρθρα

Ο Μακρόν «εννοεί απολύτως» τις δηλώσεις του για τους ανεμβολίαστους

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 7 / 1 / 2022 , 17:22 από news_room Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τονίζει ότι εννοεί «απολύτως» τις δηλώσεις που έκανε την Τρίτη για τους ανεμβολίαστους λέγοντας ότι θέλει «να τους στριμώξει, να τους δυσκολέψει την ζωή», επικρίνοντας ορισμένους από αυτούς ότι κάνουν «την ελευθερία τους, που γίνεται ανευθυνότητα, σλόγκαν». Και […]

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ι.Α.Α.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 27 / 1 / 2023 , 20:18 από news_room Ἀ­γα­πητά μας παι­διά, Στίς 30 Ἰ­α­νου­α­ρίου τι­μᾶμε, ὅ­πως κάθε χρόνο, τούς Τρεῖς Ἱ­ε­ράρ­χες, δη­λαδή τόν Μέγα Βα­σί­λειο, Ἀρ­χι­ε­πί­σκοπο Και­σα­ρείας, τόν Ἅ­γιο Γρη­γό­ριο τόν Θε­ο­λόγο, Ἀρ­χι­ε­πί­σκοπο Κων­σταν­τι­νου­πό­λεως, καί τόν Ἅ­γιο Ἰ­ω­άννη τόν Χρυ­σό­στομο, Ἀρ­χι­ε­πί­σκοπο Κων­σταν­τι­νου­πό­λεως. Ἀπό τόν 11ο μ.Χ. αἰ­ώνα ἔ­χει κα­θι­ε­ρω­θεῖ ὁ κοι­νός ἑ­ορ­τα­σμός […]