13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Δηλώσεις ΥΠΕΣ για την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Δηλώσεις ΥΠΕΣ για την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 9 / 2022 , 1:01 από news_room

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μεταβαίνει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, όπως ανακοίνωσε χθές στα Λύμπια.

Στο πλαίσιο του ετήσιου μνημοσύνου του ήρωα της ΕΟΚΑ Μιχάλη Ολύμπιου, ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι την ερχόμενη Τρίτη αναχωρεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για μια σειρά από επαφές.

Σημείωσε ότι πέραν της παρουσίας του σε εκδήλωση που διοργανώνει η ομογένεια  για τους εορτασμούς  της 1ης Οκτωβρίου, όπου θα συμμετέχει ως ο κύριος ομιλητής,   θα έχει και σειρά από άλλες επαφές.

Διευκρίνισε ότι έχουν διευθετηθεί επαφές με τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), τόσο με το γραφείο του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ όσο και με τον ίδιο τον Βοηθό του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ. Είπε ότι «θα γίνει από μέρους μας ενημέρωση αναφορικά με την υφιστάμενη κατάσταση, την επικρατούσα κατάσταση όσον αφορά το θέμα της μετανάστευσης στην Κύπρο και βεβαίως για τα θέματα που άπτονται των δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Εθνών στην πράσινη γραμμή».

«Θεωρώ ότι είναι μια σπουδαία ευκαιρία να υπάρχει μια σωστή, ορθολογιστή και κυρίως αντικειμενική ενημέρωση των ιδίων των αξιωματούχων και στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα, ώστε ακριβώς να δώσουμε την πραγματική διάσταση του θέματος», ανάφερε ο Υπουργός.

Ερωτηθείς ο Υπουργός Εσωτερικών εάν θα παρουσιάσει στοιχεία του προβλήματος, το οποίο υπάρχει κυρίως στην πράσινη γραμμή, ο κ. Νουρής απάντησε ότι θα «είναι πλήρης η ενημέρωση από τη δική μας πλευρά ακριβώς για να καταδείξουμε το πρόβλημα και το πού ακριβώς βρισκόμαστε σήμερα». «Και νομίζω ότι τέτοιες συναντήσεις είναι πάντοτε επωφελής, γιατί ακριβώς δεν υπάρχει από μέρους μας καμία απολύτως πρόθεση πέραν από τη διεκδίκηση των πραγματικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και σαν τέτοια αντιμετωπίζουμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση», πρόσθεσε.

Ενημέρωσε επιπλέον ότι θα είναι προσκεκλημένος και σε μια άλλη εκδήλωση στην οποία θα είναι ομιλητής.

Στα πλαίσια της τριήμερους συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου-Ισραήλ διοργανώνεται στο New Jersey, εξήγησε, μια ημερίδα με θέματα, μεταξύ άλλων, το θέμα της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.  Ανάφερε ότι στη συγκεκριμένη συζήτηση θα είναι παρούσα και η αμερικανική πλευρά.

Είπε ότι εκεί θα δοθεί η ευκαιρία να αναδειχθεί και ο ρόλος της Κύπρου που διαδραματίζει στην Ανατολική Μεσόγειο, «ιδιαίτερα δε μάλιστα μετά την πολύ σημαντική εξέλιξη και απόφαση της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών (ενν. πλήρης άρση εμπάργκο πώλησης όπλων) που δείχνει ξεκάθαρα ότι οι σχέσεις μας είναι ενδεχόμενα στο καλύτερο επίπεδο που ήταν ποτέ».

Σχετικά Άρθρα

Κυριακή Ε΄ των Νηστειών – Της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 / 4 / 2021 , 16:24 από news_room Σήμερα Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζουμε τη μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Ένεκα του ύψους της πνευματικής της άσκησης και της μετάνοιας της Οσίας Μαρίας, η Εκκλησία της αφιέρωσε εκτός από την ημέρα μνήμης της (την 1η Απριλίου) και τη σημερινή Πέμπτη Κυριακή […]

adologala.gr nea eidiseis kypros ekklisia

Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος Κύπρου Χρυσοστόμου για το Άγιον Πάσχα 2021

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 2 / 5 / 2021 , 3:52 από news_room Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος Κύπρου Χρυσοστόμου για το Άγιον Πάσχα 2021 † ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Β΄ ἐλέῳ Θεοῦ, Ἀρχιεπίσκοπος Νέας Ἰουστινιανῆς καὶ πάσης Κύπρου, Παντὶ τῷ Χριστεπωνύμῳ Πληρώματι τῆς Ἁγιωτάτης Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου, Χάριν, εἰρήνην καὶ εὐλογίαν παρὰ τοῦ ἐνδόξως ἐκ νεκρῶν Ἀναστάντος Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ. […]