21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Αντιμέτωποι με ελονοσία και άλλες ασθένειες οι πλημμυροπαθείς τώρα στο Πακιστάν

Αντιμέτωποι με ελονοσία και άλλες ασθένειες οι πλημμυροπαθείς τώρα στο Πακιστάν

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 9 / 2022 , 12:48 από news_room

Περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι έλαβαν θεραπεία για μολυσματικές και υδατογενείς νόσους μέσα σε μια ημέρα στις περιοχές του νότιου Πακιστάν που επλήγησαν από τις πλημμύρες, όπως έγινε σήμερα γνωστό από κυβερνητικά στοιχεία, την ώρα που ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες ξεπέρασε τους 1.500.

Στις πλημμυρισμένες περιοχές έχουν εμφανιστεί νόσοι περιλαμβανομένης της ελονοσίας, του Δάγκειου πυρετού, διάρροιας και δερματολογικών παθήσεων, σύμφωνα με μια έκθεση της επαρχιακής κυβέρνησης του Σινδ στο νότιο Πακιστάν, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έκθεση επιβεβαιώνει 588 κρούσματα ελονοσίας με άλλα 10.604 ύποπτα πέραν των 17.977 κρουσμάτων διάρροιας και των 20.064 κρουσμάτων δερματολογικών παθήσεων που ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη.

Συνολικά 2,3 εκατομμύρια ασθενείς έχουν λάβει θεραπεία από την 1η Ιουλίου σε κινητά νοσοκομεία και νοσοκομεία εκστρατείας που στήθηκαν στην πλημμυρισμένη περιοχή.

Βροχές μουσώνων-ρεκόρ που σημειώθηκαν στο νότιο και στο νοτιοδυτικό Πακιστάν και το λιώσιμο των παγετώνων στα βόρεια τμήματα της χώρας προκάλεσαν τις πλημμύρες από τις οποίες επηρεάστηκαν σχεδόν 33 εκατομμύρια άνθρωποι από τους 220 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας αυτής της Νότιας Ασίας, παρασύροντας σπίτια, καταστρέφοντας σοδειές, γέφυρες, δρόμους και κτηνοτροφικές μονάδες με ζημίες που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών ανακοίνωσε 1.508 νεκρούς, ανάμεσά τους 536 παιδιά και 308 γυναίκες.

Εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι έχουν τεράστιες ανάγκες βοήθειας σε τρόφιμα, κατάλυμα, πόσιμο νερό, τουαλέτες και φάρμακα.

Πολλοί κοιμούνται στο ύπαιθρο δίπλα σε υπερυψωμένους αυτοκινητοδρόμους.

Οι μουσώνες με τις καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες κάλυψαν με νερό τεράστιες εκτάσεις του Πακιστάν, σημειώνονται μια φορά στα 100 χρόνια και πιθανόν το φαινόμενο να ήταν εντονότερο αυτή τη φορά λόγω της κλιματικής αλλαγής, όπως ανακοίνωσαν χθες, Πέμπτη, επιστήμονες.

Σχετικά Άρθρα

Αγρυπνία των Χριστουγέννων στην Ιστορική Μητρόπολη της Έδεσσας

Αγρυπνία των Χριστουγέννων στην Ιστορική Μητρόπολη της Έδεσσας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 26 / 12 / 2021 , 13:47 από news_room Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ τελέσθηκε σε κλίμα κατανύξεως η Αγρυπνία των Χριστουγέννων το βράδυ της Παρασκευής 24 Δεκεμβρίου 2021 στον ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (παλαιά Μητρόπολη) Εδέσσης (14ος αι.). Φωτογραφίες πατώντας εδώ  Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν […]

Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT: η περιπετειώδης OCTAVIA

Auto: Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT: η περιπετειώδης OCTAVIA

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 5 / 2 / 2021 , 16:19 από news_room Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT: η περιπετειώδης OCTAVIA Έναρξη διάθεσης της νέας SKODA OCTAVIA SCOUT στην Ελλάδα Αποκλειστικά σε Sportswagon αμάξωμα, με όλα τα προτερήματα που χαρακτηρίζουν τη νέα γενιά του μοντέλου Τετρακίνητη, με αυξημένη κατά 15 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος και εξωτερικό πακέτο […]