28 °C Athens, GR
23/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής ο Αμερικής Ελπιδοφόρος Ο Ελληνορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας γιορτάζει τα 100 χρόνια στην κοινότητα Charlotte Άφιξη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας Αγιασμός για την έναρξη της νέας Δικαστικής Χρονιάς στη Καστοριά Πειραιώς Σεραφείμ: Ο ΛΟΑΤΚΙ-σμός είναι μια σύγχρονη λυδία λίθος για την υποταγή στην «προοδευτική» παγκόσμια τάξη Η εορτή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Αγίους Τόπους Ο επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Αρχιεπισκοπικός Αγιασμός στον Άρειο Πάγο για την έναρξη της νέας Δικαστικής χρονιάς Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη – Γενικού Γραμματέα των ΗΕ στη Νέα Υόρκη – Οι δηλώσεις του Προέδρου Κρεμλίνο: Αναπόφευκτη η αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στο Κίεβο και τους Ευρωπαίους συμμάχους του

Συμμετοχή του Υπουργού Υγείας στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πράγα

Συμμετοχή του Υπουργού Υγείας στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πράγα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 8 / 9 / 2022 , 11:36 από news_room

O Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, συμμετείχε χθες Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα.

Κατά τη σύνοδο, οι Υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησαν θέματα για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και ειδικότερα τις επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο εμβολιασμός ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την αποτροπή ασθενειών και η Εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Καταπολέμησης του Καρκίνου.

Όσον αφορά στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, ο Υπουργός Υγείας επικεντρώθηκε στην κατάστρωση ενδελεχούς και αποτελεσματικού πλάνου για την αναδόμηση του Συστήματος Υγείας της Ουκρανίας, δήλωνοντας την ετοιμότητα της Κυπριακής κυβέρνησης για έμπρακτη στήριξη, καθώς η Κύπρος εδώ και 48 χρόνια βιώνει την προσφυγια και τις επιπτώσεις που επέφερε η τουρκική εισβολή.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με το Συμβούλιο της Επιτροπής του Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), οι Υπουργοί Υγείας της Ε.Ε έτυχαν ενημέρωσης για τα συμβόλαια και την προμήθεια των επικαιροποιημένων εμβολίων κατά της νόσου COVID-19. Σημειώνεται ότι, μετά από παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και του Υπουργού Υγείας της Ελλάδας, κ. Θάνου Πλεύρη, επιτεύχθηκε συμφωνία με τις φαρμακευτικές εταιρείες και στην περίπτωση που αδειοδοτούνται νέα εμβόλια από μια εταιρεία που έχουν αυξημένη αποτελεσματικότητα στις νέες παραλλαγές του ιού, τότε αυτομάτως όλες οι μετέπειτα παραδόσεις θα αφορούν την επικαιροποιημένη μορφή του εμβολίου. Επίσης, μετά από πρόταση του κ. Χατζηπαντέλα, συμφωνήθηκε όπως τα κράτη μέλη της ΕΕ, σε περίπτωση μειωμένων αναγκών σε εμβόλια κατά το 2023, έχουν την δυνατότητα μεταφοράς των κατανεμηθέντων δόσεων στην επόμενη χρονιά.

Όσον αφορά στην Εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Καταπολέμησης του Καρκίνου, ο Υπουργός Υγείας εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελείται από την Επίτροπο Υγείας κα Στέλλα Κυριακίδου, ενώ παράλληλα ανάφερε ότι η Ευρώπη μπορεί και θα πρέπει να πρωτοπορεί στην έρευνα και στην τεχνολογία στον τομέα της Υγείας, θέτοντας ως παράδειγμα καινοτόμο ακτινοθεραπευτικό εξοπλισμό που αναπτύσσεται στη Φινλανδία.

Τέλος, ο κ. Χατζηπαντέλα ενημέρωσε την ολομέλεια για την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να ιδρύσει Γραφείο της Περιφέρειας Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κύπρο, που θα ασχολείται με τα λοιμώδη νοσήματα.

Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησε η αποκατάσταση της Ι.Μ. “Άξιον Εστί” στο Northcote της Βικτώριας – Adologala

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 12 / 2020 , 18:32 από news_room Ξεκίνησε το έργο αποκατάστασης της Ι.Μ. “Άξιον Εστί” στο Northcote της Βικτώριας    Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής “Άξιον Εστί”, στο Northcote της Βικτώριας. Οι […]

Σύλληψη 31χρονης για κλοπή και κλεπταποδοχή αυτοκινήτου

Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας & φωτογραφιών αλλοδαπής που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 8 / 2021 , 20:36 από news_room Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες αλλοδαπής, κατηγορούμενης ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες σε διάφορες περιοχής της χώρας, η οποία συνελήφθη την 13-07-2021 από αστυνομικούς […]

Pin It on Pinterest