22 °C Athens, GR
01/10/2022

Τελευταια Νέα
Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν «κάθε εκατοστό» εδάφους του ΝΑΤΟ Φθιώτιδος Συμεών: «Η μουσική παράδοση είναι πρώτιστα ασκητική παράδοση» Την Τρίτη ξεκινά εργασίες η Ιερά Σύνοδος – Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι Εκλογές νέων Μητροπολιτών O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Σεμινάριο του Ι.Π.Ε. για την Κυβερνοασφάλεια στους εκκλησιαστικούς οργανισμούς Πρόσκληση για συμμετοχή σε εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ Την πρώτη του επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πραγματοποιήσει ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Κοινή Δήλωση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Μουσείου της Βίβλου Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Πέρθη Τον αγιασμό έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος

Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Θεόδωρου στη Μαδαγασκάρη

Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Θεόδωρου στη Μαδαγασκάρη

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 9 / 2022 , 12:55 από news_room

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022,  ώρα  15:00 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας αφίχθη στο Ανταναναρίβο συνεχίζοντας την ιεραποστολική περιοδεία Του στην Ιερά Μητρόπολη Ανταναναρίβο και Βορείου Μαδαγασκάρης. Το βράδυ ο Μακαριώτατος με την συνοδεία του παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Εξοχότατος Πρέσβης της Αιγύπτου κ. Usama Khalil.

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην νέα έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως στην πόλη του Ανταναναρίβο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης απένειμε τον Ταξιάρχη Αξίας Σάββα του Ηγιασμένου στον π. Παναγιώτη Παπαΐωαννου και τον Ταξιάρχη Σαββα του Ηγιασμένου στον κ. Ιωάννη Αντωνιάδη για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά τους στην ιεραποστολή.

Εν συνεχεία τέλεσε τα εγκαίνια του νέου Μητροπολιτικού Μεγάρου, το οποίο θα φιλοξενεί τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, την Μητροπολιτική κατοικία καθώς επίσης και ξενώνες φιλοξενίας των λαϊκών και κληρικών μελών του Ιεραποστολικού κλιμακίου.

Το βράδυ ο Μακαριώτατος παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του ο Επίτιμος πρόξενος Κύπρου στην Μαδαγασκάρη κ. Παναγιώτης Ταλούμης.

Καλωσορίζοντας ο κ.Πρόξενος τόνισε την δυναμική παρουσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στο νησί της Μαδαγασκάρης και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την ανιδιοτελή ποιμαντική του μέριμνα.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε θερμά τον κ.Πρόξενο για την πρόσκληση και αναφέρθηκε εκτενώς στην τεράστια προσφορά των αποδήμων στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, μην λησμονώντας να μνημονεύσει τις αρετές που διακρίνουν τον κ.Ταλούμη ο οποίος ως γνήσιος Αρκάδας απόγονος του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, αγαπάει την εκκλησία και την πατρίδα μας.

Κατακλείων απένειμε τον Ταξιάρχη Σάββα του Ηγιασμένου στους δύο υιούς του Βασίλη και Ιωάννη Ταλούμη.

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022, παρουσία των Κρατικών και Τοπικών Αρχων, του Εξοχ. Πρέσβεως της Αιγύπτου κ. Usama Khalil, του Επιτίμου Προξένου της Κύπρου κ Ταλούμη Παναγιώτη και πλήθους λαού, ο Μακαριώτατος εγκαινίασε το νέο Κολλέγιο της Ιεράς Μητροπόλεως με την ονομασία “Ακαδημία Πλάτωνος”. Πρόκειται για ενά υπερσύγχρονο και πρότυπο οικοδόμημα, αρίστης αρχιτεκτονικής, εξοπλισμένο πλήρως τεχνολογικά, το οποίο αποτελεί ένα στολίδι για την πρωτεύουσα και θα στεγάσει περί τους 450 φοιτητές.

Εν συνεχεία στον λόγο του ευχαρίστησε τους απανταχού Έλληνες για την τεράστια υλική και ηθική στήριξη που προσφέρουν στην ιεραποστολή. Έπίσης ανέφερε χαρακτηριστικά «τα έργα που κάνουμε για τον εαυτό μας πεθαίνουν, τα έργα που κάνουμε για τους άλλους μένουν».

Εξέφρασε την ευαρέσκεια και τον δίκαιο έπαινο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Ιγνάτιο, του οποίου εξήρε το σημαντικό έργο, τόσο το πρόσφατο όσο και αυτό που έχει συντελεσθεί στα 18 χρόνια της διακονίας του στο νησί της Μαδαγασκάρης.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι ιερείς παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν του Μακαριωτάτου, ο οποίος τους μίλησε και τους συμβούλευσε πατρικά. Οι Ιερείς ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο για την πατρική του αγάπη και υπεσχέθησαν πλήρη αφοσίωση στην Αλεξανδρινή εκκλησία.

Σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος ο Β’ ανεχώρησε για την Πατριαρχική Έδρα, προπεμφθείς στον κρατικό αερολιμένα Μαγαδασκάρης από τον Σεβ.Μητροπολίτη κ.Ιγνάτιο, τον Εξοχ. Πρέσβη της Αιγύπτου, τον Εντιμ. Επίτιμο Πρόξενο της Κύπρου και τον Ιερό Κλήρο.

Έχοντας ολοκληρώσει καρποφόρως, πλήρης χαράς και ικανοποιήσεως την ιεραποστολική περιοδεία του, στην ευλογήμενη τούτη εσχατιά της γης, όπου ο λύχνος της Ορθοδοξίας φωτίζει την ειρηνική ζωή των ευλογημένων κατοίκων της. Δόξα τω Θεώ.

Πηγή: adologala.gr

Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Θεόδωρου στη Μαδαγασκάρη Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Θεόδωρου στη Μαδαγασκάρη Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Θεόδωρου στη Μαδαγασκάρη Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Θεόδωρου στη Μαδαγασκάρη Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Θεόδωρου στη Μαδαγασκάρη Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Θεόδωρου στη Μαδαγασκάρη Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Θεόδωρου στη Μαδαγασκάρη Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Θεόδωρου στη Μαδαγασκάρη Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Θεόδωρου στη Μαδαγασκάρη Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Θεόδωρου στη Μαδαγασκάρη Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Θεόδωρου στη Μαδαγασκάρη Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Θεόδωρου στη Μαδαγασκάρη Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Θεόδωρου στη Μαδαγασκάρη Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Θεόδωρου στη Μαδαγασκάρη Ολοκληρώθηκε η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Θεόδωρου στη Μαδαγασκάρη

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 64 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους στην πολιτεία του Κεντάκι

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 64 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους στην πολιτεία του Κεντάκι

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 23 / 12 / 2021 , 1:43 από news_room Τουλάχιστον 64 άνθρωποι, μεταξύ αυτών έξι παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, μετά το πέρασμα ανεμοστρόβιλων μονάχα στην αμερικανική πολιτεία του Κεντάκι, σύμφωνα με ένα προσωρινό απολογισμό, με τον οποίο αυξάνονται σε τουλάχιστον 78 οι νεκροί στο νότιο και κεντρικό […]

Η NASA εγκαινίασε τη νέα εποχή με την πρώτη επιχειρησιακή εκτόξευση του SpaceX Crew Dragon με 4 αστροναύτες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 15 / 11 / 2020 , 20:25 από Μετά από έξι χρόνια, δύο επιτυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις και μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική επιχείρηση, η NASA είναι έτοιμη να ξεκινήσει τέσσερις αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αυτό το Σαββατοκύριακο, την πρώτη πτήση πιστοποιημένη από την κυβέρνηση ενός διαστημικού σκάφους SpaceX Crew […]

Pin It on Pinterest