16 °C Athens, GR
05/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πλήθος εκδηλώσεων για την Αγιοκατάταξη της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Μητρόπολη Λέρου Η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη Γεωργία Καρασιώτου επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Με επιτυχία η παρουσίαση της έκδοσης της Ι.Μ. Παντοκράτορος στην Αθήνα Τελέστηκε η κηδεία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Αντρέα Στυλιανού Το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορούσε να αποφασίσει τη Δευτέρα εάν ο Τραμπ μπορεί να αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο του 2024 Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Χειροτονία Επισκόπου Ιππώνος Στεφάνου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στο Καϊρο της Αιγύπτου Χειροτονία νέου Διακόνου Δημητρίου Λεονταράκη στον Άγιο Βασίλειο Πειραιώς Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών o Μητροπολίτης Κηφισίας Ιερατική Σύναξη κληρικών Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως

Επιτυχής η εκδήλωση της Νεότητας του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 11 / 9 / 2022 , 23:27 από news_room

Σήμερα,  Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022,  πραγματοποιήθηκε παράλληλη εκδήλωση βυζαντινής μουσικής καθώς και έκθεση αγιογραφίας από τα εργαστήρια  που  δραστηριοποιούνται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πολυετή δράση του εργαστηρίου βυζαντινής μουσικής και του νεοσύστατου τμήματος  αγιογραφίας  στα πλαίσια παρουσίασης του έργου που επιτελεί ο τομέας της νεότητας της ενορίας που βρίσκεται υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του άξιου Ιερέως  Πατρός  Κωνσταντίνου Πετάση. Ο π.Κωνσταντίνος καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους εξηρε αρχικά το έργο του πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού και καθηγητή της σχολής Β.Μ. που επί σειρά ετών, κ. Αθανάσιου Δασκαλοθανάση, ο οποίος διευθύνει την σχολή που λειτουργεί στον ναό και χορηγεί αναγνωρισμένα πτυχία καθώς και την νέα αρχή της σχολής Αγιογραφίας του καταξιωμένου Αγιογράφου κ. Κώστα Αποστολίδη.

Στην συνέχεια παρουσιαστήκαν ύμνοι εναλλακτικά, ήτοι χορωδιακώς και μονωδιακώς από τους μαθητές του σχολείου Βυζαντινής Μουσικής ρου Ιερού Ναού, οι οποίοι έψαλλαν με βάση το έτος τους, αντίστοιχα μουσικά κομμάτια. Οι ακροατές χειροκρότησαν με ενθουσιασμό  την προσπάθεια των μαθητών και του δασκάλου κ. Αθανασίου Δασκαλοθανάση, και τους ενθάρρυναν με σχόλια τους να συνεχίσουν την μάθηση μέχρι του πτυχίου τους.

Στο τέλος  ο Δάσκαλος της αγιογραφίας κ. Κώστας Αποστολίδης  παρουσίασε τα έργα των πρωτοετών μαθητών της σχολής αγιογραφίας και απάντησε σε απορίες των παρευρισκομένων.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρισάγιο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας υπέρ των αγωνισαμένων και πεσόντων από την Εθνική Φρουρά

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 3 / 2021 , 15:38 από news_room Σήμερα, Σάββατο των Ψυχών, πραγματοποιήθηκαν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και σε άλλα νεκροταφεία, τρισάγια στη μνήμη των υπέρ πίστεως και πατρίδος αγωνισαμένων και πεσόντων εν πολέμω και εν ειρήνη Ειδήσεις από την Εθνική Φρουρά

Συμμετοχή Υπουργού Εθνικής Αμύνης Ν. Παναγιωτόπουλου στις εργασίες της 58ης διασκέψεως ασφαλείας στο Μόναχο

Συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Ν. Παναγιωτόπουλου στην 58η διάσκεψη ασφαλείας στο Μόναχο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 2 / 2022 , 21:31 από news_room Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μετέβη χθές Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 αεροπορικώς από τις Βρυξέλλες στο Μόναχο, προκειμένου να συμμετάσχει στην 58η Ετήσια Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.