20 °C Athens, GR
14/05/2024

Τελευταια Νέα
Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στους εορτασμούς για τα “Ελευθέρια” της Αλεξανδρουπόλεως Κυριακή του Θωμά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Λισαβώνα Με επιτυχία το σεμινάριο «Προκλήσεις της Θαλάσσιας Ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Η περίπτωση της Ανατολικής Μεσογείου» Εγκαινιάστηκε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας του Δήμου Αθηναίων Στην Κίνα θα μεταβεί ο Προέδρος Πούτιν στις 16-17 Μαΐου Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στον εσπερινό του πολιούχου της πόλης του Ζωγράφου, Αγίου Θεράποντος ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στον Άγιο Θεράποντα Ζωγράφου Η εορτή της Οσίας Σοφίας στην Ι.Μ. Κλεισούρας Καστοριάς

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη – Adologala.gr

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 8 / 2022 , 5:45 από news_room

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη – Adologala.gr

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη Μελβούρνη, προεξάρχοντος, κατά τις Ιερές Ακολουθίες, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Την παραμονή της εορτής, ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου North Altona. Παρόντες ήταν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και Κερασούντος κ. Ευμένιος, πλήθος κληρικών και αρκετοί πιστοί, οι οποίοι έσπευσαν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας.

Κατά τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσευχητική ζωή της Παναγίας και έδωσε βαρύτητα στην οικογενειακή προσευχή, η οποία, όπως τόνισε, έχει εκλείψει στις ημέρες μας. Σημείωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά τα εξής: «Σήμερα οικογενειακώς πάμε διακοπές, οικογενειακώς πάμε για ψώνια, οικογενειακώς πάμε τις επισκέψεις μας, αλλά δεν κάνουμε οικογενειακή προσευχή. Όλοι μαζί. Ο πατέρας και η μάνα και τα παιδιά να σταθούν μπροστά στην εικόνα του Χριστού και να προσευχηθούν. Και μετά παραπονιόμαστε ότι αυξάνονται τα διαζύγια. Σας προκαλώ λοιπόν να μου δείξετε ένα ζευγάρι που κάνει οικογενειακή προσευχή και εγώ θα σας εγγυηθώ ότι αυτό το ζευγάρι δε θα χωρίσει ποτέ».

Ανήμερα της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας, εν πληθούση εκκλησία και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ενορία Παναγίας Σουμελά στο προάστιο East Keilor της Μελβούρνης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, πλαισιούμενου από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως και Κερασούντος, από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, και από ιερείς της πόλεως της Μελβούρνης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ανεγνώσθη το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου, δια του οποίου υπενθυμίζεται ότι με την Κοίμηση της Θεοτόκου «κλίμαξ προς ουρανόν ο τάφος γίνεται ..» και απευθύνεται πατρική παρότρυνση από τον Σεβασμιώτατο να μιμηθούμε τις αρετές της Παναγίας μας, ώστε να αξιωθούμε να βαδίσουμε στη νοητή κλίμακα που οδηγεί στην επουράνια ζωή.

Επίσης, έλαβε χώρα η χειροθεσία, σε Πρωτοπρεσβύτερο, του Ιερατικώς Προϊσταμένου της Ενορίας Παναγίας Σουμελά, π. Ιορδάνη Κρικέλη, τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος επαίνεσε και ευχαρίστησε θερμά για την πολυετή προσφορά του στην τοπική Εκκλησία της Αυστραλίας.

Παρόντες, ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ήταν μεταξύ άλλων ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, η ομογενής ομοσπονδιακή Βουλευτής κ. Μαρία Βαμβακινού, η οποία δέχθηκε από τον Σεβασμιώτατο μία εικόνα ως δώρο για την ονομαστική της εορτή, καθώς επίσης ο κ. Νικόλαος Αρχοντώνης, κατά σάρκα αδελφός του Οικουμενικού Πατριάρχου, και η σύζυγός του, Αικατερίνη.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε εόρτιο γεύμα στην αίθουσα της Ενορίας.

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη - Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη - Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη - Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη - Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη - Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη - Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη - Adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

adologala web traffic

Τριάντα τρείς χιλιάδες επισκέπτες για τον Σεπτέμβριο στο adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 10 / 2023 , 2:54 από news_room Η εμπιστοσύνη των αναγνωστών του portal adologala.gr τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς. Στον καιρό της ηλεκτρονικής πληροφόρησης που οι ειδήσεις μεταφέρονται από την μία άκρη του πλανήτη στην άλλη, την ίδια στιγμή, που επίσης υπάρχουν δεκάδες εκατοντάδες σελίδες ειδησεογραφικού περιεχομένου το adologala.gr κερδίζει σιγά […]

Ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Νικολάου στο Τρίκορφο Φωκίδος.

Ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Νικολάου στο Τρίκορφο Φωκίδος

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 5 / 12 / 2022 , 23:27 από news_room Με κατάνυξη και λαμπρότητα τελέστηκε ο εσπερινός του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας στο Ιερό Ησυχαστήριό μας στο Τρίκορφο Φωκίδος την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022. Ο Άγιος Νικόλαος τιμάται ιδιαιτέρως κάθε χρόνο στο Ιερό Ησυχαστήριό μας, όπου χάρη στη θαυματουργό εικόνα του που […]