18 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη – Adologala.gr

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 8 / 2022 , 5:45 από news_room

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη – Adologala.gr

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη Μελβούρνη, προεξάρχοντος, κατά τις Ιερές Ακολουθίες, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Την παραμονή της εορτής, ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου North Altona. Παρόντες ήταν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και Κερασούντος κ. Ευμένιος, πλήθος κληρικών και αρκετοί πιστοί, οι οποίοι έσπευσαν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας.

Κατά τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσευχητική ζωή της Παναγίας και έδωσε βαρύτητα στην οικογενειακή προσευχή, η οποία, όπως τόνισε, έχει εκλείψει στις ημέρες μας. Σημείωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά τα εξής: «Σήμερα οικογενειακώς πάμε διακοπές, οικογενειακώς πάμε για ψώνια, οικογενειακώς πάμε τις επισκέψεις μας, αλλά δεν κάνουμε οικογενειακή προσευχή. Όλοι μαζί. Ο πατέρας και η μάνα και τα παιδιά να σταθούν μπροστά στην εικόνα του Χριστού και να προσευχηθούν. Και μετά παραπονιόμαστε ότι αυξάνονται τα διαζύγια. Σας προκαλώ λοιπόν να μου δείξετε ένα ζευγάρι που κάνει οικογενειακή προσευχή και εγώ θα σας εγγυηθώ ότι αυτό το ζευγάρι δε θα χωρίσει ποτέ».

Ανήμερα της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας, εν πληθούση εκκλησία και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ενορία Παναγίας Σουμελά στο προάστιο East Keilor της Μελβούρνης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, πλαισιούμενου από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως και Κερασούντος, από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, και από ιερείς της πόλεως της Μελβούρνης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ανεγνώσθη το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου, δια του οποίου υπενθυμίζεται ότι με την Κοίμηση της Θεοτόκου «κλίμαξ προς ουρανόν ο τάφος γίνεται ..» και απευθύνεται πατρική παρότρυνση από τον Σεβασμιώτατο να μιμηθούμε τις αρετές της Παναγίας μας, ώστε να αξιωθούμε να βαδίσουμε στη νοητή κλίμακα που οδηγεί στην επουράνια ζωή.

Επίσης, έλαβε χώρα η χειροθεσία, σε Πρωτοπρεσβύτερο, του Ιερατικώς Προϊσταμένου της Ενορίας Παναγίας Σουμελά, π. Ιορδάνη Κρικέλη, τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος επαίνεσε και ευχαρίστησε θερμά για την πολυετή προσφορά του στην τοπική Εκκλησία της Αυστραλίας.

Παρόντες, ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ήταν μεταξύ άλλων ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, η ομογενής ομοσπονδιακή Βουλευτής κ. Μαρία Βαμβακινού, η οποία δέχθηκε από τον Σεβασμιώτατο μία εικόνα ως δώρο για την ονομαστική της εορτή, καθώς επίσης ο κ. Νικόλαος Αρχοντώνης, κατά σάρκα αδελφός του Οικουμενικού Πατριάρχου, και η σύζυγός του, Αικατερίνη.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε εόρτιο γεύμα στην αίθουσα της Ενορίας.

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη - Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη - Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη - Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη - Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη - Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη - Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ελληνοπρεπέστατη και μακρινή Μελβούρνη - Adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκε από το υπουργείο Υγείας η ομογενής Τζένη Μικάκου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 9 / 2020 , 11:20 από Μελβούρνη.– Η κ. Τζένη Μικάκου ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου την παραίτησή της από το Υπουργείο Υγείας, αλλά και τη Βουλή, αναφέροντας στη δήλωσή της ότι λυπάται βαθιά για την κατάσταση που βρέθηκαν οι κάτοικοι της Βικτώριας, αλλά υποστηρίζει τους χειρισμούς της για την αντιμετώπιση […]

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον ιδρυτή της διαδικτυακής πλατφόρμας Instashop

Τον ιδρυτή της Instashop, Γιάννη Τσιώρη, που κατόρθωσε να πετύχει μια τις μεγαλύτερες εξαγορές στη Μέση Ανατολή και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας ελληνικών συμφερόντων στον τομέα της τεχνολογίας συνάντησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. «Είναι πολύ εντυπωσιακό αυτό το οποίο πετύχατε», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή του να […]