23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Πορτογαλία: Σε κατάσταση συναγερμού, η χώρα εξακολουθεί να δίνει μάχη εναντίον των πυρκαγιών

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 8 / 2022 , 17:08 από news_room

Η Πορτογαλία, η οποία από τις αρχές Ιουλίου πλήττεται από ένα τρίτο κύμα καύσωνα, δίνει σήμερα μάχη εναντίον πολλών πυρκαγιών ενώ η χώρα βρίσκεται μέχρι αύριο, Τρίτη, σε κατάσταση συναγερμού λόγω αυξημένου κινδύνου για δασικές πυρκαγιές.

Σήμερα το πρωί, σχεδόν 1.800 πυροσβέστες έδιναν μάχη για να σβήσουν τις φλόγες στην πορτογαλική επικράτεια, σύμφωνα με τα δεδομένα της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Η σημαντικότερη πυρκαγιά μαίνεται στην περιφέρεια της Βίλα Ρεάλ, στη βόρεια Πορτογαλία, και εξαπλώνεται στο εσωτερικό μιας ορεινής ζώνης με δύσκολη πρόσβαση.

Η κατάσταση συναγερμού, η οποία κηρύχθηκε χθες, Κυριακή, από την κυβέρνηση, περιορίζει κυρίως την πρόσβαση στα δάση και απαγορεύει τη χρήση μηχανημάτων ή τα θεάματα πυροτεχνημάτων για να αποφευχθεί η εκδήλωση πυρκαγιών.

Έχει επίσης στόχο να ενισχυθούν τα επίπεδα της κινητοποίησης των υπηρεσιών διάσωσης και των εξουσιών τους.

Για σήμερα και αύριο, Τρίτη, το Πορτογαλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (IPMA) προβλέπει θερμοκρασίες γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στις εσωτερικές περιφέρειες της χώρας.

Η Πορτογαλία, η οποία αντιμετωπίζει φέτος εξαιρετικές συνθήκες ξηρασίας, κατέγραψε ήδη τον πιο ζεστό Ιούλιο σε διάστημα σχεδόν ενός αιώνα.

Από την αρχή της χρονιάς, σχεδόν 940.000 στρέμματα κάηκαν στη χώρα. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες καμένες εκτάσεις από τις φονικές πυρκαγιές του 2017 που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 100 ανθρώπους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Ινστιτούτου για την Προστασία της Φύσης και των Δασών (ICNF).

Μόνο η δασική πυρκαγιά στον εθνικό δρυμό Σέρα ντα Εστρέλα, μια προστατευόμενη ορεινή περιφέρεια στην κεντρική Πορτογαλία, κατέκαψε τις τελευταίες εβδομάδες περισσότερα από 250.000 στρέμματα βλάστησης, πριν ανακοινωθεί την Τετάρτη πως τέθηκε υπό έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Φωτογραφία: Αρχείο adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Λαμπρά τα ονομαστήρια του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Λαμπρά τα ονομαστήρια του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 26 / 1 / 2023 , 23:47 από news_room Με τη δέουσα εκκλησιαστική ιεροπρέπεια και σεμνότητα, τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Θεολόγου, στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία. Της Ακολουθίας προέστη ο εορτάζων, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας […]

Συναντήσεις Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη με τους ομολόγους του από Η.Α.Ε, Αίγυπτο & Ιορδανία

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 2 / 2021 , 23:18 από news_room Συναντήσεις Υπουργού Άμυνας με το Διάδοχο Πρίγκηπα του Άμπου Ντάμπι και Αναπλ. Ανώτατο Διοικητή των Εμιρατινών Ε.Δ. και με τους ομολόγους του από τα ΗΑΕ, Αίγυπτο και Ιορδανία Τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης και αναβάθμισης των δεσμών Κύπρου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συζήτησαν ο Υπουργός Άμυνας […]