18 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

ΗΠΑ: Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία οδηγεί 40 εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα

ΗΠΑ: Ο πόλεμος από της Ρωσίας στην Ουκρανία οδηγεί 40 εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 8 / 2022 , 1:21 από news_room

ΗΠΑ: Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία οδηγεί 40 εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα

Η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ δήλωσε χθές Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022, ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα προκαλέσει επισιτιστική ανασφάλεια σε 40 εκατομμύρια ανθρώπους και ότι η υποσαχάρια Αφρική θα πληγεί περισσότερο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξασφάλισαν 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την επισιτιστική ασφάλεια στη σύνοδο κορυφής της G7, από τα οποία τα 2,76 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν η δική τους συνεισφορά.

Υπάρχουν επίσης σχέδια από τις ΗΠΑ να συνεισφέρουν με 150 εκατομμύρια δολάρια σε νέα ανθρωπιστική αναπτυξιακή βοήθεια στην Αφρική εν αναμονή της έγκρισης του Κογκρέσου, πρόσθεσε.

Κυβερνήσεις αφρικανικών χωρών έχουν αποφύγει σε μεγάλο βαθμό να πάρουν θέση στον πόλεμο και έχουν αρνηθεί να συμμετάσχουν στις καταδίκες και στις κυρώσεις της Δύσης.

Οι Αφρικανοί «δεν θέλουν να πιέζονται να διαλέξουν πλευρά» σε μια επανάληψη του Ψυχρού Πολέμου, αλλά «πρέπει να γνωρίζουν τα γεγονότα», δήλωσε η Γκρίνφιλντ.

Ενώ η ενέργεια, η κλιματική αλλαγή, η πανδημία και οι συγκρούσεις είναι οι βασικές αιτίες των παγκόσμιων προβλημάτων εφοδιασμού τροφίμων, η «πιο ύπουλη πηγή» είναι η πείνα που χρησιμοποιείται σκόπιμα ως όπλο πολέμου, είπε.

«Η Ρωσία έχει καταλάβει συστηματικά μερικές από τις πιο παραγωγικές γεωργικές εκτάσεις της Ουκρανίας, καταστρέφοντας χωράφια με νάρκες και βόμβες», δήλωσε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ.

«Ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεστε για τη Ρωσία, όλοι έχουμε ένα ισχυρό κοινό συμφέρον να μετριάζουμε τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην επισιτιστική ασφάλεια», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Καμερούν την περασμένη εβδομάδα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χρησιμοποίησε παρόμοια γλώσσα όταν περιέγραψε την παγκόσμια επισιτιστική κρίση ως ένα από τα «όπλα του πολέμου» της Ρωσίας.

Η Μόσχα αρνείται την ευθύνη για την επισιτιστική κρίση και επιρρίπτει την ευθύνη στις δυτικές κυρώσεις για την επιβράδυνση των εξαγωγών τροφίμων και λιπασμάτων.

Η Γκρίνφιλντ σήμερα αντέκρουσε αυτόν τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι η Ρωσία λαμβάνει σκοπίμως μέτρα για να διαταράξει τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων κατηγορώντας την ίδια ώρα τη Δύση.

«Δεν έχουμε δει καμία ένδειξη ότι η Ρωσία θα αποδεχθεί μια διπλωματική λύση» στον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπλήρωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Η Κύπρος θα συμμετέχει στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO2020 στο Ντουμπάι

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 23 / 9 / 2021 , 14:17 από news_room Στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO2020, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1ης Οκτωβρίου 2021 – 31ης Μαρτίου 2022 στο Ντουμπάι, θα συμμετέχει η Κύπρος. Η συμμετοχή της χώρας μας τελεί υπό τον συντονισμό του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest […]

ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως στη Βουλή για Επιστολική ψήφο Εθνική, ιστορική αλλαγή πέρα και πάνω από κόμματα

ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως στη Βουλή για Επιστολική ψήφο: Εθνική, ιστορική αλλαγή πέρα και πάνω από κόμματα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 15 / 1 / 2024 , 16:07 από news_room ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως στη Βουλή για Επιστολική ψήφο: Εθνική, ιστορική αλλαγή πέρα και πάνω από κόμματα Τις τομές που εισάγει το σχέδιο νόμου με τίτλο «Εκλογή ευρωβουλευτών, διευκόλυνση εκλογέων μέσω επιστολικής ψήφου, εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών» παρουσίασε η Υπουργός […]