20 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

ΗΠΑ: Η ξηρασία αποκάλυψε ίχνη δεινοσαύρων στην κοίτη ποταμού στο Τέξας

ΗΠΑ: Η ξηρασία αποκάλυψε ίχνη δεινοσαύρων στην κοίτη ποταμού στο Τέξας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 8 / 2022 , 13:26 από news_room

Λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, ίχνη δεινοσαύρων – που χρονολογούνται πριν από 113 εκατομμύρια χρόνια – ήρθαν στο φως σε μια αποξηραμένη κοίτη ποταμού στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως δήλωσε χθες Τρίτη αξιωματούχος της αμερικανικής πολιτείας.

Τα ίχνη των δεινοσαύρων παρέμεναν θαμμένα κάτω από ιζήματα που καλύπτονταν από νερό, κάτι που βοήθησε στη διατήρησή τους.

«Λόγω των υπερβολικά ξηρών συνθηκών αυτό το καλοκαίρι, ο ποταμός έχει στεγνώσει εντελώς στα περισσότερα σημεία, αποκαλύπτοντας έτσι νέα ίχνη στο πάρκο», δήλωσε η Στέφανι Σαλίνας Γκαρσία από το τμήμα που είναι αρμόδιο για τα πάρκα και την άγρια ζωή στο Τέξας.

Η ανακάλυψη ενθουσίασε τους υπαλλήλους αυτού του πάρκου, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη του Ντάλας και ονομάστηκε «Κοιλάδα Δεινοσαύρων» λόγω της παρουσίας πολυάριθμων ιχνών δεινοσαύρων στη γύρω περιοχή.

Σε εικόνες που δημοσίευσε το Dinosaur Valley State Park στα κοινωνικά δίκτυα, γίνεται λόγος για μια από τις μεγαλύτερες ακολουθίες ιχνών δεινοσαύρων στον κόσμο. Εθελοντές έσπευσαν να βοηθήσουν τους ειδικούς στον καθαρισμό της περιοχής, προκειμένου τα ίχνη να διακρίνονται ευκολότερα.

«Τα περισσότερα ίχνη που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, σε διαφορετικά σημεία του ποταμού, προέρχονται από έναν Ακροκανθόσαυρο», διευκρίνισε η Στέφανι Σαλίνας Γκαρσία. Το θηριόποδο εκτιμάται πως είχε ύψος 5 μέτρων και ζύγιζε σχεδόν επτά τόνους.

Ο Σαυροποσειδώνας είναι άλλο ένα είδος δεινόσαυρου που άφησε τα ίχνη του στο πάρκο. Εκτιμάται πως με τον μακρύ λαιμό του έφθανε σε ύψος τα 18 μέτρα και ζύγισε περίπου 44 τόνους.

«Τα ίχνη δεινοσαύρων στο πάρκο χρονολογούνται πριν από 113 εκατομμύρια χρόνια», τόνισε η Στέφανι Σαλίνας Γκαρσία.

Το Dinosaur Valley State Park άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 1972. Όπως υπογραμμίζεται στον ιστότοπό του, έχει στόχο να προστατεύσει τα πολυάριθμα προϊστορικά ίχνη που βρίσκονται στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Φωτογραφία άρθρου: Cnn.gr

Σχετικά Άρθρα

Προσφορά Αγάπης από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη ένδυσης και υπόδησης που προήλθαν από την κοινή εκστρατεία αγάπης και προσφοράς της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με την διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) προσφέρθηκαν σε συνανθρώπους μας οι οποίοι δοκιμάζονται ποικιλοτρόπως από την φτώχεια και την ανέχεια. Εκ μέρους της διοίκησης του Σ.Ε.Φ. παρέστη η πρόεδρος κα Χριστίνα […]

Το YouTube ανέστειλε τη λειτουργία του καναλιού του Προέδρου της Βραζιλίας για μία εβδομάδα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 26 / 10 / 2021 , 16:56 από news_room Η διαδικτυακή πλατφόρμα YouTube ανέστειλε χθες Δευτέρα για μία εβδομάδα κάθε δραστηριότητα στο κανάλι του προέδρου της Βραζιλίας, ενώ διέγραψε βίντεο στο οποίο ο Ζαΐχ Μπολσονάρου επικαλέστηκε ψευδείς πληροφορίες συνδέοντας τα εμβόλια κατά της COVID-19 με το AIDS. «Διαγράψαμε βίντεο από το κανάλι του […]