13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Ενεργειακή κρίση και αυξήσεις τροφίμων αυξάνουν την ακραία φτώχεια – Τι οικονομικό ανάχωμα θα δούμε από τον Σεπτέμβρη του 2022

Ενεργειακή κρίση και αυξήσεις τροφίμων αυξάνουν την ακραία φτώχεια - Τι θα δούμε από τον Σεπτέμβρη του 2022

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 8 / 2022 , 13:01 από news_room

Ενεργειακή κρίση και αυξήσεις τροφίμων αυξάνουν την ακραία φτώχεια – Τι θα δούμε από τον Σεπτέμβρη του 2022

Ολοένα και περισσότερο αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ και σε συνάρτηση με την ραγδαία αύξηση της ενέργειας, ακόμα και με αντίμετρα της Κυβέρνησης που ελήφθησαν φαίνεται πως στην Ελλάδα οι φτωχοί και ειδικά οι άνεργοι που σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ξεπερνούν το κορυφαίο για τα διεθνή δεδομένα 12% και σε απόλυτη συσχέτιση των προηγουμένων με την 13η οικονομική κρίση, από αυτό τον χρόνο και πλέον θα παρατηρούνται φαινόμενα θανάτων από πείνα και σίγουρα από ασθένειες που προέρχονται από υποσιτισμό.

Η ενέργεια, τα καύσιμα, οι μετακινήσεις, τα τρόφιμα, η ένδυση και η υπόδηση έχουν αυξηθεί και παρά την πτώση των τιμών του πετρελαίου που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα.

Αν παρατηρήσαμε συνταξιούχοι να μην έχουν να φάνε κρέας θα δούμε και νέους να πράττουν ακριβώς το ίδιο πράγμα αφού ένα πίτα γύρο με την μικρή αυτή ποσότητα κρέατος που έχει μέσα να ξεπερνά την τιμή των 3,2€.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες περιμένουν ανάκαμψη η οποία φαίνεται πως αργεί αρκετά. Μπορεί η ανεργία επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας να μειώθηκε αισθητά δεν μειώθηκε ωστόσο τόσο που τα προβλήματα στα νοικοκυριά να αφανιστούν. Πρίν την οικονομική κρίση είχαμε ποσοστά ανεργία στο 2% και η πορεία της Ελλάδας ήταν σε ανοδική πορεία με επιχειρήσεις να αυξάνουν τζίρους και να προσλαμβάνουν προσωπικό πράγμα που σήμερα δεν συμβαίνει αφού τράπεζες κλείνουν, επιχειρήσεις επίσης ενώ και οι αυξήσεις φωτιά χτυπούν καμπανάκι.

Μπορεί το fuel pass να αυξήθηκε αλλά παρακρατήθηκαν 15€ από την απόφαση του ποσού για όλους εκείνους που επέλεξαν την λήψη του ποσού μέσω τραπέζης ενώ όσοι έλαβαν στο ακέραιο την επιδότηση από την εξαγγελία του Κυβερνητικού κλιμακίου ακόμα προσπαθούν να την εξαργυρώσουν και όσοι δεν μπόρεσαν έσπευσαν για την αγορά νέου κινητού αφού φαίνεται πως η προϋπόθεση NFC για πολλούς ήταν και είναι το κλειδί για την λήψη του κανονικού ποσού.

Από την άλλη πλευρά η διπλή καταβολή του ποσού στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος φαίνεται πως αλλάζει ονομασία και από βοήθημα γίνεται επιταγή ακρίβειας και η οποία επιταγή αυξάνεται έτσι το συνολικό ποσό το οποίο θα δίνεται πλέον ξανά εφάπαξ διευρύνετε και θα φθάνει στις τσέπες περισσοτέρων δικαιούχων όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι που η σύνταξη δεν φθάνει για αγορά κρέατος μία φορά άπαξ κάθε εβδομάδα αφού πληρώνουν τόσα πολλά για φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που όποιο βοήθημα και να λάβουν πρέπει να είναι σε μηνιαία βάση τόσο για αυτούς όσο και για ανέργους η τους ωφελούμενους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος πρώην ΚΕΑ που ειδικά αν ζούν μόνοι τους κρέας δεν βάζουν στο τραπέζι τους και που πρέπει να υποσιτίζονται χρόνια τώρα. Ωστόσο, αυτοί που λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα ακραίας φτώχειας πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το θέσπισε η Κυβέρνηση της ΝΔ παλαιότερα, πρίν την πρώτη φορά Αριστερά, δείχνοντας προς κάθε ευάλωτο πολίτη την κυβερνητική φροντίδα τότε αλλά και τώρα αφού έρχονται νέες εξαγγελίες από το βήμα της ΔΕΘ αλλά και από τα χείλη του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα όπου από τα λεγόμενα του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνει λόγο για μόνιμα μέτρα αντιμετώπισης του πρωτοφανούς κύματος ανατιμήσεων, φτώχιας των πολιτών και ακρίβειας σε μετακινήσεις, ένδυση και υπόδηση.

Εν κατακλείδι η κυβέρνηση φαίνεται πως έλαβε το μήνυμα το τι περνούν οι πολίτες και αφού είδαμε την εξαγγελία του διπλασιασμού των ωφελούμενων του Τουρισμού για Όλους από τον Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και τα αντίστοιχα προγράμματα επιδότησης διακοπών που “τρέχουν” το καλοκαίρι του 2022 από το Υπουργείο Τουρισμού και ειδικότερα από αποφάσεις του Υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια και αν συμπεριλάβουμε τις εξαγγελίες Σταϊκούρα για μέτρα ημιμόνιμα ή και μόνιμα φαίνεται πως άλλοι πολύ και άλλοι πάλι περισσότερο θα αντιμετωπίσουν τον χειμώνα που έρχεται.

Πάντως, δεν θεωρείται αναγκαίο πως το φθινόπωρο θα έχουμε εκλογές και περισσότερο ότι και αυτές να έρθουν ότι θα έχουμε σαφή πολιτική αλλαγή τοπίου στην Ελλάδα αφού ο Πρωθυπουργός αυτός ήτοι ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως έχει βαρύ το χρέος απέναντι στον συγχωρεμένο τον πατέρα του να αποδείξει το άξιο της θέσης του αλλά και μεγαλύτερο σκοπό να παραμείνει ένας Πρωθυπουργός με κυβερνητικό σχήμα υπέρ όλων των πολιτών της Ελλάδος και όχι μόνο αυτών που θεωρητικά κατηγορείτε από την αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα της Αριστεράς δηλαδή των μεγάλων συμφερόντων!.-

Πηγή: Χ.Ρ για το adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Λέρου Παϊσιος για ομόφιλους γάμους: «Οι βουλευτές φέρουν βαρύτατες ευθύνες, όπως και οι συντάκτες του νόμου αυτού, ενώπιον της Πατρίδας και του Θεού»

Λέρου Παϊσιος : «Οι βουλευτές φέρουν βαρύτατες ευθύνες, όπως και οι συντάκτες του νόμου αυτού, ενώπιον της Πατρίδας και του Θεού»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 2 / 2024 , 9:49 από news_room Επεσήμανε ο κ. Παϊσιος ότι οι βουλευτές φέρουν βαρύτατες ευθύνες, όπως και οι συντάκτες του νόμου αυτού, ενώπιον της Πατρίδας και του Θεού. Φωτογραφία άρθρου: Βαγγέλης Καρπαθάκης  Η Ιερά Μητρόπολις Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας, συμφώνως προς την ανακοίνωση της Τετάρτης, 24ης Ιανουαρίου σωτηρίου έτους […]

Τον Μητροπολίτη Καζάν Κύριλλο δέχθηκε ο Πατριάρχης Θεόφιλος στους Αγίους Τόπους

Τον Μητροπολίτη Καζάν Κύριλλο δέχθηκε ο Πατριάρχης Θεόφιλος στους Αγίους Τόπους

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 7 / 2 / 2024 , 10:01 από news_room Τήν Τρίτην, 24ην Ἰανουαρίου/ 6ην Φεβρουαρίου 2024, ἡ Α.Θ.Μ. ὁ Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ἐδέχθη τόν Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Καζάν τοῦ Πατριαρχείου Μόσχας κ. Κύριλλον μετά συνοδείας Ἱερέων αὐτοῦ καί τοῦ ἀντιπροσώπου τῆς Ρωσικῆς Πνευματικῆς Ἀποστολῆς εἰς τά Ἱεροσόλυμα (MISSIA) Ἀρχιμανδρίτου π. […]