25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Αθήνα : Κοσμοσυρροή για την εορτή της Παναγίας στον Δήμο του Αγίου Δημητρίου (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr

ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1)

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 15 / 8 / 2022 , 18:37 από news_room

Αθήνα : Κοσμοσυρροή για την εορτή της Παναγίας στον Δήμο του Αγίου Δημητρίου (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr

Σήμερα, 15 Αυγούστου 2022, η εκκλησία μας τιμά την εορτή της κοιμήσεως της Θεοτόκου. Από άκρη σε άκρη της Ελλάδας έτσι και στο Άγιο Δημήτριο Αθηνών και συγκεκριμένα στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Κοιμήσης της Θεοτόκου που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης τελέστηκαν λατρευτικές πανηγυρικές ακολουθίες χοροστατούντος αρχιερέως παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστιών.

Σήμερα 15 Αυγούστου 2022, ο κόσμος στον ιερό ναό της «Παναγίτσας» στον Άγιο Δημήτριο συνέρρεε από πολύ νωρίς το πρωϊ όπου στις ακολουθίες παρέστη και η Δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου.

Των λατρευτικών ακολουθιών προεξήρχε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ.κ. Θεόδωρος ( Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) συμμετεχόντων των ιερέων του ιερού ναού.

Σήμερα ανήμερα της εορτής, τον θείο λόγο κατόπιν ευλογίας του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ.κ. Θεόδωρου κήρυξε ο προϊστάμενος του ιερού ναού,  πανοσολ. Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ.

Ο π. Γαβριήλ στο κήρυγμα του μεταξύ άλλων σημείωσε: “Είναι πολύ δύσκολο αδερφοί μου να μιλήσουμε για την Παναγία, αφού είναι τόσο δύσκολο όπως λέγουν οι άγιοι πατέρες να εγκωμιάσουμε επαξίως και ικανώς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα πρέπει έχουμε Χερουβικό νού και σεραφικό στόμα διότι πράγματι αυτός ο οποίος εγκωμίασε και δόξασε αξίως την Υπεραγία Θεοτόκο, την μητέρα του Θεού μας, είναι ο Άρχων των Αγγέλων ο Γαβριήλ ο οποίος όπως γνωρίζουμε από την αγία μας εκκλησιαστική παράδοση, μας δίδαξε το πώς πρέπει και με ποιόν τρόπο οφείλουμε ειλικρινά και καρδιακά να εγκωμιάζουμε το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Αρχάγγελος λέγει ότι είναι άξιο στην πραγματικότητα και αληθινά να μακαρίζουμε την Θεοτόκο, την αειμακάριστο και παναμώμητο και μητέρα του Θεού μας.

Πρό του Διευχών ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος εξ΄αφορμής της εορτής της Κοιμήσης της Θεοτόκου ημέρα την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο εφημέριος του ιερού ναού π. Παναγιώτης καθώς και η πρώτη πολίτης του Δήμου Αγίου Δημητρίου η Δήμαρχος κ. Μαρία Ανδρούτσου αφού  ευχήθηκε χρόνια πολλά στους ανωτέρω και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄ για την αδεία και ευλογία να συμμετάσχει των πανηγυρικών ακολουθιών του ιερού ναού για ακόμα μία χρονιά σημείωσε: “Σήμερα εορτάζουμε την κοίμηση της Παναγίας μας, της μητέρας του Χριστού αλλά και των δικών μας μανάδων των ζώντων και των κεκοιμημένων μανάδων. Ο Θεός να δίνει δύναμη σε όλες της μανάδες που φέρνουν παιδιά στον κόσμο και τα μεγαλώνουν με παιδεία και νουθεσία κυρίου. Η σημερινή ημέρα η εκκλησία, μας υπενθυμίζει ότι μάνα όλων μας παραμένει η Κυρία Θεοτόκος εκείνη που ήταν στον φρικτό Γολγοθά και είδε τον μονάκριβο Υιό της να αφήνει την τελευταία του πνοή για να εξαγοράσει την αμαρτία του κόσμου τούτου” ανάφερε χαρακτηριστικά. Τέλος ο σεβασμιώτατος κ. Θεόδωρος ευχήθηκε κλείνοντας  σημειώνοντας το ότι:¨Εύχομαι σε όλες και όλους από τα βάθη της ταπεινής μου καρδιάς ,χρόνια πολλά και ευλογημένα, και η μεγαλόχαρη Παναγία μας να σκεπάζει το Έθνος μας, την Πατρίδα μας, τα παιδιά όλων σας, τα σπίτια σας και τις οικογένειες σας αλλά και τον κόσμο όλο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι προσήλθαν για να μεταλάβουν του Άχραντου Σώματος & του Τιμίου Αίματος του Χριστού πλήθος ευλαβών πιστών και προσκυνητών που λειτουργήθηκαν στον ιερό ναό.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον ιερό ναό τελέστηκε η ακολουθία της Μικρής Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Πηγή κειμένου και φωτογραφιών: Adologala.gr

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1) ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1) ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1) ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1) ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1) ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1) ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1) ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1) ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1) ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1) ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1) ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1) ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1) ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1) ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1) ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1) ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1) ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1) ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1) ieros_naos_koimiseos_tis_theotokou_agios_dimitrios_athina_mitropolitis_ilioupoleos_panigiri_panagias_15-08-2022_vouliagmenis (1)Πατηρ Παναγιώτης Φαλιέρος

Σχετικά Άρθρα

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ανέων Μακαρίου στη Νέα Ιωνία

Μήνυμα Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ προς τους υποψηφίους των πανελλήνιων εξετάσεων

Αγαπητά μου παιδιά, Σε λίγες ώρες ένας δυνατός αγώνας ξεκινά για εσάς. Οι εξετάσεις είναι πάντοτε μία δύσκολη και επίπονη διαδικασία που όμως θα σας κάνει πιο δυνατούς και πιο ώριμους. Αναμφίβολα, είστε η πιο αδικημένη γενιά μαθητών. Μέσα στη δίνη της παγκόσμιας εξάπλωσης του ιού COVID-19, μετά από σχεδόν 10 μήνες εγκλεισμού, με εξ […]

Το διεθνές φεστιβάλ για γυναίκες WOW - Women of the World, επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ για δεύτερη χρονιά

Το διεθνές φεστιβάλ για γυναίκες WOW – Women of the World, επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ για δεύτερη χρονιά

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 14 / 2 / 2024 , 22:42 από news_room Από τις 6 έως τις 8 Απριλίου 2024 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με το WOW Foundation, παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το φεστιβάλ WOW – Women of the World, τη μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο για γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα. […]