18 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

«Σκηνή πολιτισμού» τα Χανιά

«Σκηνή πολιτισμού» τα Χανιά

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 8 / 2022 , 21:42 από news_room

Σε μία απέραντη σκηνή πολιτισμού εχει μετατραπεί αυτό το καλοκαίρι η πόλη των Χανίων. Ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας η πόλη ζει έντονα ένα δυναμικό πολιτιστικό καλοκαίρι με πολλές εκδηλώσεις που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί και δεκάδες ακόμα που έχουν προγραμματιστεί.

Το Μεγάλο Αρσενάλι, ο δημοτικός κινηματογράφος «Κήπος», το θέατρο « Μίκης Θεοδωράκης», το θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, το θεατράκι των Λενταριανών, η πύλη Σαμπιονάρα ο προμαχώνας Σαν – Σαλβατόρε και αλλα σημεία φιλοξενούν εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

«Επενδύουμε στον πολιτισμό και τις αξίες του και μέσα από στοχευμένες δράσεις αναδεικνύουμε το πολιτιστικό μας αποτύπωμα. Μετά από δύο δύσκολα χρόνια οι πολιτιστικές εκδηλώσεις “ επιστρέφουν” στην πόλη με το ενδιαφέρον των πολιτών να είναι μεγάλο. Οι στόχοι μας είναι τρεις. Η ανάδειξη της πολιτιστικής εξωστρέφειας παράλληλα με την ανάδειξη και συνέχιση της πολιτιστικής ιστορίας και πορείας του τόπου. Η ανάδειξη και προβολή του τοπικού στοιχείου και των καλλιτεχνών που ζουν και δραστηριοποιούνται στα Χανιά και η προσέλκυση του κοινού που όπως έχει αποδειχθεί, “ διψάει” για τον πολιτισμό και τις δράσεις του σε κάθε μορφή», δηλώνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος δήμου Χανίων – Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ -ΚΑΜ), Γιάννης Γιαννακάκης.

Όπως ακόμα επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, η αξιοποίηση όλων των χώρων πολιτισμού της πόλης και η ανάδειξη νέων χώρων αποτελούν βασικό σημείο της όλης προσπάθειας.

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, βραδιές χορού, βραδιές όπερας και κλασικής μουσικής, θεματικά φεστιβάλ, εκθέσεις φωτογραφίας και θεματικές εκθέσεις, παραδοσιακές βραδιές συνθέτουν τον κορμό των πολιτιστικών δράσεων, ενώ εκδηλώσεις φιλοξενούνται και σε άλλους χώρους που έχουν αξιοποιηθεί, όπως το Οθωμανικό λουτρό ( Χαμάμ ), στην οδό Καρτιέ.

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Κήπος» που έχει ανοίξει τις πύλες του τον Ιούνιο, θα προβάλει μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου 25 επιλεγμένες ταινίες, ενώ οι εκδηλώσεις στα αλλά σημεία πολιτισμού θα ξεπεράσουν τις 80.

Ήδη στην πόλη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο διεθνές φεστιβάλ βιβλίου, το 5ο διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας, έκθεση φωτογραφίας με έμπνευση από το μουσείο τυπογραφίας που είναι σε εξέλιξη το διεθνές φεστιβάλ χορού με συμμετοχή 80 καλλιτεχνών από 11 χώρες καθώς και το «Χανιά -Ρόκ- Φέστιβαλ».

Ακόμα, η διοργάνωση «Ανοιχτά Πανιά 2022» εξελίσσεται με 15 πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις, το φετινό καλοκαίρι αναβίωσε με παρουσιάσεις κάθε Τρίτη και η παραδοσιακή κρητική στράτα, ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το επιμελητήριο και τους άλλους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ γης στο οποίο οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 10 χιλιάδες.

Εκτός από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη, όλοι οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας, η Περιφέρεια και δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς οργανώνουν εκδηλώσεις όπου αναδεικνύονται τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, η παραδοσιακή κρητική διατροφή και τα τοπικά προϊόντα.

Σχετικά Άρθρα

Πρωθυπουργός στο Υπουργικό: Η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα σε κάθε πολίτη για όσο καιρό χρειαστεί - Αβέβαιο αν θα ισχύσει η αύξηση του Μισθού στην νέα Κοινωφελή

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 6 / 2022 , 2:02 από news_room Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 12:00 με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC), Mohammad Sanusi Barkindo, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 13:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με […]

Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος - Adologala.gr

Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 7 / 2022 , 23:59 από news_room Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος – Adologala.gr Τήν μεσημβρινήν ὥραν τῆς Δευτέρας, 28ης Ἰουνίου / 11ης Ἰουλίου 2022, ὁμάς διακοσίων πεντήκοντα Κυπρίων προσκυνητῶν ὑπό τόν Μητροπολίτην Κιτίου Νεκτάριον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου μεθ’ ὁμάδος κληρικῶν ἐπεσκέφθη τό Πατριαρχεῖον. Τήν μεγάλην […]